Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Νέοι και Ευρώπη



Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέοι για την Δημοκρατία, το Περιβάλλον και την Προστασία των παιδιών»  και της συμμετοχής μας ως μέλη από  τους συλλόγους ‘Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας’ και ‘Απολλώνιος’ πραγματοποιήθηκε το τρίτο ταξίδι ανταλλαγής Ιταλών-Ελλήνων-Ούγγρων νέων στην Ουγγαρία.

 Η πόλη που μας φιλοξένησε ονομάζεται Eger και διακρίνεται για την ξεχωριστή φυσική πράσινη ομορφιά της και την καθαρότητα της. Κατά της διάρκεια αυτού του αναμφισβήτητα σπουδαίου προγράμματος και ταξιδιού δόθηκε η ευκαιρία στον καθένα ξεχωριστά να γνωρίσει τόσο τις διάφορες πτυχές της Ουγγαρίας όσο και να αναπτύξει σχέσης φιλίας και διαλόγου με όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, οι Ούγγροι φιλόξενοι οικοδεσπότες, μας ξενάγησαν τόσο στο Eger όσο και στην Βουδαπέστη και μας σύστησαν την παράδοση τους. Παράλληλα, εναρμονιζόμενοι στον σκοπό του προγράμματος ,μας παρουσίασαν εκτενώς το σύστημα πρόνοιας και μέριμνας των κακοποιημένων και με ειδικές ικανότητες παιδιών, μέσω επισκέψεων τόσο σε οργανωμένα ινστιτούτα παιδικής πρόνοιας όσο και σε ειδικά ιδρύματα στέγασης των παιδιών. Επιπλέον επισκεφτήκαμε τον αντιδήμαρχο του Eger με τον οποίο ανταλλάξαμε ως ευρωπαίοι πολίτες πολιτικές απόψεις και εκφράσαμε την εμπειρία που εισπράξαμε από το πρόγραμμα σε τοπικά Μ.Μ.Ε. Αναμφισβήτητα, το ταξίδι ανταλλαγής που πραγματοποιήθηκε εντυπώθηκε στην μνήμη μας και συντέλεσε στην περαιτέρω καλλιέργεια της ευρωπαϊκής μας συνείδησης.
Σε αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγής συμμετείχαν 9 νέοι πολίτες της Φλώρινας: Βάσια Τσουκαλά, Βασίλης Αλεμπάκης, Αντωνία Χατζηεφραιμίδου, Σωτηρία Ναλπαντίδου, Ηλίας Καζαής, Χρήστος Δίβιος, Νικολέτα Λαδά, Σωκράτης Δημητρίου, Σταυρούλα Χαρίση. 
Για να ζήσετε και εσείς την εμπειρία μιας Ευρωπαϊκής Ανταλλαγής μπορείτε να γίνεται μέλη της ομάδας στο facebook και να επικοινωνήσετε στο oenef@yahoo.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου