Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο Λιάνης πάει στη Δημοκρατική Αριστερά?


Φούντωσαν οι φήμες τα τελευταία 24ώρα για πιθανή προσχώρηση του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη στην Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Οι Mediterrane παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ


Οι Mediterrane παρουσιάζουν το ομώνυμο άλμπουμ τους ‘Μediterrane’ και διασκευάζουν αγαπημένα κομμάτια με την καταπληκτική φωνή της Νάγιας, σήμερα Παρασκευή, από τις 10 το βράδυ, στην «Οδό Ονείρων». 

Μεταξύ Αστείου & Σοβαρού

Αβέβαιο το μέλλον του Α' Σώματος Στρατού


Φως στη ξαφνική καρατόμηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων τις παραμονές της καταρρέουσας Κυβέρνησης Παπανδρέου, ρίχνει με δημοσίευμά του το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Με τα έγγραφα που δημοσιεύει από την εισήγηση τού μέχρι πρότινος υπουργού Άμυνας 

Έρημα και μόνα τα ρακοκάζανα

Η Φλώρινα των 4 εποχών στη Philoxenia


Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, παρουσιάζει στα πλαίσια της «Philoxenia» έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Φλώρινα. 4 εποχές». 

Η κυοφορία του νέου


Οι γνωστές αστοχίες του πολιτικού μας συστήματος μάς έδωσαν την ευκαιρία να δούμε καθαρά την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα. Η έλλειψη υπευθυνότητας και αισθητικής κυριάρχησαν τις τελευταίες μέρες και τραυμάτισαν την ελπίδα.

Μακεδονικές Οργανώσεις καταδικάζουν τις δηλώσεις Σ.Χατζηγάκη


Από τη συντονιστική επιτροπή των Μακεδονικών Οργανώσεων λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

ΓΕΝΟΠ: «όχι» στα σχέδια τεμαχισμού της ΔΕΗ


Την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ προκάλεσε η χθεσινή εξαγγελία, στη Βουλή του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, για πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Διημερίδα του ΤΕΕ για τη βιομηχανική κληρονομιά της Δυτ. Μακεδονίας


Η βιομηχανική κληρονομιά ως σύγχρονο πολιτισμικό αγαθό και βασικό απόθεμα για την ευρύτερη ανάπτυξη είναι το ζητούμενο διημερίδας που διοργανώνεται από το ΤΕΕ, το Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Παράρτημα Θεσσαλονίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ στην Κοζάνη Σήμερα 18 και 19 Νοεμβρίου 2011. Κατά τη διημερίδα θα παρουσιαστούν θέματα καταγραφής, προστασίας, ανάδειξης και διαχείρισης της βιομηχανικής κληρονομιάς και θα γίνει κατάθεση της σχετικής εμπειρίας που αφορά σημαντικά ιστορικά βιομηχανικά κτίρια, σύνολα και τόπους της Ελλάδας καθώς και τη βιομηχανική κληρονομιά των μεταλλείων της Σαρδηνίας.

ΚΚΕ Φλώρινας: Καμιά αναμονή - καμιά συναίνεση


Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΕΕ - κεφαλαίου, υπό τον Λ. Παπαδήμο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Ως συνεχιστής της προηγούμενης μονοκομματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε, από την πρώτη στιγμή και σε όλους τους τόνους, ότι