Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Διακοπή κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών για 12 ημέρες


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων εντός της κοιλάδας των Τεμπών, λόγω εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού – συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας από 04:30΄σήμερα (14-11-2011) έως και 20:00΄της 25-11-2011 (καθ’ όλο το 24ωρο)
Μέχρι την αποπεράτωση των παραπάνω εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις εξής εναλλακτικές διαδρομές:

Η "Αγία Όλγα" περιμένει...

Από φίλο αναγνώστη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Οι χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών φορέων της Δ. Μακεδονίας


Το ποσό των 168.860 € δαπανήθηκε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2011 σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που δημοσίευσε την 

Στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στους κατοίκους Αχλάδας και Μελίτης


Πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ) Δυτ. Μακεδονίας γνωμοδότησε αρνητικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορούσε τη διάνοιξη νέου ορυχείου στην περιοχή Αχλάδας του Ν. Φλώρινας. Στη σχετική συνεδρίαση ήταν καταλυτική η παρουσία κατοίκων από την Μελίτη και την Αχλάδα, γεγονός που επηρέασε και τη στάση των Περιφερειακών Συμβούλων. Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Πετράκου, Συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων στην Δυτική Μακεδονία, ο οποίος τόνισε:

«Ναι» υπό όρους λένε οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας


Η απόφαση των κατοίκων των Αναργύρων για επιλογή του χώρου της περιοχής για μετεγκατάσταση του χωριού τους όταν και αυτή γίνει, δεν άφησε αδιάφορους τους κατοίκους της Ολυμπιάδας οι οποίοι το Σάββατο πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση με την παρουσία της Δημάρχου και όχι μόνο για να συζητήσουν το θέμα.

Την Ολυμπιάδα επέλεξαν οι κάτοικοι των Αναργύρων


Την Ολυμπιάδα επέλεξαν οι κάτοικοι των Αναργύρων ως τη νέα τοποθεσία για μετεγκατάσταση του οικισμού τους.   Στη χθεσινή (Κυριακή 13 Νοεμβρίου) εκλογική διαδικασία πήραν μέρος 314 πολίτες κάτοικοι ή καταγόμενοι από τους Αναργύρους και έγκυρα ήταν τα 310 ψηφοδέλτια καθώς 4 κρίθηκαν άκυρα.

Εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου στην Πρέσπα


Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου διοργανώνει από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες θα προβάλλονται στο χώρο πολιτισμού «Η βιβλιοθήκη» στο Λαιμό. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικού Κινηματογράφου παρουσιάζεται επίσης γαλλική μουσική, έκθεση γαλλικών βιβλίων, κόμικς ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εδέσματα από τη Γαλλική κουζίνα.
Πρόγραμμα Προβολών

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο


Σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ. συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα:

Σειρά δραστηριοτήτων από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας


Εργαζόμενε – εργαζόμενη. Αυτοαπασχολούμενε. Συνταξιούχε. Άνεργε.
Νέα και νέε.
Σου έχουν λεηλατήσει το μισθό. Σου έχουν πετσοκόψει τη σύνταξη. Την απόλυσή σου τη βαφτίζουν