Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Δίκη πολλαπλών αναβολώνΠαρά το ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον η αποχή των δικηγόρων φαίνεται ότι θα είναι αυτήν την φορά η αιτία μιας ακόμα αναβολής στην εκδίκαση της υπόθεσης της εκδότριας της εφημερίδας "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ", Ντόρης Κουτουράτσα. Όπως είναι γνωστό

Η ΔΑΚΕ "Σπάρτακος" υπέρ του Οδ.Χαντζάρα


Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΚΕ "Σπάρτακος" λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Ελληνική κρίση στην εποχή της οικονομίας των αγορώνΓράφει ο Κ.Φιλιππίδης
Στην εποχή του παγκοσμιοποιημένου οικονομικού συστήματος οι τύχες των μικρών περιφερειακών οικονομιών βρίσκονται αποκλειστικά στις ορέξεις των λεγόμενων αγορών.  Το σύγχρονο οικονομικό μοντέλο αποτελεί κατά βάση το εργαλείο σημαντικών επιτευγμάτων και ευκαιριών ανάπτυξης αλλά παράλληλα αποτελεί  συστατικό κοινωνικών αδικιών και ανισοτήτων, ενώ βρίσκεται μετά από τρία χρόνια συνεχόμενης χρηματοπιστωτικής αναταραχής σε μία κρίσιμη καμπή που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές.

Συνέντευξη στα ΜΜΕ από τους δασκάλους της Φλώρινας

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε χθες το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος των εκπαιδευτικών Ι.Μπάτσιος είπε:

Κλειστά ΑΥΡΙΟ τα βενζινάδικα


Συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ).
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΠΕΚ διαμαρτύρεται:

Τροχαία ατυχήματα με αρκούδες σε Κλειδί και Γαύρο


Δύο ακόμη τροχαία ατυχήματα με αρκούδες σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της  Δυτικής Μακεδονίας:

Τμήμα χειροποίητου κοσμήματος από τη Λέσχη Πολιτισμού ΦλώριναςΣτα πλαίσια της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ξεκινάει τμήμα Κατασκευής Χειροποίητου Κοσμήματος και Χειροτεχνημάτων.

Αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας


Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους τους άνεργους και τους συνταξιούχους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19 και ΠΕΜΠΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, για να περιφρουρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, που στοχοποιούνται και εκτελούνται.

Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. αύριο στη Φλώρινα


Τσακίζουν τη ζωή μας. – Μη φοβηθείς, μην τρομάζεις. Εσύ έχεις τη δύναμη!
Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα, αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική - λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης και το Σωματείο "Λυγκηστίς"


Το σωματείο «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» συμμετέχει στην απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη  20 Οκτωβρίου  που κήρυξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Δυναμική συμμετοχή του "Σπάρτακου" στη 48ωρη απεργία


Ο "Σπάρτακος", δυναμικά και μαζικά θα συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για 19 και 20 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε μια προσπάθεια να εκφραστεί, εντονότερα από ποτέ, η αντίθεση και η διαμαρτυρία των εργαζομένων στα άνευ προηγουμένου βάναυσα μέτρα που τους έπληξαν και τους πλήττουν  με τον πιο σκληρό τρόπο.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτ.Μακεδονίας


Συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη, 18 Οκτωβρίου  στις 3 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης (ισόγειο π. Νομαρχιακού Μεγάρου) το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα: