Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Τους 3 βαθμούς της νίκης πήρε ο Φιλυριακός για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών καθώς ο Παμπατραϊκός, η ομάδα που θα αντιμετώπιζε στην Πάτρα ο Φιλυριακός αυτό το Σάββατο (λόγω εκλογών) παραιτήθηκε και έτσι το ματς κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ της Φλωρινιώτικης ομάδας.
Με τους συγκεκριμένους 3 βαθμούς ο Φιλυριακός βρέθηκε στην κορυφή με 6 βαθμούς έχοντας φυσικά και τη νίκη της πρεμιέρας στο Π.Α.Κ με τα Μετέωρα όπου κέρδισε με 3-0. Η ομάδα του Φιλυριακού συνεχίζει τις προπονήσεις και αυτή την εβδομάδα και στρέφει το βλέμμα της στον επόμενο αγώνα, εκτός έδρας, στην Κομοτηνή με αντίπαλο τη Ροδόπη '87.
Η παραίτηση ενός ακόμα σωματείου από τα πρωταθλήματα Γυναικών έρχεται και πάλι να αναδείξει τα προβλήματα στο χώρο του Γυναικείου ποδοσφαίρου και τα οποία προσπαθεί να τονίσει ο Φιλυριακός αυτά τα χρόνια. Δεν έχει περάσει λίγος καιρός από τη συνέντευξη του προέδρου και προπονητή του Φιλυριακού στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3 όταν και κατέδειξε τα προβλήματα αυτά, κυρίως οικονομικής φύσεως.
Ο Φιλυριακός χρόνια τώρα δείχνει το παράδειγμα καθώς από το 1992 και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αγώνας στον οποίο να μην παρουσιάστηκε να αγωνιστεί. Κόντρα σ' όλα τα πρόβληματα που υπάρχουν, ο Δημήτρης Ποζατσίδης και οι αθλήτριες της ομάδας κάνουν μια τεράστια προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. 

Ανιχνεύσεις πίσω από αριθμούς.


Αν θέλουμε να βγάλουμε κάποια πολιτικά συμπεράσματα για τον Νομό Φλώρινας (από  1-1-2011 θα λέγεται  Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας) θα πρέπει να σκύψουμε χωρίς παρωπίδες στο αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής για την περιφέρεια . Η ψηφοφορία της πρώτης Κυριακής  αποτυπώνει πλησιέστερα την πολιτική Επιρροή των κομμάτων δεδομένου ότι οι συνδυασμοί ήταν κομματικοί (τον Κ.Δακή Νέα Δημοκρατία, Του Κ.Παπαϊορδανίδη ΠΑΣΟΚ, Του Κ.Τσάκωνα ΚΚΕ, Του Κ.Αλτίνη ΛΑΟΣ, Του Κ.Κύρινα ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγοι, Τον Κ.Κωνσταντινίδη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή). Μερικές σκέψεις χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο.
1.       Η Ν.Δ αποτυπώνει ποσοστό 46,63% που αποτελεί επιτυχή επίδοση.
Το ΠΑΣΟΚ με 37,63%, και με δεδομένη τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του λόγω των μνημονικών μέτρων και της εσωκομματικής διαμαχής, πρέπει να είναι ευχαριστημένο.
Η Επίδοση του ΚΚΕ με 7,81% είναι επίσης για το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αρκετά καλή.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγοι θεωρώ ότι το 3,12% είναι πενιχρό και κάτω του προσδοκώμενου. Ένα 4,5-5% θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλό αποτέλεσμα.
2.       Τα δύο μεγάλα κόμματα (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) αθροιστικά φτάνουν στο ογκώδες 84,18% που σημαίνει ότι εδώ στα βόρεια ο δικομματισμός καλά κρατεί.
3.       Αν αθροίσουμε τα ποσοστά των “αριστερών” συνδυασμών (συγνώμη τέως σύντροφοι του ΚΚΕ για το αυθαίρετο της άθροισης) θα έχουμε 12,21%. Στο άθροισμα αυτό μπαίνει και το 1,18% της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, που δεν είναι κόμμα αλλά μικρή συμμαχία αριστερών με αντικαπιταλιστικό πολιτικό προσδιορισμό (δεν με χαλάει ο προσδιορισμός).           Σε άλλες περιοχές της Ελλάδος ανάλογα αθροίσματα ακουμπάνε το 20%. Και σε μερικές περιοχές το ξεπερνάνε. Άρα εδώ  και αθροιζόμενοι οι “αριστεροί” είμαστε σχετικά λίγοι.
4.       Όσοι λίγοι τρέξαμε προεκλογικά για την «Εναλλακτική Δράση» Ελπίζαμε ότι θα μας ψήφιζαν (πάντα για την πρώτη Κυριακή μιλάμε) και δυσαρεστημένοι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Λίγοι από αυτούς υπερπήδησαν τον φράχτη. Προτίμησαν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους (στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης – και στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ) ρίχνοντας λευκό και άκυρο.
5.       Μια σύγκριση λευκών – άκυρων στο σύνολο των τριών δήμων με τα λευκά-άκυρα στην περιφέρεια (είναι οι ίδιοι ψηφοφόροι) βγάζει 1.147 λευκά ψηφοδέλτια περισσότερα στην περιφερειακή κάλπη και 785 περισσότερα άκυρα. (Λευκά 340 στους Δήμους, 1487 στην περιφέρεια. Άκυρα 1.209 στους Δήμους, 1994 στην περιφέρεια). Με δεδομένο ότι η ψηφοφορία – σταυροδοσία ή την ευκολότερη στην περιφέρεια, σημαίνει ότι υπήρξε συνειδητή πολιτική επιλογή για να εκφραστούν οι προαναφερθείσες δυσαρέσκειες.
6.       Κάποιοι “ξύπνιοι” δίναμε σε ηλικιωμένους δύο ψηφοδέλτια του Δήμου για να διασφαλίσουν το έγκυρο στη κάλπη του δήμου και αδιαφορούσαν για το άκυρο στην κάλπη για την περιφέρεια. Όμως αυτές οι απαράδεκτες περιπτώσεις δεν μπορούν να δικαιολογήσουν (είναι λίγες) το πλήθος των άκυρων στην περιφέρεια.

Γερμ.Θαν.