Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πραγματική Δημοκρατία ΤΩΡΑ


(Συγκέντρωση στο Αμύνταιο)

Ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων στο Ν.Φλώρινας



Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοινώθηκαν τα Εξεταστικά Κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων των γραπτώς εξεταζόμενων υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Συγκεκριμένα όσοι κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας θα εξεταστούν ως ακολούθως : 

Εφ. "ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ"

Το ανέκδοτο με το τραίνο, το ξέρετε;;;

Η ανταπάντηση του «Πολίτη» στο Στ.Κωνσταντινίδη



Φλώρινα 01/06/2011
Προς κ. Κωνσταντινίδη
Βουλευτή της Ν.Δ στη Φλώρινα
κ. Βουλευτά,
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την επιβεβαίωση των όσων γράψαμε...

Στ.Κωνσταντινίδης: "Δεν προέρχομαι από πολιτικά τζάκια"


Φλώρινα 01/06/2011
ΠΡΟΣ
Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»                                                        
Κύριε Διευθυντά,

Σχετικά με την απάντηση σας στην επιστολή μου στο φύλο της 28ης Μαΐου και του δημοσιεύματος με τίτλο «Με δικαστικές διώξεις απειλεί τον Πολίτη» στο φύλο της 31ης Μαΐου, θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:

Αγανακτισμένοι Φλωρινιώτες


Δεκάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων Πολιτών» στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, χθες το απόγευμα, συμμετέχοντας στο κίνημα που ήδη γράφει τη δική του ιστορία στη χώρα…

Μαθητές εν δράσει… Περιβάλλον, Πολιτισμός, Υγεία 2011


Οι Σχολικές Δραστηριότητες (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αγωγή Υγείας & Πολιτιστικά Θέματα) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνουν τη Παρασκευή 3 Ιουνίου, από τις 9:00΄ π.μ. έως τις 13:00΄ μ.μ., εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας με θέμα: «Μαθητές εν δράσει… Περιβάλλον, Πολιτισμός, Υγεία 2011». Θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια  Ενεργητικής Μάθησης και Δημιουργικής  Έκφρασης.
Πρόγραμμα:

Η ΕΛ.ΑΣ συμβουλεύει τους γονείς


Εκδηλώσεις στις Πρέσπες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οργανώνονται εθελοντικοί καθαρισμοί παραλιών στις λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα την Κυριακή 5 Ιουνίου το πρωί.

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Νέοι και Ευρώπη



Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέοι για την Δημοκρατία, το Περιβάλλον και την Προστασία των παιδιών»  και της συμμετοχής μας ως μέλη από  τους συλλόγους ‘Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας’ και ‘Απολλώνιος’ πραγματοποιήθηκε το τρίτο ταξίδι ανταλλαγής Ιταλών-Ελλήνων-Ούγγρων νέων στην Ουγγαρία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εκπ/κών Α΄/θμιας Εκπ/σης Αμυνταίου



Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 31 Μαΐου εκλογές στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία: 

Οι θέσεις του Γεωπονικού Συλλόγου Φλώρινας για Τ.Ε.Ι. και Πανεπιστήμιο


Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας  για την μηδενική εισαγωγή υποψηφίων στα Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής αλλά και την μείωση των εισακτέων στους 40 στο Τμήμα Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων όπως και το εφιαλτικό σενάριο για συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο  Σύλλογος μας εκφράζει την έντονη αντίδραση του για δρομολογούμενες αλλαγές και ενώνει, φωνή διαμαρτυρίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τόπου.