Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δώρο άδωρο!


Άδοξο τέλος τόσο για το δωρητή Ι.Βοσκόπουλο όσο και για τον αποδέκτη (Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας) είχε η υπόθεση της δωρεάς υπερπολυτελούς αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Δεκεμβρίου 2010 παραδόθηκε από τον τότε Νομάρχη I.Βοσκόπουλο στη Μητρόπολη η Mercedes, που είχε αγοράσει η Νομαρχία Φλώρινας έναντι 84.700 €.
Από τότε και μέχρι σήμερα το πανάκριβο αυτοκίνητο βρισκόταν ακινητοποιημένο στο

Η κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης


Δημοσιεύτηκε η Υπουργική απόφαση η κατανομή, διάθεση και καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς. 
Για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας:

Το Λαϊκό Πιάνο


Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής” (συναυλίες – σεμινάρια), διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Το Λαϊκό Πιάνο”, από τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Leeds Νίκο Ορδουλίδη.
Θα αναπτυχθούν ως θεματολογία με τη μορφή της ομιλίας και ζωντανών παραδειγμάτων: Ο λαϊκός αυτοσχεδιασμός (ταξίμι), η σολιστική εκτέλεση τραγουδιών, η τεχνική συνοδείας, η απόδοση των λαϊκών δρόμων.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε μαθητές, 

Ψήφισμα – απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία Π.Ε. Φλώρινας

Τρεις μήνες τώρα οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» παλεύουμε για το αυτονόητο. Για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας, καθώς και για τη σταθερή μηνιαία καταβολή των μισθών μας. 
Με τον αγώνα μας έπεσαν οι μάσκες. Όλοι εκείνοι που παρουσιάζονταν αρχικά ως «φίλοι», αποδείχτηκε ότι 

Έναρξη τμήματος δρομέων βουνού και αποστάσεων από το ΣΕΟΦ


Σας ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 εδάφιο Ι του καταστατικού του ΣΕΟΦ και με απόφαση του Δ.Σ δημιουργήθηκε και λειτουργεί τμήμα δρομέων βουνού (mountain running, trekking) και μεγάλων αποστάσεων που στελεχώθηκε με ικανούς και αξιόλογους αθλητές.

Αποτελέσματα διεθνών αγώνων αλπικού σκι “KASTORIA CUP 2013”


Η ομάδα του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες KASTORIA CUP 2013 που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) και του Ελληνικού Πρωταθλήματος.
Οι αγώνες ήταν προκριματικοί για τους Πανελληνίους της κατηγορίας ανδρών-γυναικών-εφήβων-νεανίδων

"Άνθρακες ο θησαυρός" για το 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου


Στις 26 Φεβρουαρίου 2013 το Κ.Π.Ε. Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Μαρτινάκη Ιωάννη, Δημητριάδη Πέτρο, Ζαχαριάδου Χριστίνα & Αμοιρίδου Βασιλική με την Α΄τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα του 

Εκλογές στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.)  Δυτικής Μακεδονίας καλεί, σύμφωνα με το Άρθρο 18 του Καταστατικού του, τα μέλη του σε τακτική  εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 3 Μαρτίου 2013, και ώρες 11:00 έως 17:00  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.
 Θέματα Γενικής Συνέλευσης :

Συνάντηση Δημάρχων Πρεσπών και Resen


Το Δήμαρχο κ. Βασίλειο Τσέπα επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Πρεσπών ο Δήμαρχος του Resen της π.Γ.Δ.Μ. κ. Mihail Volkanovski. Ο κ. Volkanovski ολοκληρώνει σύντομα τη θητεία του στο Δήμο του Resen, καθώς δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές της χώρας του.

Ενημερωτικό Εργαστήρι για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στο Βαρικό


Έντονο το ενδιαφέρον των γυναικών του Βαρικού στην ενημέρωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας για τις δυνατότητες ανάπτυξης γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η ενημερωτική