Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκίνησε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκίνησε η ΓΕΝΟΠ εκφράζοντας την αντίθεσή της στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Η συνάντηστη της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα, όπως έγινε γνωστό από τους συνδικαλιστές.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ, ωστόσο, θα υπάρξουν, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.
Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως προς το αίτημα της ΓΕΝΟΠ για απόσυρση της διάταξης του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συνάντηση της ΠΑΣΚΕ με το νέο υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σε επιστολή της, τις προηγούμενες ημέρες, η ΓΕΝΟΠ επικαλείται μια σειρά λόγων για τους οποίους -όπως υποστηρίζει, δεν πρέπει να προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Μεταξύ αυτών είναι ο κίνδυνος αύξησης των τιμολογίων, το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής έχει πέσει στα 12 ευρώ ενώ πριν τρία χρόνια ήταν 37 ευρώ, η αποδυνάμωση της ΔΕΗ, η προοπτική εκχώρησης και του μάνατζμεντ στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον για τους εργαζόμενους επισείει τον κίνδυνο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του Κανονισμού Προσωπικού.
Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει τέλος την πρόταση να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 εκατ. που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει από την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου