Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών


Τελικά είναι γεγονός. Οι βαθμολογίες για τις πανελλαδικές του 2011 αναρτήθηκαν και στο διαδίκτυο, επιτελούς, μετά από μέρες ταλαιπωρίας των μαθητών και τον γονέων τους.

Ανοιχτή επιστολή Ο.Μούσιου


Αγαπητέ Γραμματέα
και μέλη της ΝΕ Πα.Σο.Κ. Φλώρινας,

Πόσο κοστίζουν οι τυφλοί στη Φλώρινα?


Το ανέκδοτο με το ελικόπτερο, το ξέρετε?

Πόση είναι η ζημία?

Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε την πόλη σου, τη γειτονιά σου, εσένα…



Σάββατο απόγευμα, αθλητικές δραστηριότητες στο ΔΑΚ Φλώρινας και πλήθος κόσμου με αυτοκίνητα, ποδήλατα ή περπατώντας γεμίζει με φωνές το αθλητικό κέντρο της πόλης μας. Τα μικρά παιδιά χάνονται πίσω από τα αγριόχορτα, οι γονείς τους παλεύουν για λίγη ορατότητα στο δρόμο - καθώς η «άγρια βλάστηση» έχει κλείσει κάθε οπτικό πεδίο - και μια μπάλα πέφτει ξαφνικά στον εξωτερικό κήπο του ανοιχτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης. Ήθελε πραγματικά θάρρος για να τολμήσει κανείς να βουτήξει μέσα στη ζούγκλα και να πάρει και πάλι τη μπάλα του πίσω… Η γενικότερη εικόνα; Ενός εγκαταλελειμμένου τόπου, όπου απουσιάζει η ευαισθησία και θεριεύει η αδιαφορία ή ανικανότητα πολιτείας και πολιτών.

Ανακοινώνονται ΣΗΜΕΡΑ οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

«Η Βαθμολογία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Β' 2011 θα ανακοινωθεί μετά το μεσημέρι!» ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Παιδείας μέσω της ιστοσελίδας του.

Τραγούδησαν οι Αγανακτισμένοι Φλωρινιώτες

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συναυλία των Περαστικών στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, στα πλαίσια της τακτικής συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων της Φλώρινας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους μέσω της τέχνης και της μουσικής. 

Το πολιτικό σύστημα σε διακλάδωση…


Όλα τα συστήματα έχουν στη ζωή τους τις περιόδους: α) της δημιουργίας, β) της κανονικής λειτουργίας και γ) της κρίσης. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με το δικό μας πολιτικό σύστημα, μετά το 1974.

Διάκριση Φλωρινιωτών μαθητών


Σημαντική διάκριση πέτυχαν οι Φλωρινιώτες μαθητές Λυκείου Γιώργος Λαβασίδης (1ο Λύκειο) και Αναστάσιος Μουτσιούνας (2ο Λύκειο) στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό μέσω Internet "ΛΥΣΙΑΣ", ο οποίος οργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά.

3ο Μουσικό Φεστιβάλ Φλώρινας


Φίλες και φίλοι συμπολίτες, στα δίσεκτα χρόνια που ζούμε, η τέχνη είναι η δημιουργική φυγή προς τα εμπρός.
Η κίνηση πολιτών «ΦλωριΝέοι Μουσικοί» προσκαλεί μουσικούς και τραγουδιστές που ζουν ή κατάγονται από τους δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών και που επιθυμούν αφιλοκερδώς να παρουσιάσουν μέρος της καλλιτεχνικής τους δουλειάς.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 07/07/2011

Επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκίνησε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκίνησε η ΓΕΝΟΠ εκφράζοντας την αντίθεσή της στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο Γ.Ζιώγας μας δείχνει το δρόμο προς τις Πρέσπες


Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ένα φυσικό τοπίο ως πεδίο εικαστικής έμπνευσης και δημιουργίας, που να περικλείεται μόνο από ανθρώπινες προθέσεις; Η ύπαρξη ενός Υπαίθριου Πάρκου Σύγχρονης Τέχνης –σαφώς με ανθρωπογεωγραφικό χαρακτήρα– ίσως ακούγεται ασύλληπτη, ωστόσο την προσπάθεια εφαρμογής αυτής της τολμηρής ιδέας κάνουν πράξη –και μάλιστα πολιτική– οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην «Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 2011». 

Πανελλήνια διάκριση σε Αμυντιώτες μαθητές


Η ομάδα του 2ου Δημοτικού Αμυνταίου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία της στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, που έγινε το Σάββατο 18/6/11 στην Αθήνα και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ολυμπιάδα ρομποτικής που θα γίνει το Νοέμβριο στο ABU DHABI.