Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σύσκεψη για την πρόληψη πυρκαγιών στο Αμύνταιο


Στο Δημαρχείο Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Μαΐου, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την πρόληψη και την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Στη σύσκεψη
που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Μ. Ιωσηφίδης, συμμετείχαν αιρετοί και στελέχη του Δήμου Αμυνταίου, καθώς και εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της 9ης Ταξιαρχίας Φλώρινας, της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας και του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η υλοποίηση έργων και εργασιών προληπτικού  καθαρισμού βλάστησης, η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων για καταστολή δασικών πυρκαγιών, ο συντονισμός σε τοπικό επίπεδο και τα μέτρα ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου ενημέρωσε του συμμετέχοντες για τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Αμυνταίου σχετικά με την αποκατάσταση χωματερών που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της χωματερής Λεχόβου και έπονται οι χωματερές Αετού και Νυμφαίου. Εκτός τούτου είναι σε εξέλιξη διαδικασία για τον ορισμό χώρων ρίψης μπαζών. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών θα αποκλειστούν οι παλιές χωματερές, ως εστίες πυρκαγιών, γεγονός σύνηθες κατά το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου