Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παρέλαση-κηδεία στη Φλώρινα (video)


Με έναν πολύ εύγλωττο και συμβολικό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν παρελαύνοντας και κουβαλώντας ένα μαύρο φέρετρο, ομάδα νεαρών στη σημερινή παρέλαση στη Φλώρινα θέλοντας με αυτόν 

τον τρόπο να στείλουν το μήνυμα της αγανάκτησης για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας.   


60 σχόλια:

  1. Οι μελανοχίτωνες νεαροί θα έπρεπε να σεβαστούν την ιερότητα της ημέρας και την παρέλαση στην οποία υπήρξαν θλιβερή παραφωνία.Όλοι διαφωνούν με την άθλια νεοκατοχική κυβέρνηση αλλά σέβονται και κάποια πράγματα όπως τη θυσία των προγόνων μας για να ζούνε αυτοί ελεύθεροι και να ασχημονούν ανήμερα της εθνικής εορτής.Αλλά για κάποιους αναρχοαυτόνομους της αριστεράς αυτά είναι ψιλά γράμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτήν την πόλη των δημοσίων υπαλλήλων, που κανένας δεν διαμαρτύρεται, ένα μεγάλο μπράβο στους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών.
    Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Έλεος πια με τα μετεμφυλιακά κόμπλεξ της Φλώρινας, απλά έλεος! Σας πήρανε το τρένο(μούγκα), απειλείται η παραμονή του στρατοπέδου και του νοσοκομείου(μούγκα), πληρώνουμε τα κέρατα μας τα τράγια σε φόρους και χαράτσια(πάλι μούγκα)....Να ναι καλά οι φοιτητές που ανέλαβαν την πρωτοβουλία αυτή-ευτυχώς υπενθυμίζουν σε μια πόλη άκρως συντηρητική ότι το "Όχι"(συμβολικό-λεκτικό) πέρα απο ιερό είναι και αναγκαίο σήμερα πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είσαι πραγματικά ελεύθερος:
    για κάποιους άλλους η άθλια νεοκατοχική κυβέρνηση είναι ψιλά γράμματα...

    "ανωκατωπανωαριστεροδεξιοαναρχοαυτόνομοι μελανοχίτωνες νεαροί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oloi sevonte tn mera... to thema einai pos prepei na ginoun kapoia pragmata otan tha ta dei o kosmos ... den boreis na katigoreis ton alo gt edixe auto pou niwthei! htan mia kalh arxh.... egw pisteuw pos eprepe na fane auga k giaourtia... dn einai pramata afta... exoun xalasei ta pada k exoun to thrasos k kathode se vathro adi na skupsoun t kefali ! bravo sta paidia ! k afth h kidia eprepe na einai me polu periswtero kosmo... n einai olh h ellada apo piso... kathomaste san zwa kai tous kitame na komatiazoun ta pada ! na kovoun misthous na afinoun astegous k aftoi na anevazoun tous forous k n pernoun poses xiliades euro tn mina... o kathenas koitaei mono tn eauto tou s auth tn xwra.... eki einai h mlkia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον εμείς με την υποταγή προσβάλουμε τους προγόνους μας.....μιας και είναι η μέρα του ΟΧΙ στους Γερμανούς κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οχι δεν σεβομαστε τις γιορτες σας οσο δε σεβονται αυτοι τις ζωες μας...και κατακερματιζουν την αξιοπρεπεια...ολοι ξερουμε οτι παρελασεις δεν γινονται σε καμια "πολιτισμενη" χωρα μονο εμεις και η ουγκαντα(;)...οσο για τις θυσιες των προγονων μας τις σεβομαστε κανοντας ακριβως το ιδιο...να πολεμαμε για τις ζωες μας και την αξιοπρεπεια μας οπως και αυτοι,να πολεμαμε εναντια στους δοσιλογους και τους κατσαπλιαδες που εσυ υπερασπιζεσαι με το κειμενακι σου πανω..."καθαροι λαοι υπαρχουν ΜΟΝΟ στα βρωμικα μυαλα σας..." σε φιλω γλυκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάψτε πιά με την αριστερά και τους αναρχοαυτόνομους!!! Δεν χρειάζεται να είσαι αναρχικός αριστερός για να αδράξεις την ευκαιρία να πείς ένα μεγάλο ΟΧΙ!
    Πάψτε να μιλάτε για μειοψηφίες και γνωστούς αγνωστους!!! Οι γνωστοί άγνωστοι σήμερα ηταν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ,ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδη λοιπον αυτες οι εκδηλωσεις(παρελαση) ειναι για να δημιουργουν την εντυπωση οτι επειδη δεν ειμαστε σε γερμανικο ή σε τουρκικο ζυγο αλλα σε ελληνικο ειμαστε και ελευθεροι υποχρεωση μας ειναι να παρεμβενουμε σε αυτες θυμιζοντας οτι η σκλαβια δεν τελειωσε οταν εφυγαν οι τουρκοι οι γερμανοι οι χουντικοι κλπ. αλλα οταν θα φυγει και ο τελευταιος εκμεταλευτης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον κύριο ανώνυμο έχω να πω... Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώ
    γιατί μ' έμαθες και ξέρω
    Ν' ανασαίνω όπου βρεθώ να πεθαίνω όπου πατώ
    και να μη σε υποφέρω..!!
    Και θέλω να μας απαντήσει ο κύριος τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου???Εγώ έμαθα ότι γιορτάζουμε το ΟΧΙ προς τους Ιταλούς οι οποίοι ήθελαν να καταλάβουν την χώρα μας για να χρησιμοποιήσουν την γεωγραφική της θέση προς όφελος των δυνάμεων του άξονα...Η παρέλαση τιμά τους Έλληνες πολεμιστές που πρόβαλλαν αντίσταση στο Αλβανικό μέτωπο..Οι νεαροί δεν προσέβαλαν κάποιο Έλληνα πολεμιστή.Τα ίδια είπε και ο Μανώλης Γλέζος για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη.Οι Έλληνες έμαθαν να λένε ΟΧΙ τη σημερινή μέρα ακόμα και στον οικονομικό πόλεμο που δεχόμαστε!!Αλλά για κάποιους μίζερους και δειλούς της δεξιάς αυτά είναι πάρα πολύ ψιλά γράμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η υποστήριξη των αναρχοάπλυτων, που βεβήλωσαν την επέτειο, από κάποιους σχολιαστές φανερώνει το μέγεθος της αλλοτρίωσης μέρους των συμπολιτών μας.Και φυσικά μετά από λίγο αποκαλύφθηκαν όταν μίλησε κάποιος για αναχρονιστικό θεσμό των παρελάσεων.Αυτό αποτελεί τον υποκάρδιο πόθο του ροζουλί συνοθυλεύματος,των γκρουπούσκουλων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των ψευτοπροοδευτικών συνοδοιπόρων τους που έχουν εγκατασπαρεί σ όλα τα κόμματα:η κατάργηση των παρελάσεων.Από χρόνια το ζητούν και ασχημονούν παντοιοτρόπως κατά την τέλεσή τους.Με πανώ,διαδηλώσεις υβρίζοντας έτσι στη μνήμη των αγωνιστών του 1940.Βρήκαν τώρα και την κατάλληλη αφορμή με την οικονομική κρίση και επανήλθαν δριμύτεροι.Το μόνο στο οποίο διαφωνούν με τη νεοκατοχική κυβέρνηση είναι η οικονομική πολιτική.Από κει και πέρα συμφωνούν στη διάλυση της χώρας με την αποδόμηση των εθνικών και θρησκευτικών αξιών που απεργάζονται.σΤΗΝ ΟΥΣΊΑ ΠΟΛΕΜΏΝΤΑς ΤΗΝ ΈΝΝΟΙΑ ΤΗς ΠΑΤΡΊΔΑς ΚΑΙ ΤΗς ΘΡΗΣΚΕΊΑς ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ ΥΠΗΡΈΤΕς ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΏΝ ΣΧΕΔΊΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι νεαροί έκαναν ό,τι τους γούσταρε γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια (αν έχουν παλιά...) ολόκληρη την κοινωνία, το ίδιο κι εσάς που τους δικαιολογείτε ή και τους εγκωμιάζετε. Γι' αυτούς είστε μάζα αναλώσιμη και άχρηστη, κακομοίρηδες μικροαστοί, που με τη μιζέρια σας παίζετε το παιχνίδι των "εκμεταλλευτών".
    Οι νεαροί παριστάνουν αλλά δεν είναι αγωνιστές, γιατί δεν αγωνίζονται για καμιά συλλογικότητα παρά μόνο για την κλίκα τους. Μάλιστα, με κάποιες συλλογικότητες (π.χ. Πατρίδα) βγάζουν σπυριά, παριστάνοντας τους υπεράνω. Έτσι εξηγείται το μίσος και η αποστροφή προς την Φλώρινα (βγαίνει από αρκετές απαντήσεις η απαξίωση με την οποία αναφέρονται στον κόσμο της), που τη θεωρούν πολύ καθυστερημένη και μικρή για την αφεντιά τους.

    (μάλλον κακομαθημένα παλιόπαιδα μοιάζουν που σκούζουν γιατί δεν έχουν γρήγορο ίντερνετ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. anarxoaploitoi epidi den nti8ikame opws epibalei to katestimeno?!to idio katestimeno pou mas exei kanei ipoxirio tou? pou ekleise ta spitia mas tis douleies mas kai mas epibalei na tous apoferoume k foro timis? anarxoaplitoi epidi me mia siopili-aligoriki diamartiria 8elisame na tous deiksoume oti iparxoume k emeis kai mas exoun bebilosei oti eixame mexri simera ws aksia? anarxoaplitoi epidi kidepsame to mellon mas? kidepsame ta oneira mas? tis zwes mas?! den apodokimasame kanenan politi mono tous politikous! an auto eseis to onomazete anarxia tote sigxaritiria exete baseis gia na didaksete ta paidia sas aurio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Oi nearoi kai genikotera i neolaia pou oloi eseis brizete k apodokimazete kai sas lupamai gi auto, prospathei na diorthwsei tis MALAKIES tis dikes!! pou oloi kanate toumpeki kai boleutikate kai ferate tin xwra pou toso polu agapate se autin tin katastasi...sas lupamai gt den mporeite na kanete oute to ligotero,na stamatisete diladi na rixnete olo to baros stin neolaia kai na paradextite oti eseis eiste oi malakes!!pragmatika eiste to ligotero aksiolupitoi k to thema einai oti tha to plirwsei i neolaia...Kathiste loipon stous kanapedes sas apoblakwtheite blepontas auta pou sas plasaroun stis eidiseis san kala probatakia kai AFISTE MAS ISUXOUS mipws k allaksei kati se auto to mpourdelo pou epikratei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι "εύγλωττος τρόπος" και αρλούμπες; Βρήκαν κόσμο μαζεμένο και είπαν να κάνουν το κομμάτι τους. Κατά τα άλλα, είναι εναντίον των παρελάσεων.

    "αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας". Τους ρωτήσατε αν πιστεύουν σε πατρίδα; Ότι θέλετε βλέπετε;

    (ολόκληρη ανάρτηση ξεχάσατε να πείτε τίποτε για το Βοσκόπουλο. Μην ξεχνιόμαστε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ε αστοδιαλο πια προσβαλλουμε την εθνικη επετειο και προσβαλλουμε την εθνικη επετειο! το οχι στους ιταλους το 40 εκφραστηκε ως οχι στο σημερα στους γερμανους και τους τουρκους που ξαναρχονται (την προπαγανδα μου μεσα). αν ξερατε οτι ειδικα η καλων τεχνων ειναι εκτος ολων αυτων των ''ανωκατωαριστεραδεξιαναρχοκομμουνιστωνκαπιταλιστων-και ολα τα συναφη'' δε θα κατηγορουσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μια πόλη ΕΙΝΑΙ καθυστερημένη όταν οι κάτοικοί της, επειδή μάλλον αδυνατούν να σκεφτούν λίγο περισσότερο, χαρακτηρίζουν με κλισέ στομφώδεις εκφράσεις οτιδήποτε δεν είναι πολιτικά ορθό.
    επίσης, φαίνεται πως τους συναναστρέφεσαι αυτούς τους νεαρούς αφού ξέρεις τόσο καλά τα συναισθήματά τους.

    (μάλλον καλομαθημένος προϊστάμενος μοιάζεις που σκούζεις επειδή σου κλέβουν ίντερνετ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη αν συμφωνώ ή όχι με την κίνηση σας παιδιά. Αλλά τη στιγμή που περάσατε από μπροστά μου αισθάνθηκε εντός μου μια ανεξήγητη ικανοποίηση που σ΄αυτήν τη ζωντανή-νεκρή πόλη του Βορρά υπάρχει ακόμα θάρρος σε ορισμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Φλώρινα των υποταγμένων δημοσίων υπαλλήλων και των θέλω -και- εγω- μια -θέση- στο - δημόσιο απο τη μια και των ψευτοπροοδευτικων- υποκουλτουριαριδων θολωμένων απο τη μαστουρα απο την αλλη μας δίνει πραγματικά μεγάλες ελπίδες για την μικρή μας πόλη και το μέλλον της.
    ¨Ολοι αυτοι οι νεκροφιλοι αγανακτισμένοι θα ξεχάσουν το επαναστατικό τους παρελθον στην προοπτική μιας 'θεσούλας' στο δημόσιο και ας είναι και λιγοτερο καλοπληρωμένη και ας ειναι και με δυσμενη μεταθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ "ΔΙΑΦΩΝΙΣΟΥΝ" ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ(ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ...
    ΕΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλα εκαναν !!!!!μπραβο στα παιδια!!!η διαμαρτυρια δεν ειναι μονο να σπανε καταστηματα και περιπολικα νομιζω οτι το μηνυμα δωθηκε ασχετα με την σημερινη ημερα την ευκαιρια αρπαξαν για να μασ πουν κατι αυτα τα παιδια τα ακουμε ομως ολοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Παιδιά"; Οι συνομήλικοί τους στις άλλες χώρες έχουν ήδη μπόλικα μεροκάματα στη ράχη τους.
    Μάλλον τα παραχαϊδέψατε τα μούλικά σας όταν ήταν μικρά, και τώρα θέλετε να ανέχεται η κοινωνία τις ασχήμιες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο στα κακομαθημένα παιδιά που αντιδρούν σε αυτό που ζούμε με τον δικό τους τρόπο! Μπράβο γιατί δεν κρατούν τα προσχήματα και τις "αξίες" που τους είπαν οι βολεμένοι και απαίδευτοι "γονείς" τους να κρατήσουν! Την επόμενη φορά να δούμε περισσότερα κακομαθημένα της εποχής του internet της υποτέλειας της ανεργίας της ανασφάλειας και της υπέρμετρης υποκρισίας φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μου αρέσει που χωριζόμαστε σε στρατόπεδα. "Πολιτικά ορθοί" και "πολιτικά μη ορθοί επαναστάτες με/δίχως αιτία" και αλογάκια της Παναγιάς πράσινα φωσφοριζέ. Άντι να κατηγορούμε οι μεν τους δε για τις όσες βλακείες έχει κάνει το κάθε "στρατόπεδο"-γιατί σαν άνθρωποι και εμείς, όλοι φερόμαστε σκάρτα, άλλοι πιο συχνά και άλλοι πιο σπάνια, άσχετα αν κωλώνουμε να το παραδεχτούμε και κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας κατηγορώντας τους άλλους. Καιρός ο καθένας να δει την καμπούρα του και τι κουβαλάει σε αυτήν και αφού πάψουμε να ρίχνουμε πέτρες ο ένας στον άλλον, ας μπουρλωτιάσουμε επιτέλους τους μπαμπουϊνους που είχαν την τύχη να βρεθούν "από πάνω μας" και μας έχουν να σφαζόμαστε προς τέρψιν και κέρδος τους. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να πετάξουμε τα κουτάκια στα οποία έχουμε μπει και ας κάνουμε κάτι για το γαμημένο το "Kοινό Kαλό". Σίγουρα δεν είναι εύκολο και κανείς δεν μας δίνει την σιγουριά ότι είναι εφικτό, αλλά ας δοκιμάσουμε. Στο κάτω-κάτω στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Enough said.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εύκολα και ανέξοδα "μπράβο". Βαφτίστηκε αγώνας το καλαμπούρι, μήνυμα το τίποτα, και πέσαν βροχή οι αναλύσεις, για το πόσο καλά έκαναν τα "παιδιά". Κάποιοι ηδονίζονται να βλέπουν αγώνες και ηρωισμούς παντού. Καθαρή αυτοϊκανοποίηση δηλ., και δεν είναι και έφηβοι να τους δικαιολογήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά!!!!!
    Μπορεί σε κάποιους να μην άρεσε η κίνηση αλλά δεν θεωρώ ότι είχαν σκοπό να θίξουν την μνήμη των πεσόντων...Και όχι μόνο η κίνηση των παιδιών της Σχολής Εικαστικών αλλά όλοι αυτοί σήμερα που διαδήλωσαν με τον τρόπο τους ανά την Ελλάδα...Όλοι είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μας σήμερα...
    Δεν είδα κανέναν να στρέφεται εναντίον της παρέλασης αλλά εναντίον των επισήμων που δεν ντράπηκαν και εμφανίστηκαν στις εξέδρες...
    Και δεν αναφέρομαι μόνο για τους "επίσημους" της Φλώρινας αλλά γενικότερα.

    Όσον αφορά κάποια παραπάνω σχόλια συμπολιτών οι οποίοι προσβλήθηκαν...ότι είμαστε συντηρητικοί και κτλ...Πρώτον να ξεκαθαρίσω ότι είμαι και εγώ από την Φλώρινα, ζω και εργάζομαι στην Φλώρινα...αλλά έχει τόσο άδικο...

    Οι Φλωρινιώτες είναι συντηρητικοί, είναι με παρωπίδες, είναι θεοσεβούμενοι, δεν διεκδικούν και δεν αντιδρούν σε τίποτα (αλλά λάθος αντιδρούν σε μια συμβολική κίνηση).

    Θέλω να ξαναπώ ΜΠΡΑΒΟ σας παιδιά. Μακάρι ο γιος μου που είναι 1 να γίνει ένας τέτοιος "αναρχοάπλυτος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. episeis na prosthesw oti opoios antidra den xreiazetai na einai anarxikos eite aristeros eite kommatoskulo i kati tetoio paromio alla na exei sunidisi twn pragmatwn kai na min einai probato i egkefalika anikanos...me stenaxwrei omws to gegonos oti uparxoun polloi apo autous edw pera pou xaraktirizoun me megalo misos ti neolaia...mallon prepei na eleksoun ligo to komplex pou exoun mesa tous!!! Tha mporousan pantws polu aneta na kanoun tatouaz kanena fasistiko sumbolo sto swma tous panw p.x. opws ton germaniko agkilwto stauro tou Hitler giati den nomizw oti apexei kai polu i ideologia tous apo auton afou opoios antidra se auto to kolokratos ton katakrinoun kai tou kremane tampeles (diladi oti diafwnei mazi tous einai LATHOS-dimokratikotato etsi???) kai oi neoi pou antidroun fusika gi autous einai taraksies koukouloforoi anarxikoi komounistes.....kremaste oses tampeles thelete egw den tha sas grapsw sta palia mou ta papoutsia giati mporei na mn exw opws eipe enas fasistas-ethnikistis pio panw,gi auto k tha sas grafw kapou allou!! Ena einai to mono sigouro:den tha ginw ena akoma probato san esas!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μακάρι όλοι εσείς που κρίνετε την κίνηση των παιδιών...γιατί παιδιά ήταν φίλε 9:23 (που τα αποκάλεσες μούλικα και για αυτό και μόνο δεν είσαι άξιος ούτε να διαβάσουμε το σχόλιό σου), να κάνατε κάτι περισσότερο αποοδεκτό ηθικά και κοινωνικά για να δηλώσετε την άρνησή σας για υποταγή και την θλίψη σας για ότι συμβαίνει γύρω σας....¨ηρεμη ήταν η αντίδρασή τους..χωρίς φωνή, χωρίς επεισόδια, χωρίς δράματα, χωρίς ψευτοπαλικαριές...Κάτσε εσύ και παρακολούθησε απλά το θάνατο των ονείρων όλων των νέων...όποιος έχει παιδιά (εκτός του ότι δεν χρησιμοποιεί άστοχους χαρακτηρισμούς για τα παιδιά των άλλων)..ΦΟΒΑΤΑΙ για το μέλλον τους..Εγώ προσωπικά έχω παιδιά...και ΔΕΝ με νοιάζει τι θα πάθω εγώ με όλα αυτά που μας κάνουν...Με νοιάζει όμως για τα παιδιά που έφερα στον κόσμο! Φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να τα μεγαλώσω όπως πρέπει...Τρέμω στην ιδέα του τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν..Εσας τι σας ενδιαφέρει...τι κοινωνικό αντίκτυπο είχε η παρέλαση τους ?? Τόσο ρηχοί είστε τελικά? Κάποιοι γέλασαν με αυτό...εγώ προσωπικά ανατρίχιασα..Γελάστε με τη μιζέρια που σας διακατέχει λοιπόν και αφήστε τον κόσμο να εκφράσει ΗΡΕΜΑ την οργή του...Λυπάμαι για τους ματαιόδοξους που βγήκαν στην παρέλαση για να κάνουν χειραψίες...νομίζοντας πως έτσι αποδίδεις τιμή στους αγωνιστές..Αυτοί οι αγωνιστές που εσύ που κάθεσαι αμμέτοχος σε όλα αυτά που γίνονται κρίνοντας τους υπολοίπους και λες ότι σέβεσαι....Θα σε έφτυναν αν ζούσαν!Λυπάμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε μου 1:13, πρόσεχε γιατί ειλικρινά φοβάμαι ότι ήδη κινδυνεύεις να είσαι πρόβατο χειρότερο από εμάς. αν το σκεφτείς λίγο ίσως σε προβληματίσει... αν όχι ίσως είναι ήδη αργά.

    ΥΓ Οι φοιτητές της Καλών Τεχνών είναι περίπου 400. Οι παρελαύσαντες ήταν περίπου 15. Απευθύνετε τους ίδιους χαρακτηρισμούς και στους συμφοιτητές σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γυναίκες,παιδιά και άντρες με τα μάυρα ήμουν και εγώ ανάμεσα σας. Ανατρίχιασα και εγώ όταν σας είδα, σκέφτηκα την Ελλάδα σκέφτηκα την Παιδεία...σκέφτηκα τα παιδάκια που ήταν μπροστά σας με τα μπλέ γαλάζια ρουχαλάκια που δεν έχουν ιδέα το τι συμβαίνει στους γονείς τους και όλους αυτούς που χάνουν σιγά σιγά τα πάντα...
    Τόσο μαύρο είχα να δω χρόνια! Σκιάχτηκα και συγχρόνως χάρηκα που κάποιοι τολμούν...στην Φλώρινα, στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και παντού..
    Εάν είμαι αναρχοάπλυτη γουστάρω πολύ και σας ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου για τα καλά σας λόγια!
    Καθίστε και εσείς στα σπίτια σας και κρίνετε λοιπόν με όλο σας το είναι τα ''μούλικοαναρχοαυτόνομομαστούρικα παιδάκια'' που βγήκαν χωρίς μάσκες και μολότοφ για να σας κάνουν να νιώσετε λίγο ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η μνήμη των πεσόντων , καθώς και η ζωή τους εχει ήδη ατιμαθεί απο την εποχή του 40. Ένας Αγγλόδουλος Βασιλεύες και ενα Αγγλόδουλο κράτος που υπηρέτησε άριστα τους σχεδιασμούς και τα θέλω του Τσώρτσιλ και των Κομμουνιστών. 1.000.000 νεκροί μόνο και μόνο για να εγκαθυδριθεί η κυριαρχία των πολυεθνικών και της coca - cola .

    Ζωντόβολα "Εθνικόφρονες" που ούτε κατα διάνοια δεν δέχονται οτι τόσο οι επαναστάτες του 21' οπως και κάθε υγιώς σκεπτόμενος η θυσιαζόμενος Έλληνας υπηρέτησε είτε έμμεσα είτε άμεσα - διαμέσου μπόλικης προπαγάνδας - τα σχέδια της Γηραιάς Αλβιόνας και των Η.Π.Α ύστερα. Έως οτου κατανοήσετε πως η Ελλάδα δημιουργήθηκε ως Έθνος για να κατακερματίσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και πως εσείς είστε απόγονοι οχι Ελλήνων μα Ρωμαίων πολιτών , εως τότε η χώρα θα κατρακυλάει στην μαλακία και την ξεφτίλα. Υποκριτές !

    Εαν ορισμένοι θέλετε να νομίζετε πως είστε απόγονοι των αρχαίων και να ηδονίζεστε οταν αυτο-αποκαλείστε "Έλληνες" τότε μόνο περαστικά σας εύχομαι.

    Μπράβο στα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάντα σε ένα σύνολο υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.Αν οι τοπικοί κ λοιποί άρχοντες είχαν διαφορετικά μεριμνήσει για τη στέγαση και τη μέριμνα των παιδιών,καθώς και της κρίσης, το συντηρητικό κοινό θα είχε ιερή υποχρέωση να μη τους αφήσει να παρελάσουν.
    Σε άλλες περιπτώσεις και συνθήκες θα τους δίδασκαν και ού-νο..μπέρτο-έτσι,για να έκο...
    Για να τους ανεχτεί σημαίνει ότι οι εξουσίες έχουν το πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ.... ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΟΜΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ (5), ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ. ΓΥΡΙΣΑΝ ΄΄ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ΄΄ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΟΦ, ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΑΝ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ GOTHIK ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ TOYΣ.
    ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο 1.13 ζει το μύθο του. Περιτριγυρίζεται από φασίστες που έχουν κάπου έναν αγκυλωτό κρυμμένο, από ανθρώπους που μισούν τη νεολαία (αυτός και οι λίγοι όμοιοί του εξάλλου, είναι ο "ανθός της ελληνικής νεοαλαίας", όπως καμάρωναν τα χαϊδεμένα των Εξαρχείων πρόσφατα), και ασφαλώς από ...πρόβατα. Ευτυχώς που οι λίγοι φίλοι του κι αυτός, αποφάσισαν να μας ξυπνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το φοβερό είναι πόσο εύκολα μπαίνει ταμπέλα σε καταστάσεις και άτομα.Συγχαριτήρια για την ηθική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χίλια μπράβο στα παιδιά. Μαθητές και φοιτητές!!!
    Αφήστε τα κομπλεξικά φασιστοειδή να σας χαρακτηρίζουν όπως θέλουν. Τόσο ξέρουν από διαμαρτυρίες οι βολεμένοι!
    Βαθιά μέσα μου, σας ζήλεψα για το θάρρος σας να εκδηλώσετε με αυτόν τον τρόπο την διαμαρτυρία σας.

    Να σταθώ λίγο στο ότι ο περιφερειαρχης, επέλεξε την Φλώρινα για να παρακολουθήσει την παρέλαση. Ξέρει φαίνεται πόσο κότες είμαστε οι Φλωρινιώτες και πως εδώ, δεν θα άνοιγε ρουθούνι και πως δεν θα τολμούσε κανένας να διαμαρυτρηθεί.
    Όσο για τους άλλους δύο ακατανόμαστους πίσω του; Χασκογελούσαν αντί να προβληματιστούν. Αντί να αντιμετωπίσουν με την στοιχειώδη σοβαρότητα τις συμβολικές κινήσεις των μαθητών αλλά και των φοιτητών.
    Τρισάθλιοι!! Σύντομα οι "ψιχάλες" θα γίνουν πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. paidia xalarwste oloi! den egine tipota! Ola kala!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ
    ΟΧΙ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΟΙ λιγοι αυτοι τολμηροι δεν προσβαλαν την 28 Οκτωβριου ουτε κυριως αυτους που αφησαν το κορμι τους στα χιονισμενα βουνα του 4Ο. δΙΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥς ΛΟΠΟΔΥΤΕς ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ,ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥς.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, καλα κανανε. οι επαγγελματιες πατριωτες της εθνικοφρονου Φλωρινας ας διαμαρτυρονται. ετσι μαθανε να ζουνε. Ερποντας ,γλυφοντας και με τα κερατα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Παιδιά, μην παρεξηγείτε κάποιους Φλωρινιώτες για τον συντηρητισμό τους. Μην ξεχνάτε πως μεγάλωσαν στα χρόνια της χούντας και της άγριας εθνικιστικής προπαγάνδας του Καντιώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σας παρακαλώ πολύ Φλωρινιώτες.. να πέσετε με τα μούτρα μες στο διάβασμα.. ότι κι αν είναι αυτό.. θα σας βοηθήσει.. με σκέτη μαγκιά δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε κανέναν.. διαβάστε ότι μπορείτε.. γιατί ποτέ δεν το κάνατε και είστε πολύ ΠΙΣΩ.. Με μαγκιές του "ξερόλακου" ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Καντιώτης που ΔΗΘΕΝ άσκησε εθνικιστική προπαγάνδα με τα συσσίτια που είχε οργανώσει στην κατοχική Κοζάνη έσωσε 8150 ανθρώπους απ την πείνα,μεταξύ αυτών και πολλούς αριστερούς.Αργότερα κάποιοι δεξιοί του έβαλαν και τη στάμπα του κομμουνιστή ενώ η χούντα έστειλε το 1968 τριμελή εκ ψυχιάτρων επιτροπή για να τον βγάλουν τρελλό και να τον εκπαραθυρώσουν επειδή δεν ταίριαζαν τα χνώτα τους κι επειδή ο δεσπότης απαγόρευε εντός των ιερών ναών τους πανηγυρικούς υπέρ της δικτατορίας.Αγωνίστηκε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και γι αυτό δεχόταν συνεχώς απειλές απ τους σκοπιανούς εθνικιστές.Άλλο εθνικισμός κι άλλο εθνισμός κι αγάπη προς την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ....ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΗΡΩΠΟΙΗΣΟΥΜΕ 15 ΤΡΕΛΟΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΣΗΚΩΘΗΚΕ" ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΟ!
    ΓΙΟΥΧΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ ΑΥΓΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΒΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ "ΒΟΛΕΨΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ" ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΣ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
    ΕΙΠΑΜΕ....ΓΙΟΥΧΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ....ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητέ 7:14 ρίξε μια ματιά και στην άλλη άποψη:

    http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000116a.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 9.47, μιλάμε για καταστάσεις και πρόσωπα που οι Φλωρινιώτες γνώρισαν από κοντά. Οι μνήμες είναι ακόμη πολύ ζωντανές για να πείσεις με ...παραπομπές. Εξάλλου, το να παραπέμεπις στον ...Ιό, το πλέον βρώμικο από τα βρώμικα έντυπα, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την αξιοπιστία σου αλλά σε εκθέτει. Συμφωνείς αλήθεια, με τον Ιό και στις θέσεις του για τις "εθνικές μειονότητες" που καταπιέζονται στην Ελλάδα;

    (Και φυσικά, όλα αυτές οι εύκολες ταμπέλες και οι γενικεύσεις περί "συντηρητισμού" των "θεοσεβουύμενων", "καντιωτικών" Φλωρινιωτών, δείχνουν την αναπηρία των επαγγελματιών προοδευτικάριων της αριστεράς να δουν την πραγματικότητα όπως είναι. Η βλακεία είναι αήττητη...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. η απόλυτη αναίρεση της μικροαστικής σοβαροφάνειας και των συνδρόμων της.Αυτό το κατάφεραν τα φιλαράκια με το φέρετρο...και αυτό ήταν πολύ σημαντικό...επιτέλους και η Φλώρινα ΑΝΤΙΔΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Με την 28 Οκτωβρίου τιμούμε τον δικτάτορα Μεταξά που οδήγησε τη χώρα στην ολοκληρωτική καταστροφή μια χώρα χρεοκοπημένη τη δεκαετία του 1930 λέγο-ντας ΟΧΙ στους Γερμανούς και ΝΑΙ στους Άγγλους.
    Αφού τόσο κόπτονται μερικοί για τιμή και δόξα στους πεσόντες του 40 γιατί δεν τιμούν τους πραγματικούς ΗΡΩΕΣ που πολέμησαν τους Γερμανούς;
    άλλα αυτούς τους έστειλαν στη Μακρόνησο και στη Γιούρα και μου στενοχωριούνται για το δικτάτορα,
    τους δοσύλογους και το μεγαλύτερο εχθρό τότε των Ελλήνων τους ταγματασφαλίτες. Αυτούς τιμάμε με αυτή τη παρέλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. agaphtoi flwriniotes mallon eseis 8ewreite pio sobaro na bgainete stous dromous me thn apaithsh na aforistei kai na diwxtei kapoios pou hr8e na kanei mia <> tainia(gia osous katalabainoun)eiste toso opis8odromikoi pou sigoura an eixate thn eukairia 8a mas diwxnate olous, etsi wste na zisete mia hremh mikroastikh zwh mesa sth fouska sas. sygxarythria ston kantiwth pou katafere na ftiaksei mia polh me akourasta rompotakia(milaw gia mia poly megalh pleiopshfia mias kai eutyxws yparxoun kai eksaireseis)
    XAROUMENO TO ETOS 1011!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμε 3:35.
    Έγραψα σε όσα blog είχα την ευκαιρία, πάνω από δυο φορές, υπερασπιζόμενος την συμβολική κίνηση σας και δηλώνοντας θαυμαστής αυτής. Είμαι πάντα με το μέρος των νέων, γιατί είναι αυτοί που μπορούν αν θέλουν να αλλάξουν τα πάντα.
    Φοιτητές σαν εσένα ήταν αυτοί στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Φοιτητές σαν εσένα, έριξαν το καθεστώς Τσαουσέσκου. Φοιτητές σαν εσένα, εξεγέρθηκαν στο Πολυτεχνείο. Βλέπεις λοιπόν, ότι οι συνομήλικοί σου άλλων εποχών, έκαναν πολλά περισσότερα από αυτά που εσύ σήμερα έκανες.
    Έχω κατακρίνει αμέτρητες φορές την παθητικότητα αυτής της πόλης. (Δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου).
    Καλά θα κάνεις όμως, να προσέχεις πως μιλάς για άτομα που δεν είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις, όσο μεγάλη πλειοψηφία και αν αποτελούν τα "ρομποτάκια" που λες.
    Είσαι πολύ μικρός/η για να πιάσεις τον Καντιώτη στο στόμα σου. Όταν προσφέρεις γηροκομεία, οικοτροφεία, σχολεία και κάθε είδους φιλανθρωπία σε αυτήν την πόλη, τότε ίσως θα μπορέσεις να μιλήσεις. Μέχρι τότε, διάβασε, μορφώσου και άλλαξε αυτήν την χώρα με ουσιαστικές πλέον και όχι με συμβολικές κινήσεις.

    Φιλικά. "Ένα ρομποτάκι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Είναι γνωστή η σχέση του Ιού με τους ανιστόρητους αυτονομιστές των Σκοπίων,το ανθελληνικό παρατήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι του διαβόητου Δημητρά που δυσφημεί τη χώρα του στο εξωτερικό μαζί με το Βαλιανάτο του γνωστού κλαμπ,τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη κ.α.Τι θα έλεγε για τον Καντιώτη ο άπατρις και ανθέλλην ιός;Οσο για τον αείμνηστο εθνικό ηγέτη Μεταξά μακάρι να είχαν τους...αδένες του οι σημερινοί κιοτήδες και εθελόδουλοι πολιτικάντηδες που μόνο ναι ξέρουν να λένε.Ο Μεταξάς κάθε άλλο παρά αγγλόφιλος ήταν όπως διαφαίνεται απ την πολιτική του στο θέμα των αγγλικών δανείων κι απ τις επιστολές τοτ Τσώρτσιλ στο Μουσολίνι και τον Άντονυ Ήντεν λίγο πριν την κήρυξη του ελληνοιταλικού πολέμου.Άλλωστε οι κακές γλώσσες λένε ότι οι Άγγλοι τον καθάρισαν το Γενάρη του 1941.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. 2.19
    Τους πραγματικούς ήρωες που πολέμησαν τους κατακτητές Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους τους τιμάμε, όπου και αν ανήκουν. Μην αναπαράγεις ψυχροπολεμικά σύνδρομα, θα μείνεις πίσω...

    3.35
    Απορία: στ' αλήθεια πιστεύεις ότι απ' αυτά που σου είπαν ή νομίζεις ότι αντιλαμβάνεσαι (δεν σε κόβω για πολύ τετρακοσάρι) μπορείς να ψυχολογήσεις έναν ολόκληρο λαό και να του βάλεις και την ταμπέλα που σ' αρέσει; Νομίζεις ότι αυτή η στοχοποίηση όσων δεν καταλαβαίνεις σε κάνει προοδευτικό; Αισθάνεσαι αυθεντία για να κρίνεις να δικάζεις και να καταδικάζεις; Μιλάς για "καντιωτισμό"; Είσαι ο ορισμός του "καντιωτικού" (με την έννοια που αποδίδεις εσύ στον όρο) κακομοίρη...

    Φυσικά, αφήνω ασχολίαστες τις γενικεύσεις του τύπου "εσείς" (οι κακοί Φλωρινιώτες) και "εμείς" (οι φωτιστές σας, που θέλετε να μας διώξετε). Τέτοια αυθεντία, ούτε ο Πάπας δεν διεκδικεί (κι εσύ θα μου εμφανίζεσαι ως σκεπτόμενος και άλλα τέτοια...)

    Η βλακεία είναι, όντως αήττητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. anwnume 29 okt 2011 1:07 μ.μ. Prwton oxi k "file mou"...deuteron egw s dinw epixeirimata gt thewrw kapoious probata se auti ti xwra k esu mallon eisai ena apo auta gt opws lene "opoios exei tin miga migiazete"...to exeis akousei?? k mallon epeidi dn exeis na m dwseis kai kanena sovaro epixeirima m les katse k skepsou to...dn exw na skeftw kati gt egw dn menw stasimos alla antidrw ston "biasmo" apo tous bouleutes mas...egw anaferw ws probata autous pou menoun stin apatheia.. Oso gia sena anwnume 29 okt 2011 5:06 μ.μ. lew na deiksw ligo upomoni akoma...gia pes m p akribws einai o muthos??gt fasistes eixa tn atuxia na gnwrisw k an krineis apo edw uparxoun idi arketoi p brizoun tn neolaia!!An mporeis na m apantiseis me kapoia logiki kanto k frontise na metriaseis oso mporeis tin eirwnia s k na milas me epixeirimata alli fora....an einai dunaton fusika auto gia ena atomo san esena....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://www.youtube.com/watch?v=8ya6mpvG1ts

    GUNS DON'T KILL PEOPLE, PEOPLE KILL PEOPLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απορο με τους συμπολιτες μου που ασχολουντε με αυτα τα παιδακια που τα ταιζει ο μπαμπας τους η του δινει δουλεια καποιο ρπομποτακι της φλωρινας οπως λενε και αυτοι....αλλα εμεις φταιμε που δεν πηραμε ενα ξυλο και να δουν πιος ζει στον κοσμο του και πιος οχι,νταντεουμε μερικα κολοπαιδα στα σπιτια μας μεσα και στην ομορφη πολη μας και αυτα τα αβγαλτα θα μας πουν αν ο καντιωτης η καθε καντιωτης ηταν καλος η οχι....με 2-3 χρονια στην πολη μας τα μαθανε ολα απο κατι βρωμιαριδες μαλλον που κρυβονται στα σοκακια και κανουν κρητικη επειδη μια ζωη ηταν σαν τα σκουλικια μεσα στο χωμα και καθοντε και λενε σε αυτα τα μυξιαρικα οτι εγω πηγα κοντρα σε αυτο και στο αλλο και εκανα εκεινο και αυτο και τους πυστευουν επειδη ειναι του κομματος και συγουρα αυτοι θα λενε αληθεια και οι αλλοι οχι.....τραβατε στα σπιτια σας και στις περιοχες σας να δειξετε την σκατοκουλτουρα σας η φλωρινα ηταν παντα φωτισμενη και δεν χρειαζετε λαμογια των κομματων για να ξυπνησει οπως λετε εσεις "φωτιστες του εθνους"!!!!!!Ζωα ντημενα σαν ανθρωποι............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. η φώτιση τρέχει από τα μπατζάκια της ορθογραφίας σου.να σε δώ αγαπητέ άμα δεν ήταν αυτά τα μυξιάρικα που πλήρωνουν τα σπίτια σας πως θα μπορούσες να θρέψεις την βολεμένη κοιλάρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ευτηχως που εχω μαθει ορθογραφια και εχω κανει σχολειο του δρομου για να μπορω να διακρινω κομματοσκυλα σαν εσενα και σπουδαγμενους απο μια νεολεα του τιποτα...που μονο πορειες και αναρχιες κανει σε μια πολη που τα υπομενη ολα τα σκατα σαν και εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. αφου έκρινες την πολιτική μου θέση και το λεξιλόγιο σου πράγματικα κάνει ευδιάκριτο το επίπεδο σου,κρίμα είναι να προσπαθώ να σε πείσω για οτιδήποτε.εσύ θα ξέρεις καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή