Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Συνέντευξη Γ.Λιάνη εφ' όλης της ύλης (και video)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ έδωσε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Φαίδων Παλλάς", ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας Γ.Λιάνης. Με την ευχή να πετύχει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο δύσκολο έργο της, αλλά και τη δήλωση ότι συνεχίζει να βρίσκεται στον ευρύτερο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Λιάνης επικαιροποίησε το πολιτικό του στίγμα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την επιλογή του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Φλώρινας, Θ.Σουμπάση, στη θέση του προέδρου της Δ.Ε.Θ αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη διαδικασία της επιλογής του, αλλά και τους "μηχανισμούς εξουσίας" που μεσολάβησαν στην όλη διαδικασία. Για το σοβαρό αυτό ζήτημα περιμένουμε τη γραπτή δήλωσή του, την οποία και θα δημοσιεύσουμε άμεσα. 
Συνεχίζοντας τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο βουλευτής αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ενέργειας και των ορυχείων. Δείτε στο video που ακολουθεί τι είπε:



Στη συνέχεια ο Γ.Λιάνης αναφέρθηκε στο ζήτημα του κάθετου άξονα της Εγνατίας καταγγέλλοντας έντονα τη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδη από τον οποίο ζήτησε συνάντηση εδώ και ένα μήνα χωρίς αυτή, μέχρι σήμερα, να έχει πραγματοποιηθεί. 
Αναφορά έκανε επίσης στις ενέργειες που πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος Φλώρινας προκειμένου να του παραχωρηθεί η μισή έκταση του στρατοπέδου της 9ης Μεραρχίας. 
Τέλος, ο Γ.Λιάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις του προέδρου της Μελίτης, Π.Αναστασιάδη. Δείτε στο video που ακολουθεί τη σχετική δήλωση: 



Ρεπορτάζ: Ηλίας Ιωάννου
Φωτό: Ελένη Ναούμ

15 σχόλια:

  1. Παρόλο που δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια προς τον κ. Λιάνη από την εποχή που πρωτοβγήκε βουλευτής.. συμφωνώ απολύτως μαζί του για τους "μηχανισμούς εξουσίας" που προώθησαν τον κ. Σουμπάση στη θάση του προέδρου της ΔΕΘ. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που προωθήθηκε και ο κ. Λιάνης από τους "μηχανισμούς εξουσίας" του τότε κραταιού Ανδρέα Παπανδρέου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Λιάνη από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκες.. έγινες θνητός... και η ζωή των θνητών (εάν το είχες ξεχάσει) θα σου θυμίσω ότι είναι δύσκολη.. Όπως τα χρόνια εκείνα που κατέβηκες για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για να βρεις τον δρόμο σου.. όμως δεν θα πρέπει να έχεις κανένα παράπονο από τη ζωή σου γενικώς.. Έτσι δεν είναι; Θα πρέπει να ενισχύσεις το στομάχι σου με μεταλλικό περίβλημα από δω και πέρα.. γιατί τα σχόλια εναντίον σου τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν πολλαπλασιαζόμενα.. Καλή δύναμη λοιπόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε τον Σουμπάση!!
    1. Έστειλε τον Λιάνη εκτός ΠΑΣΟΚ (γιατί το απέδειξε με αυτά που είπε ότι λόγω Σουμπάση δεν παραιτείται).

    2. Έστειλε τον Λιάνη στα κεραμίδια να ανοίγει κόντρες με Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοιδη και Μαγκριώτη.

    3. Έβαλε κοτζάμ υπουργάρα να στέλνει γράμματα (ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ, ΓΙΩΡΓΟ ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ 'ΕΧΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ'?) και να κλαίει γιατί δεν του ανοίγει την πόρτα του Χρυσοχοϊδης (πώς να στην ανοίνει ο Υπουργός την πόρτα ρε Γιώργο? Μέσα ήταν ο Σουμπάσης με το Βενιζέλο και προετοίμαζαν την ΔΕΘ - ποιος είσαι εσύ που θέλεις να τους διακόψεις? Δουλεύουν οι άνθρωποι!

    4. Και, το αποκορύφωμα, έβαλε τον Λιάνη να αποκαλύψει την μικροπρέπειά του και να κλάιγεται στους δημοσιογράφους τςη Φλώρινας γιατι, λέει, "μηχανισμοί εξουσίας" προωθούν τον (Φλωρινιώτη - μη ξεχνάμε) Σουμπάση.


    Τουλάχιστον αυτόν θείο γιώργο τον πάνε και τον προωθούν τον ίδιο και όχι επιδή βγάζει καλά γούστα κάποια ξαδέρφη του ...

    Συνέχισε έτσι κ. Λιάνη. Είσαι σε καλό δρόμο. Σε λίγο θα μας κάνεις να πιστέψουμε ότι αυτός ο σωτήρας μας (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ).

    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ DEAL ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ... ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΣΕΙ ΠΟΥ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΗΣΜΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΕΑ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΛΑΣΠΗ.ΕΥΤΥΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΘΟΔΩΡΕ! ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΕΚΕΙ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΕΙ!
    ΜΟΥΛΙΑΣΑΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ.ΛΙΑΝΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΗΣΕΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ Κ.ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ.ΓΙΑΤΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον πρώτο σχολιαστή:
    Προφανώς το ΠΑΣΟΚ προωθεί τον κ. Σουμπάση, όπω ς ίσως κάποτε προωθούσε τον κ. Λιάνη. Με μια τεράστια διαφορά όμως ως προς τους λόγους: Απ' όσο ξέρω δεν έχει κάποια ξαδέρφη του ερωμένη ο ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O ΕΠΙ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΚΛΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ, ΞΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ.
    ΦΙΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;
    ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ν΄ανεβάζουμε τον Σουμπάση τόσο πολύ. Εκτός του ότι δεν μπορεί να βοηθήσει την Φλώρινα, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η πολιτική του καρριέρα είναι καθαρά προσωπική, και ότι κάνει ο άνθρωπος για τον εαυτό του το κάνει. Όχι για σας που τον ανεβάζετε χωρίς λόγο.
    Εκτός κι αν είστε απλώς προσωπολάτρες.. Είναι μια ψυχική ανθρώπινη ανάγκη κι αυτή... Όμως καλύτερα είναι να κοιτάτε το δικό σας το συμφέρον, ένα συμφέρον που προς το παρόν (αλλά και στο μέλλον πιστεύω) ο Θόδωρος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ 11΄20 ΜΟΝΟ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΣΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑ.ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΧΑΣΕ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΨΑΞΕ ΓΙΑ ΑΛΟΘΙ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ.ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΓΛΥΨΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστός ο τελευταίος σχολιασής. Αν και εγώ δεν είδα στα σχόλια τόσο πολύ ανέβασμα του Σουμπάση στα τελευταία σχόλια, αλλά αντίδραση και ειρωνεία στον αδύναμο πλέον Λιάνη, ο οποίος καταγγέλλει "μηχανισμούς" που κατ' εξοχήν τον έφτασαν κάποτε να είναι παντοιδύναμος υπουργός. Δεν πρέπει να τον πειράζει ούτε να αφήνει αιχμές που κάποιοι άλλοι είναι τώρα κοντά στην εξουσία. Αν οι δηλώσεις είναι έτσι λέγεται, είναι μια μικροπρέπεια που δεν περιμέναμε από τον Γιώργο. Εγώ σαν Φλωρινιώτης λέω μακάρι να ξαναέχει κάποτε η Φλώρινα την ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση που είχε επί παντοδυναμίας Λιάνη. Και ο ίδιος αυτό πρέπει να επιδιώκει.


    Επίσης συμφωνώ και με τον προτελευταίο σχολιαστή και συμπληρώνω ότι ο Λιάνης, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε δήλωσε ταυτόχρονα ότι σταματάει την πολιτική. Μετά έπαθε μία έκλαμψη και αποφάσισε να μας δείξει πόσο αγωνίζεται για τον τόπο. Πολύ λίγο και πολύ αργά ... Για μένα ρεζιλεύεται και χαλάει όλη την εικόνα και την παλιότερη προσφορά του.
    Προλαβαίνει ακόμη και τώρα να πάρει τη γενναία απόφαση της παραίτησης για να τον τιμάμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε Λιάνη είσαι εκτός από λίγος ταυτόχρονα και μωρος. Όταν έβαζες τον Ασπρίδη στις υψηλές θέσεις του ΟΠΑΠ ήταν επειδή πέρασε από κάποια αξιοόγηση; Ήταν καθαρά μια πολιτική επιλογή δική σου για να επιβραβεύσεις τον άνθρωπό σου και ταυτόχρονα να έχεις κάποιον μέσα δικό σου. Αυτή ήταν η πρακτική σου ΠΑΝΤΑ.
    Τώρα την λες στους υπουργούς και την κυβέρνηση για την επιλογή Σουμπάση; Όταν και από αξιολόγηση πέρασε και από πολλά κύματα και ανθρώπους που αποφασίζουν. Δεν ήταν το αποφασίζουμε και διατάσσουμε ελέω ξαδέλφης.

    Σε πονάει καυμένε αλλά να ξέρεις, αυτή την ιστορία της έπαρσής σου, που εξελίχθηκε σε φεουδαρχισμό και κατέληξε σε ψυχοπαθολογική δειλια θα σε οδηγήσει εσενα και τα τσιράκια στο οριστικό τέλος.

    Κουραστήκαμε τν μπουρδολογία, τον φανφαρονισμό, την μ@@@κια γενικότερα.

    Νομίζω πως είναι ώρα να τελειώνει αυτός ο τύπος και η εικοσάχρονη φεουδαρχία του.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΓΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άλλα γράφουμε.. άλλα καταλαβαίνετε.. αλλά δεν πειράζει.. γι΄αυτό πηγαίνει η Φλώρινα μπροστά.--------------------------------------------------end

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πράγματι είχε δίκαιο ο ανεξάρτήτος ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ βουλευτής που ομίλησε περι δύο όψεων του ίδιου νομίσματος....ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ..οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που μας οδήγησαν στον πάτο της οικονομικής κρίσης...χαιρε καισαρ την διαλυόμενη αυτοκρατορία σου απο τον κάθε ασβλακωφ μελίτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑσΒλάκωφ;; Γιατί τον ανεβάζεις τόσο ψηλά τον άνθρωπο;; θέλεις να τον χτυπήσουν κεραυνοί;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή