Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι προβατοτρόφοι στον Αντιπεριφερειάρχη



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προβατοτρόφων Φλώρινας, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Ηλιάδη στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου: χαμηλές τιμές πρόβειου γάλακτος και κρέατος, εναρμονισμός στις απαιτήσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας, καθώς και την έκτακτη κατά κεφαλήν επιδότηση.

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου στη Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας



Η χθεσινή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, είχε ως κύριο θέμα συζήτησης το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας. Συζητήθηκαν μετξύ άλλων, προτάσεις και εισηγήσεις των μελών του συμβουλίου, σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό σε αρκετά και καίρια σημεία της πόλης, την ασφαλτόστρωση και οδοποιοία, την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης, τη δεντροφύτευση, την αναμόρφωση κι επαναλειτουργία του Ζωολογικού κήπου (ήδη υπάρχει η μελέτη), την ανάπλαση τμήματος της κοίτης του ποταμού Σακουλέβα, την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή δημοτικού Parking.
Oι προτάσεις που κατατέθηκαν από τα μέλη και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ψηφίστηκαν ομόφωνα. 

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στο Περ. Συμβούλιο



Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ι.Μανωλόπουλος, έκανε εισήγηση σχετικά με τα μείζονα προβλήματα του Πανεπιστημίου καταλήγοντας συμπερασματικά στα ακόλουθα:

Ηχηρή αντίδραση των εργαζομένων η χθεσινή απεργία




Ηχηρή ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα αφού η μαζική συμμετοχή στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση και στις συγκεντρώσεις έδειξε τη διάθεση των πολιτών να τραβήξουν μια κόκκινη γραμμή σε μέτρα που δημιουργούν στη χώρα συνθήκες ακρίβειας  και  φτώχειας. Ο δημόσιος  και ευρύτερος δημόσιος χθες δεν λειτούργησαν ενώ υπολειτούργησαν οι τράπεζες.

Δ.Ηλιάδης: Συνενώσεις σχολείων μόνο μετά από διαβούλευση



Σύσκεψη εργασίας με θέμα τις «Συνενώσεις-καταργήσεις Σχολικών Μονάδων» είχε o αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Ηλιάδης με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινα. Οι διευθυντές ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους και ζήτησαν την στήριξη της Περιφέρειας στη θέση τους, που είναι αντίθετη με τις επιχειρούμενες συνενώσεις-καταργήσεις χωρίς διαβούλευση και δίχως να έχουν ληφθεί υπόψη η κτιριακή  υποδομή, η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών, η γεωγραφική ιδιαιτερότητα και οι καιρικές συνθήκες. Ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Ηλιάδης ανέπτυξε τη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης, ότι, οποιαδήποτε απόφαση κι αν ληφθεί, θα πρέπει να είναι απότοκος διαβούλευσης.
Σύνταξη: ΕΡΑ Φλώρινας - Σοφία Ζουζέλη

Γ.Δακής: «Η Δυτική Μακεδονία έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα»




«Η Δυτική Μακεδονία, ενώ πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την αναπτυξιακή της πολιτική, αναγκάζεται να αγωνιστεί για μια σειρά θεμάτων που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της» είπε στην ΕΡΑ Φλώρινας ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, αναφερόμενος στα ζητήματα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και στο σενάριο αλλαγών στις τρεις βαθμίδες της παιδείας. Αναφερόμενος στο θέμα της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, ο κ. Δακής τόνισε πως, «αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα το γεγονός της επιδότησης των μεταφορών των πολιτών σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι στη Δυτική Μακεδονία, καθώς φορολογικά, οι πολίτες της περιοχής μας, αντιμετωπίζονται ως ίσοι. Πρέπει να εξεταστεί σοβαρά» πρόσθεσε «η επιδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής ως άγονης, ώστε να μη διακοπεί εντελώς η λειτουργία της».
Σύνταξη: ΕΡΑ Φλώρινας - Σοφία Ζουζέλη

Συνεχίζοντας τον αγώνα για το τρένο..




Το Σάββατο 19/2 έγινε η δεύτερη συνάντηση των μελών της κίνησης φίλων του τρένου Φλώρινας.

Στη συνάντησή μετά από ενημέρωση αποφασίστηκε:

"Η γκλίτσα του τσομπάνη", εφ. ΗΧΩ


Μέχρι πότε υποβάλλονται oι φορολογικές δηλώσεις (Ε1) και (Ε9)?



Στις ίδιες καταληκτικές ημερομηνίες με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1) θα υποβληθεί αυτοτελώς εφέτος από τα φυσικά πρόσωπα και η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9).

"Ηχωβολές", εφ. ΗΧΩ


Ενημερωτική ημερίδα για το καλαμπόκι


Αποκριάτικος Παιδικός Χορός


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου  Φλώρινας διοργανώνει Αποκριάτικο Παιδικό Χορό την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα έναρξης 6.00 μμ, στο Hotel «Φαίδων Palace», στη Φλώρινα. 
Τιμή πρόσκλησης: 6 ευρώ ανά άτομο. Θα υπάρχει ορχήστρα με παιδικά αποκριάτικα τραγούδια και λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα.