Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Rock Concert by Florine@


Ένταση και αποχωρήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου (video)


Ένταση και διαξιφισμοί χαρακτηρίζουν τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Ο  επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κ.Θεοδωρίδης κατήγγειλε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Λιάση για τον τρόπο που διευθύνει τις συνεδριάσεις και μετά από την άρνηση του Προέδρου να του δώσει το λόγο προκειμένου να δευτερολογήσει, ο Κ.Θεοδωρίδης και οι σύμβουλοι της παράταξής του αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Δείτε την ένταση που επικράτησε στο παρακάτω video:

610 χιλιόμετρα με 33 αναπνοές


Αύριο Τετάρτη 2/11 στις 09:00, θα ξεκινήσω το ποδηλατικό μου ταξίδι από την ακριτική πόλη της Φλώρινας με τελικό προορισμό την Αθήνα για να καταλήξω το μεσημέρι της Παρασκευής 4/11 μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας. Θέλω με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθώ για την έλλειψη ειδικού κτιρίου για τα 33 παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μετεγκατάσταση της Αχλάδας προτείνει ο Γ.Δακής


Την απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ορυχείου της Αχλάδας στη Φλώρινα, πρότεινε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακης κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δημοψήφισμα για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων


Δημοψήφισμα για την επιλογή της τοποθεσίας μετεγκατάστασης του οικισμού Αναργύρων, που πλήττεται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. 
Το συντονιστικό όργανο που εκλέχθηκε για την μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων εξέδωσε την παρακάτω προκήρυξη:

Οι ψαράδες των βράχων


Είναι ψαράδες όμως εδώ και πολλά χρόνια έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη δραστηριότητα στα βράχια της Μεγάλης Πρέσπας, ανάμεσα στο νερό και στις απόκρημνες όχθες της, εκεί όπου βρήκαν καταφύγιο οι μοναχοί κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, τον 14ο αιώνα. Εκτός από το ψάρεμα, οι «ψαράδες των βράχων» αποφάσισαν να διαβάσουν και να μελετήσουν οτιδήποτε αφορά τον τόπο τους. Έτσι με τις γνώσεις και τις βάρκες τους ξεναγούν τους επισκέπτες της Πρέσπας σε μια περιοχή όπου δεν μπορεί να φτάσει κανείς πεζός, κατά μήκος των ακτών της αριστερής όχθης της λίμνης. 

Διακοπές της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων εντός της κοιλάδας των Τεμπών, λόγω εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού – συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:  

Χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Από σήμερα Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Οδηγίες για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης


Το ενδεχόμενο αποτροπής τυχόν εξαπάτησης των καταναλωτών από «αετονύχηδες κατά την παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης επιχειρεί ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, με αφορμή την έναρξη περιόδου διάθεσης του.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης: