Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η μεταρρύθμιση που δε "γίνεται"


Παραφράζοντας τον τίτλο από το γνωστό βιβλίο του Αλέξη Δημαρά και δίνοντας διάρκεια, μπορούμε να περιγράψουμε με λίγες μόνο λέξεις το ζήτημα της μεταρρύθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης (κι όχι μόνο) στη χώρα μας. Δυστυχώς, η ιστορία της εκπαιδευτικής πολιτικής στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερό της μέρος, είναι συνυφασμένη με 

Η κοίμηση


Γράφει η Φοίβη
Κάποτε οφείλουμε να μάθουμε ότι το μυστήριο, και όλα είναι μυστήρια, δεν είναι θέμα λέξεων η ορισμών, λόγων ανθώπινης σοφίας η μιάς γνώσεως που εκφράζεται με λόγια, όταν έτσι 

Ψυχή στο Λαιμό (video)

"Προς τιμωρίαν...", παιδαγωγική ανακύκλωσις της Ιστορίας


Θρηνητικός πανηγυρικός λόγος επι τη επετείω της θυσίας των 15 Ελλήνων στην Κλαδοράχη στις 9 Αυγούστου 1943 από τα βαρβαρικά στρατεύματα κατοχής.
Του Γιώργου Χατζή, Μέλους του Δ.Σ. του ΦΣΦΑ

Κλαδοράχη 12-8-2012
Έχει πολλάκις ειπωθεί ότι λαοί που λησμονούν την ιστορία τους και δεν διδάσκονται από αυτήν είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν, 

Αλλαγή ημέρας της λαϊκής αγοράς Φλώρινας


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Φλώρινας σας γνωρίζουμε ότι η Λαϊκή Αγορά της πόλης της Φλώρινας θα λειτουργήσει την 

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά το Δεκαπενταύγουστο


Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών προχωρά η Τροχαία το Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να διασφαλίσει την κίνηση των οχημάτων κατά την έξοδο των ταξιδιωτών.
Το μέτρο ισχύει για οχήματα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Ειδικότερα, οι περιορισμοί θα ισχύουν ως εξής:

Αρχίζει η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ


Αρχίζει σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους του ΟΓΑ., το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται στα 114.5 εκατ. ευρώ.
Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Δ’ διμήνου 2012, θα καταβληθούν σε 418.325 οικογένειες.
Η καταβολή από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται 

Τα βήματα για την ενοικίαση αγροτικής γης


Στα 5 ευρώ ανά στρέμμα έχει οριστεί το ύψος της μίσθωσης. Από 5 έως 25 έτη η διάρκεια παραχώρησης των εκτάσεων
Ευκαιρίες για την επαγγελματική απασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία δίνει το πρόγραμμα του

Εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους από 20 Αυγούστου


Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου οι τράπεζες θα αρχίσουν να καταβάλλουν στους  κτηνοτρόφους τις εξισωτικές αποζημιώσεις συνολικού ύψους 160.000.000 ευρώ, εκταμιεύοντας στο 100% τα ποσά που δικαιούνται.
Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Δευτέρα, 13 Αυγούστου, στις 3.30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Δευτέρα, 13 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας  διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, 13 Αυγούστου στις 10 π.μ.  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: