Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ: «όχι» στα σχέδια τεμαχισμού της ΔΕΗ


Την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ προκάλεσε η χθεσινή εξαγγελία, στη Βουλή του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, για πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό ΠΕΚΑ η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ζητά να εγκαταλειφθούν τα σχέδια «τεμαχισμού και εκποίησης της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας», επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος των καταναλωτών.
«Η εμμονή σας σε σχέδια εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ (Λιγνιτικές – Υδροηλεκτρικές μονάδες) ή τη δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ», για να προσφερθεί ως φιλέτο στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες αλλά και οι θέσεις σας για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ ή την μετοχοποίηση των θυγατρικών της, θα οδηγήσει σε σκληρή και ανεξέλεγκτη σύγκρουση», προειδοποιούν οι συνδικαλιστές.
Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνουν ότι δεν θα επιτρέψουν συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για δημιουργία θυγατρικών στην παραγωγή και ζητούν, αντί για πώληση μονάδων, δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων λιγνίτη σε Δράμα και Ελασσόνα και να προχωρήσει η κατασκευή των μονάδων που προγραμματίζει η ΔΕΗ σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου