Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αντίθετος στην εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης ο Γ.Δακής


Κάθετα αντίθετος στην απόφαση της κυβέρνησης για εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης κ. Δακής επεσήμανε, αρχικά, ότι και στο παρελθόν είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, με τους τον Υπουργούς Οικονομίας κ.Παπακωνσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ.Χρυσοχοΐδη, προσθέτοντας μάλιστα πως «εκτός από το πρόβλημα της πίεσης μεγάλου κομματιού των νοικοκυριών στον τόπο μας, πιστεύω ότι θα προκαλέσει ένταση της ύφεσης στην οποία υπάρχει η οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας και θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα της παροχής των υπηρεσιών αλλά και των προϊόντων που παράγουμε σε σχέση με άλλες περιοχές της πατρίδας μας, γιατί έχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα δύσκολες καιρικές συνθήκες».
Επεσήμανε μάλιστα ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ενεργειακής απόδοσης που ψήφισε πριν από λίγους μήνες η Βουλή, η Δυτική Μακεδονία έχει τις δυσμενέστερες συνθήκες και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. «Η αφαίρεση, η αποστέρηση, διαθέσιμου εισοδήματος στην τοπική αγορά δεδομένου ότι ένα κομμάτι αυτών των χρημάτων που δινόταν στην κατανάλωση από τους συμπατριώτες μας, με μια τέτοια διαδικασία θα πάει σε φορολογικά έσοδα του κράτους, επιτείνει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Είμαστε κάθετα αντίθετοι».
Παράλληλα, ο κ.Δακής έθιξε το θέμα των δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, «ειδικότερα όμως για εμάς τους Δυτικομακεδόνες το πρόβλημα είναι οξύτερο από οπουδήποτε αλλού στη χώρα», όπως επεσήμανε, καταλήγοντας πως «η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι σαφέστατα ιδιαίτερα αρνητική για την περιφέρειά μας».
Πηγή: Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου