Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζοντας τον αγώνα για το τρένο..




Το Σάββατο 19/2 έγινε η δεύτερη συνάντηση των μελών της κίνησης φίλων του τρένου Φλώρινας.

Στη συνάντησή μετά από ενημέρωση αποφασίστηκε:
  • Η συμμετοχή στην εκδήλωση για την κοινωνική υπεράσπιση του σιδηροδρόμου που συνδιοργανώνουμε με το δίκτυο "ΕΠΙΒΑΤΗΣ" και τους συλλόγους φίλων του σιδηροδρόμου όλης της χώρας την Παρασκευή 25/2, 8μμ,  να γίνει με τηλεδιάσκεψη, για μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών της κίνησης και για να τονίσουμε τον χαρακτήρα της απομόνωσης που βιώνουμε μετά την διακοπή των δρομολογίων.
  • Ο συντονισμός των δράσεων μας με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες πολιτών στην Έδεσσα και την Άρνισσα με συμμετοχή στην συνάντηση που θα γίνει στην Έδεσσα το Σάββατο 26/2 και
  • Συμμετοχή στης εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν την Κυριακή 27/2 στις 5μμ στην Άρνισσα  με πρωτοβουλία πολιτών της περιοχής.
Να συνεχιστεί η επαφή με φορείς που έχουν εκδηλώσει την υποστήριξή τους στον αγώνα μας για να βοηθήσουν με πρακτικό τρόπο. Ήδη υπάρχει επικοινωνία με το Δ. Θεσσαλονίκης για να προωθηθεί η μετακίνηση εκδρομέων (μαθητών, ΚΑΠΗ, κ.λπ.) στη περιοχή του Νομού Φλώρινας, με δρομολόγια του τρένου σε συνδυασμό με λεωφορεία.

Σε συνεργασία με τους φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την κοινωνική υπεράσπιση του σιδηροδρόμου να προετοιμαστεί προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον των αποφάσεων που ακρωτηρίασαν το σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα.

Μέλη της Κίνησης Φίλων του Τρένου Φλώρινας είχαν σύντομη συνάντηση την Κυριακή 20/2 με την κ. Α. Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στην Φλώρινα και ζήτησαν την υποστήριξη του ΚΚΕ στο αίτημα για επανέναρξη πλήρων δρομολογίων με προσιτό εισιτήριο. Η κ. Παπαρήγα δήλωσε την συμπαράστασή της τονίζοντας ότι στις μέρες που ζούμε χρειάζεται διεύρυνση αντί για συρρίκνωση του σιδηροδρόμου και υποσχέθηκε να βοηθήσει όπως μπορεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου