Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Συλλυπητήριο του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων της ΠΕ Φλώρινας

Το ΔΣ του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων της ΠΕ Φλώρινας, εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του συναδέλφου μας Πολιτικού Μηχανικού Δημητρίου  Θεοδοσίου. 
Η λύπη όλων μας μετριάζεται με τη βεβαιότητα ότι τον προπέμπομε στην αιωνιότητα, ανήμερα της Ανάστασης, ως συνάδελφο, συμπολίτη και

Συλλυπητήριο μήνυμα του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και όλο το προσωπικό του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του Δημήτρη Θεοδοσίου, καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η σκέψη μας είναι κοντά στην

Συλλυπητήριο του Συλλογου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Φλώρινας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημητρίου Θεοδοσίου, πατέρα μαθήτριας του σχολείου. 
Ο Θεός να δώσει δύναμη στην

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Σάββατο, 15 Απριλίου 2017, ύστερα από πρόσκληση και εισήγηση του Προέδρου αυτού, με μοναδικό κατεπείγον θέμα την έκδοση ψηφίσματος λόγω της αδόκητης απώλειας της εκλεκτού συμπολίτη μας Δημητρίου Θεοδοσίου, Πολιτικού Μηχανικού, Υπαλλήλου του Δήμου Φλώρινας.
Ο εκλιπών υπήρξε εξαίρετος

Οι προετοιμασίες των Φλωρινιωτών πριν το Πάσχα

Το Πάσχα, η μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης γιορταζόταν κάποτε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που ήταν κυρίως προετοιμασία πνευματική, αλλά περισσότερο υλική. Εκτός από τα τρόφιμα που έπρεπε να προμηθευτεί μια οικογένεια, που κυρίως ήταν υλικά για τσουρέκια, αυγά για να βαφούν κόκκινα και το αρνί,  ήταν και όλα τα άλλα. Καθάρισμα του σπιτιού και ασβέστωμα κάποιων χώρων και του κρασπέδου του πεζοδρομίου, όλα αυτά σχετικά με τις δουλειές του σπιτιού. Δεν τελείωναν όμως εδώ

Οι επιτάφιοι της Φλώρινας

Αγία Παρασκευή

Επιτάφιος στη Μελίτη

Την πιο ιερή μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας αποτελεί η Παρασκευή, μέρα κορύφωσης του θείου δράματος με την Αποκαθήλωση από το σταυρό  και την Ταφή του Χριστού.
Λόγω του πένθους της ημέρας οι νοικοκυρές δεν ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού, αποφεύγοντας ακόμη και το μαγείρεμα.
Με λουλούδια που μαζεύουν ή αγοράζουν, οι γυναίκες πηγαίνουν στις εκκλησίες και στολίζουν τον Επιτάφιο.
Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται στις

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 14 Απριλίου 2017, με μοναδικό κατεπείγον θέμα την έκδοση ψηφίσματος λόγω της αδόκητης απώλειας της εκλεκτής Συμπολίτισσάς μας Χρύσας Μήτκα, μητέρας του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Αριστείδη Μήτκα, και του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Περικλή Μήτκα. 

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα από 17 Απριλίου έως 23 Απριλίου του έτους 2017 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Φλώρινας θα είναι τα ακόλουθα: