Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Ι.Βοσκόπουλου με εκπροσώπους των εμπόρων


Σε ψυχρό και φορτισμένο κλίμα έγινε η συνάντηση των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου της Φλώρινας συναντήθηκαν τελικά με το Δήμαρχο Φλώρινας Ι.Βοσκόπουλο στις 11 σήμερα το πρωί.

Βρέθηκε το πτώμα του 30χρονου στη Ζάζαρη

Μετά από πολύωρες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ και του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου βρέθηκε και ανασύρθηκε από τα νερά της λίμνης Ζάζαρης, πριν από λίγα λεπτά το πτώμα του άτυχου 30χρονου άνδρα.

Συνέντευξη Γ.Λιάνη εφ' όλης της ύλης (και video)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ έδωσε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Φαίδων Παλλάς", ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας Γ.Λιάνης. Με την ευχή να πετύχει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο δύσκολο έργο της, αλλά και τη δήλωση ότι συνεχίζει να βρίσκεται στον ευρύτερο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Λιάνης επικαιροποίησε το πολιτικό του στίγμα.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Ζάζαρη


Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός λουόμενου που αγνοείται από χθες το απόγευμα όταν βούτηξε στα νερά της λίμνης Ζάζαρη στο Λιμνοχώρι.

Πλέκοντας καλάθια στο Βαρυκό


Μια λαϊκή τέχνη που χάνεται
Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες τέχνες και μάλιστα μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει σημαντικές αλλαγές στις τεχνικές και στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Η καλαθοπλεκτική χάνεται στα βάθη των αιώνων και μάλιστα καλάθια που συναντάμε στη σημερινή εποχή παρουσιάζουν ομοιότητες με καλάθια που πλέκονταν στην Αίγυπτο κατά την αρχαιότητα.

Πιο ασφαλείς, οι πιο ενημερωμένοι αγρότες


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την ύπαρξη περιστατικών κλοπής γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων σε βάρος αγροτών σε όλη την Ελλάδα, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. 

Δημοπρατείται η γέφυρα Αρμενοχωρίου


Ο Δήμαρχος Φλώρινας, προκηρύσσει  ανοικτή δημοπρασία με σφραγισμένες προσφορές με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 609/1985 καθώς και τις διατάξεις του Ν.1418/1984 & Ν.3263/2004 περί Δημοσίων έργων όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν μέχρι σήμερα, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ»,

Στο δίκτυο RURENER ο Δήμος Πρεσπών


Τη συμμετοχή του Δήμου Πρεσπών στο Δίκτυο RURENER καθώς και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Αδελφοποίησης «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»,  αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πρεσπών κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του.

1 εκατ.€ εβδομαδιαίως «φεύγει» από την αγορά της Φλώρινας


«Αιμορραγεί» η βόρεια Ελλάδα προς Σκόπια και Βουλγαρία
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος όχι μόνο για την ελληνική αγορά και δη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, αλλά και για το ίδιο κράτος, λόγω της πολύ μεγάλης απώλειας φόρων, έχει προσλάβει πλέον στη Βόρεια Ελλάδα η «διαρροή» εισοδημάτων προς τις αγορές της γειτονικής ΠΓΔΜ, αλλά και της Βουλγαρίας.