Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΘΩΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ Η ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ



Στο κενό έπεσε η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που υπέβαλε η πρώην Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Φλώρινας, κα.Αγνή Ρίζου εναντίον της εφημερίδας ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ και της εκδότριάς της κας. Ντ.Κουτουράτσα.
Το δικαστήριο απέρριψε τους κατηγορηματικούς ισχυρισμούς της κας.Αγνής Ρίζου εκδίδοντας ομόφωνα αθωωτική απόφαση. 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ



Σύλληψη 2 Αλλοδαπών για μεταφορά και 1 λαθρομετανάστη για πλαστογραφία και εκκρεμή καταδικαστική απόφαση
Βραδινές ώρες της Τρίτης 15-02-2011, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, διότι κατελήφθησαν στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής, να μεταφέρουν από κοινού έναν ομοεθνή τους προς το εσωτερικό της Χώρας μας, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο παράνομος μετανάστης είχε εισέλθει νωρίτερα πεζός από μη νομοθετημένο σημείο των ελληνοαλβανικών συνόρων και κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 6 μηνών για υπόθαλψη εγκληματία. Επίσης έφερε διαβατήριο της Χώρας του, στο οποίο υπήρχαν πλαστές σφραγίδες εισόδου - εξόδου από τα ελληνικά σύνορα.
Όχημα, διαβατήριο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν. Συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


Σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου προχώρησαν οι Δικηγόροι ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ






Με δυναμικό τρόπο οι Δικηγόροι της Φλώρινας διεκδίκησαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προχωρώντας στην κατάληψη των Δικαστηρίων της Φλώρινας, χθες Πέμπτη από τις 8.00 π.μ. έως αργά το μεσημέρι. 
Τα κύρια αιτήματά τοΥς και οι βασικές θέσεις που προέβαλαν είναι:

·         Οχι στα μέτρα απορρύθμισης του δικηγορικού επαγγέλματος
·        
Οχι στη συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης της χώρας στα χέρια λίγων μεγαλογραφείων

·         Αντίσταση στη πολιτική του Μνημονίου και της Κυβέρνησης

·         Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους
·        
Ανάκληση όλων των αυξήσεων των τελών πρόσβασης στη δικαιοσύνη

·         Ανάκληση της επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες δικαιοσύνης σε βάρος του πολίτη





ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ?



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοικούσα Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα στις 14 Φεβρουαρίου 2011, με αφορμή τη συνεχιζόμενη ανησυχία φοιτητών και διδασκόντων τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε εξ αιτίας του κυοφορούμενου νομοθετικού πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, συζήτησε επισταμένα όλες τις παραμέτρους των θεμάτων αυτών και με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :

Εφ."Παρατηρητής"


Ημερίδα για την ανεργία από το Εργατικό Κέντρο



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας
σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει
σε συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με θέμα:
 «ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ,
ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
& ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ»
 Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα  έρευνας σε ανέργους
και επιχειρήσεις του νομού και εντάσσεται
 στα πλαίσια του 3ου ΕΑΠ Νομού Φλώρινας.
Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα
21  Φεβρουαρίου 2011  και ώρα 18:00
στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων
του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας,
(οδός Ηπείρου 26).

     

Δ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Έκτακτο Δημ.Συμβούλιο




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Προς  κ.κ.
Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους , Προέδρους: Δημοτικής Ενότητας Αμυνταίου, Τοπικών Κοινοτήτων και  Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
 Σας  προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στις 17 Φεβρουαρίου 2011  ημέρα  Πέμπτη και ώρα 18:00 μ.μ. για έκτακτη Συνεδρίαση σύμφωνα με το Ν.3852/10 άρθρο 67 παρ. 5 λόγω κινδύνου απώλειας της καλλιεργητικής περιόδου με θέμα της  ημερήσιας διάταξης :
1.                  Παραχώρηση κατά χρήση αποκαλυπτόμενων εκτάσεων λίμνης Βεγορίτιδας για την καλλιεργητική περίοδο 2010-2011 στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Μανιακίου


Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου


Λιάσης Ιωάννης

Συνάντηση ενημέρωσης αγροτών στο Αμμοχώρι




Ο Τομέας Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης με τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ, διοργανώνει συνάντηση ενημέρωσης αγροτών για νέες καλλιέργειες, επιχειρησιακά προγράμματα, ομάδες παραγωγών κ.α.
Οι παρακάτω τομείς σε συνεργασία με την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φλώρινας και με κλιμάκιο εθελοντών εξειδικευμένων γεωπόνων θα βρίσκονται στο νομό το Σάββατο 20/02/2011, προκειμένου να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους αγρότες για τα θέματα που τους απασχολούν. Η δράση θα περιλαμβάνει ενημέρωση – συζήτηση για θέματα κτηνοτροφίας και φυτικής παραγωγής, στις 10 το πρωί στο οικογενειακό κέντρο “Μίμης” στο Αμμοχώρι.

Μετατάξεις υπαλλήλων Δημοσίου & Ο.Τ.Α



Το υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε τη Γνωμοδότηση που εξέδωσε το  ΣΤ΄ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφορικά με τη μετάταξη υπαλλήλων Δημοσίου,  ΝΠΔΔ,  ΟΤΑ Β΄ Βαθμού και ΝΠΙΔ σε ΟΤΑ Α΄ Βαθμού παραμεθορίων περιοχών σύμφωνα με το ν. 2266/1994. Η αριθμ. 443/2010 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Εσωτερικών και θα κοινοποιηθεί στους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση:

Έρευνα για τηλεθεάσεις και ακροαματικότητες στο νομό Φλώρινας




Τι ακούν και τι βλέπουν οι κάτοικοι ενός ακριτικού νομού; Πόσες ώρες παρακολουθούν τηλεόραση και ραδιόφωνο; Για ποιους λόγους (ενημέρωση ή ψυχαγωγία) επιλέγουν τα μέσα ενημέρωσης; Πόσο σταθερές είναι οι προτιμήσεις τους;
Ενδείξεις για τις προτιμήσεις του κοινού στο νομό της Φλώρινας προσπαθεί να δώσει η έρευνα που οργανώνει κάθε χρόνο ομάδα φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υπό την καθοδήγηση του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Βλάση Βλασίδη.
Κοινό και τηλεοπτικοί σταθμοί
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας 365 άτομα δήλωσαν ότι παρακολουθούν τηλεόραση καθημερινά (ποσοστό 51,4% των ερωτηθέντων), 162 άτομα δήλωσαν ότι παρακολουθούν τηλεόραση συχνά (ποσοστό 22,8%), 143 άτομα δήλωσαν ότι παρακολουθούν σπάνια (20,1%), ενώ 22 άτομα δήλωσαν ότι δεν παρακολουθούν ποτέ τηλεόραση (3,1%). Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα το ποσοστό αυτών που παρακολουθεί τηλεόραση έχει αυξηθεί το 2010 ελάχιστα σε σχέση με το 2009 στα όρια του στατιστικού λάθους.