Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Γερμανία: Μέρος 1ο. Η Χώρα

Κατά τον τελευταίο αιώνα το πλέον αμφιλεγόμενο έθνος της Ευρώπης υπήρξε αναμφισβήτητα η Γερμανία και τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτήν έχουν καταγραφεί και αναλυθεί εκτεταμένα. Ωστόσο, σχεδόν πάντα παραλείπεται η αναφορά στην ιδιαίτερη φύση και νοοτροπία του

Τα παράδοξα της σύγχρονης τραγωδίας

1ο παράδοξο: Τα θύματα,  από τους  μακροχρόνιους  πολέμους  και εμφύλιους που έχει υποδαυλίσει  η αναπτυγμένη «δημοκρατική» Δύση στις χώρες του Μεγάλου Μαγκρέμπ και της Μέσης Ανατολής, προστρέχουν στους θύτες τους για προστασία.
2ο παράδοξο: Η χώρα μας διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ, από τις χώρες της Ε.Ε., για στρατιωτικές

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας


Οι ταινίες που θα προβληθούν από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

Ο καιρός στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας

Το δελτίο καιρού του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας για το Χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας με τον Γιώργο Βασιλειάδη

Βιβλιοπαρουσίαση: "Σαν δυο σταγόνες νερό"

Αποκριάτικος χορός στη Μελίτη

Αποκριάτικο χορό για τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του διοργανώνει ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του  8ου δημοτικού σχολείου  Μελίτης το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 15:30  στην  πιτσαρία  ‘’ΒΑΒΕΛ’’.
Η είσοδος είναι 4 ευρώ για τα παιδιά  και περιλαμβάνει πλούσιο παιδικό μενού,  ενώ

Σύλληψη 32χρονου για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών

Την Πέμπτη (10-03-2016) το απόγευμα, στην Φλώρινα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν 32χρονο ημεδαπό, για παράνομη εμπορία πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου για την λειτουργία των καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας 14-3-2016 τα καταστήματα της αγοράς του Αμυνταίου πού θα παραμείνουν ανοικτά και με ωράριο   8.30-15.00 είναι αυτά που διαθέτουν είδη διατροφής, Σουπερ Μάρκετ, Παντοπωλεία ,Αρτοποιεία, Οπωροπωλεία καθώς και καταστήματα πού πωλούν  χαρταετούς. Όλα

Σύλληψη 41χρονου στην Κρυσταλλοπηγή για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Χθες (11-03-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, συνέλαβαν 41χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε.

Συνάντηση για το RALLY GREECE OFFROAD

Συνάντηση για το RALLY GREECE OFFROAD που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Φλώρινα από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

Συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή των Διπλωματούχων Μηχανικών από τεχνικά συμβούλια και επιτροπές για το ασφαλιστικό

Οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, όπως έγινε γνωστό από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο

Συγχαρητήριο προς τον Υποστράτηγο Γρηγόρη Γρηγοριάδη

 Ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια προς τον Ταξίαρχο Πεζικού κ. Γρηγόρη Γρηγοριάδη για την προαγωγή του σε Υποστράτηγο, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου κατά τις έκτακτες κρίσεις Αξιωματικών για το έτος 2016.
 Εκφράζω τη βεβαιότητα πως θα συνεχίσει