Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΩΡΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. . .


Εφ."ΗΧΩ"


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ





Κύριοι/ες,

Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας προέκυψε από την απογοήτευση και την αγανάκτηση που προξένησε η αναίτια - όπως θεωρούμε και μπορούμε να αποδείξουμε - διακοπή της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας-Θεσσαλονίκης από την ΤΡΕΝΟΣΕ στις 30/1. Επειδή ο κόσμος δεν τελειώνει στην εξώπορτα του σπιτιού μας πιστεύουμε ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν πρέπει απλώς να εκτονώνεται αλλά και να μετουσιώνεται σε πρόγραμμα και πράξη οργανωμένης δράσης.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων των φορέων της Φλώρινας σε μια συζήτηση καταρχήν για την αναζήτηση τρόπων διεκδίκησης της άμεσης  και πλήρους επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής που τόσο για πρακτικούς λόγους (φθηνή και άνετη μετακίνηση, εξυπηρέτηση ενός ευρέος πληθυσμιακού φάσματος της πόλης) όσο και για τις συμβολικές της παραμέτρους (πολιτισμός, κουλτούρα, ποιότητα ταξιδιού) είναι απαραίτητη.

                                     Σας καλούμε λοιπόν σε ανοιχτή συζήτηση την 
                        Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 11π.μ. στο ξενοδοχείο "Πλειάδες"

Η κατάθεση της πολύτιμης συμβολής σας θεωρούμε ότι μπορεί να σταθεί καταλυτική. Είμαστε εξαρχής βέβαιοι πως συνυπογράφετε τη διακήρυξή μας ότι το τρένο είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.


Με τιμή

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας