Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Φιλώτα


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, στο Φιλώτα του δήμου Αμυνταίου. 

Η απάντηση των δασκάλων στον Ι.Βοσκόπουλο


Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς, μαθητές και κατοίκους του Δ.Δ Αρμενοχωρίου στο χώρο του ΚΕΦΟ όπου επί λέξει δήλωσε στα ΜΜΕ τα εξής: «Η κατάληψη αυτή όμως μου φαίνεται υποκινούμενη από διάφορους σκοτεινούς κύκλους, που είναι φανεροί σε μας. Γιατί δε μπορεί οι δάσκαλοι, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, να ασχολούνται με το πώς θα σιτίσουν τα παιδιά με catering που δεν είναι ασφαλή, διότι δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Αυτό είναι παράνομο. Αν συνεχίζουν θα ζητήσουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα». 

Ι.Βοσκόπουλος: "Η αχαριστία των Αρμενοχωριτών" (video)

Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων του Αρμενοχωρίου για την εγκατάσταση της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών του δήμου Φλώρινας στην αίθουσα του ολοήμερου σχολείου του χωριού ο Ι.Βοσκόπουλος δηλώνει:


Έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των Αρμενοχωριτών (video)


Ο γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του ολοήμερου σχολείο Αρμενοχωρίου διαμαρτύρονται για την αυθαίρετη απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Ι.Βοσκόπουλου να εγκαταστήσει τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του δήμου στην αίθουσα του σχολείου του Αρμενοχωρίου. Δείτε στο παρακάτω video τι δηλώνει ο Σ.Θεοφανίδης εκ μέρους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων..

Ομιλία του Προέδρου της Δ.Ε.Θ Θ.Σουμπάση (video)



Σιγήν Ιχθύος

Η.Μόσιαλος: «Δεν αλλάζει η απόφαση για την ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας»!


Την επιμονή του στην αρχική απόφαση για τη διοικητική συγχώνευση της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας στην ΕΡΑ Ηπείρου και στα Γιάννενα

Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες: Ένα σύγχρονο πρόβλημα


Ο όρος «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» αναφέρεται σε μια ευρεία κατηγορία δυσκολιών που αφορούν στην επεξεργασία του γραπτού λόγου. Εκφράζονται με έντονη και επίμονη δυσκολία του μαθητή να αποκτήσει τις ικανότητες ανάγνωσης, ορθογραφημένης γραφής και τη μαθηματική ικανότητα σε σχέση με τη χρονολογική του ηλικία, τη νοημοσύνη και την εκπαίδευση που έχει λάβει.

Καταγγελίες για την οργάνωση του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας στη Δ.Ε.Θ. (video)


Για πρόχειρες και αδιαφανείς διαδικασίες σε ό,τι αφορά την οργάνωση του χώρου που μίσθωσε στη Δ.Ε.Θ. η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, αλλά και των επιχειρήσεων που τελικώς επιλέχτηκαν να συμμετέχουν ως εκθέτες στο «περίπτερο» της, έκαναν λόγο τόσο περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όσο και της συμπολίτευσης όπως ο κ.Στ. Τοπαλίδης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Ωδείο Φλώρινας


Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο Ωδείο άρχισαν στις 12 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται μέχρι 21 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από 22 Σεπτεμβρίου. Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα για φλάουτο, φλογέρα, κλαρινέτο, όμποε, κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι, εφώνιο, κλασικά κρουστά, βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, κιθάρα, μονωδία, βυζαντινή μουσική, παραδοσιακή μουσική, ντράμς, ελαφρό τραγούδι, ακορντεόν, αρμόνιο, κιθάρα ακουστική και ηλεκτρική, μπουζούκι και μουσική προπαιδεία. 

Μπένυ: ντου από παντού!!

Από τη ΔΑΚΕ "Σπάρτακος" λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Εφ. "ΗΧΩ"

10η Συνάντηση των Ενώσεων Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 10η Συνάντηση των Ενώσεων Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Mimallones του Δήμου Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Οι 9 προηγούμενες Συναντήσεις είχαν λάβει χώρα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στις Σέρρες.