Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κάποιος να τον φυλάει



Α, υπουργέ μου, εγώ θα τσιμπήσω. Δεν αντέχω, θα μπω στον πειρασμό, το ομολογώ, και θα ρωτήσω: πείτε μου ειλικρινά, που έχετε αφήσει την προστασία σας;;; Μήνες τώρα τολμώ να πω, ακροβατείτε πάνω σε τεντωμένο σκοινί!!!
Είστε ένα βήμα πριν σας ταυτίσω με τους μπαχαλάκηδες και τον Αλέξη τον

Ολιγοήμερη αναβολή της δίκης της «ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ»



Αργά χθες το μεσημέρι και με καθυστέρηση 7 ωρών, οι δικαστές του Πρωτοδικείου της Φλώρινας ανέβαλαν την εκδίκαση της υπόθεσης της εκδότριας της εφημερίδας «ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ» κας Ντόρης Κουτουράτσα,

Οι φοιτητές περιμένουν…


Οι εκλογές των πανεπιστημίων τέλειωσαν… οι κομματικές παρατάξεις πήραν τα ψηφαλάκια τους από ανίδεους φοιτητές μπορώ να πω και μην τους είδατε. Και καλά αυτό το περιμέναμε, αλλά αυτό που δεν περιμέναμε ήταν ο μήνας να έχει πάει

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντά στο Γ.Δακή


Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, απέστειλε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Αθ. Ζηλιασκόπουλο, επιστολή με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί πόσες και τι είδους συμβάσεις έχουν υπογραφεί μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Δημοσίων Υπηρεσιών.
Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από το “Σπάρτακο”(ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)



Το σωματείο των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η “Σπάρτακος” κατέβηκε από την Πτολεμαΐδα στην Αθήνα  και προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας.

Γλέντι ή δεξίωση?


Πολύ συχνά όταν μας προσκαλούν σε κάποια γαμήλια τελετή, στο προσκλητήριο γράφει: «Μετά τη στέψη δεξίωση ή γλέντι στο κέντρο (τάδε)». Μόλις πάμε στο κέντρο διαπιστώνουμε ότι το «γλέντι» ουσιαστικά είναι «δεξίωση» ή αντίστροφα. Μήπως, τελικά, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους;

Εντάχθηκε στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» η μελέτη του αρδευτικού Πρεσπών



Ολοκληρώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών η διαδικασία ένταξης του έργου «Μελέτη αρδευτικού δικτύου Πρεσπών στο μέτρο 125 του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». 

Αντίθετος στην εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης ο Γ.Δακής


Κάθετα αντίθετος στην απόφαση της κυβέρνησης για εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Βετεράνοι Λιγνιτωρύχοι:"Η πώληση της ΔΕΗ παρασύρει στον κατήφορο την περιοχή"



Θέσεις   του Συλλόγου  Βετεράνων  Λιγνιτωρύχων  και Παραγωγών Λιγνιτικής  Ενέργειας  με  έδρα  την  Κοζάνη
Εμείς που μαζί με χιλιάδες συνεργάτες και συναδέλφους μας, αναλωθήκαμε στην εξόρυξη του λιγνίτη και την παραγωγή ενέργειας στηρίζοντας με αδιαμφισβήτητη επιτυχία την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών για την πώληση της ΔΕΗ και ιδιαίτερα του πλέον παραγωγικού της τμήματος που αφορά την λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Κ.Κ.Ε. Φλώρινας: "Λαϊκός ξεσηκωμός τώρα! για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα"



Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες. Άνεργοι. Νέοι και νέες.
Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός δεν είναι τα κέρδη του κεφαλαίου. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού! Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική - λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ.  Για να σωθεί ο λαός και όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.

Σύσκεψη για την πρόληψη πυρκαγιών στο Αμύνταιο


Στο Δημαρχείο Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Μαΐου, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την πρόληψη και την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Στη σύσκεψη