Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τίτλοι τέλους για το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών


Σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργίας τους στην πόλη της Φλώρινας, ενώ θα υπάγονται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αντίθετα, το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών θα απορροφηθεί 

από το Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


55 σχόλια:

  1. Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου.
    Η συνέχεια θα φανεί σε λίγο χρόνο και με τα άλλα τμήματα.Η οικονομική αποδυνάμωση θα τα οδηγήσει σε φυσικό θάνατο.
    Οι φλωρινιώτες θα συνεχίσουν να κάθονται μπροστά από τον Σουλεϊμάν και τις άλλες σαπουνόπερες ή θα κατεβούν στον δρόμο;
    Τα αποτέλεσματα των επιπτώσεων από τις απαιτήσεις των ξένων χτυπούν την πόρτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάντε γαργάρα όσοι τους ψηφίσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ότι συμβαίνει φταίνε οι ΞΕΝΟΙ...Ανώνυμε 4:09 είσαι αλλού...ποιος σουλεϊμάν,σαπουνόπερες και κουραφέξαλα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κατακαημένη Φλωρινίτσα θα αποροφηθείς και εσύ σε λίγο.προς τα που δεν ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ λέω να φύγουμε όλοι από εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ένα από τα πολλά προβλήματα της χώρας ήταν η απάθεια...η διοικητική συγχώνευση ήταν μόνο η αρχή...θα ακολουθήσει και συγχώνευση των τμημάτων με τα αντίστοιχα τους..Γιατί το να είσαι σήμερα ΠΑΜΑΚ και να γίνεις αύριο ΑΠΘ είναι εύκολο..όπως και το 2003 ήμασταν ΑΠΘ και γίναμε ΠΔΜ..οπότε ας σταματήσουμε να κοιτάμε ως εκεί που φτάνει η μύτη μας..ας δούμε λίγο παραπέρα και ας αναλάβουμε δράση..όλοι μπορούν να κοιτάνε..αλλά λίγοι είναι αυτοί που συμμετέχουν στις ανατροπές..τουλάχιστον αξίζει σε αυτό το Πανεπιστήμιο η προσπάθεια για μία ανατροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ! ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΕ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ...ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ...ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 5(ΜΕ ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ), ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ...ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ...ΟΤΙ ΠΙΟ Α.. ΣΕ ΜΑΣ... ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙς.ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΠΟΛΊΤΗς ΡΕ @@@@@@@

      Διαγραφή
    2. επιτέλους ξεκουμπίστηκε μία ΑΧΡΗΣΤΗ σχολή ΜΠΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ απο την Φλώρινα. ¨Οσοι θέλουν δίπλα είναι η Αλμπανία η Μπουλγκαρία η Ρουμανία.Μία άχρηστη σχολή που τίποτα δέν προσέφερε στην πόλη μας πέραν απο μισθυούς καθηγητών και ιδιαίτερα φροντηστήρια μπαλκανικών γκλωσσών . Αντιθέτως η σχολή εικαστικών αποτελεί ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗς ΦΛΩΡΙΝΑΣ. εΠΙΛΎΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΕΤ και όσοι θέλουν να συνεχίσουν τις μπαλκανικές τους να πάν στην θεσσαλονίκη ή όπως είπαμε....στην αλμπανία στην μπουλγκαρία και σε άλλες μπαλκάνιες χώρες. Γκέ γκε? ΄στα τσακίδια μήν αρχίσουν τα ΜΠΟΥΝΙΔΙΑ...

      Διαγραφή
    3. προφανως αυτοι ολοι σε εκφραζουν...μαλλον εισαι της ιδιας...κουλτουρας με γεια σου με χαρα σου...να τους λουστεις..
      δεν ειναι ομως ολοι οι φλωρινιώτες σαν εσένα - ευτυχως - και ισως υπαρχει ακομα ελπιδα...να απαλλαγουμε από ολους σας

      Διαγραφή
    4. Απόφοιτος Βαλκανικών31 Ιανουαρίου 2013 στις 10:09 μ.μ.

      Απάντηση στο Νέο Φλωρινιώτη:
      Πέρασα στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών με πανελλήνιες εξετάσεις και με 17.000 μόρια, αντίθετα οι φοιτητές/τριες του Τ.Ε.Ε.Τ. δε δίνουν πανελλαδικές, παρά μόνο σχέδιο. Επομένως το επίπεδο των φοιτητών απέχει παρασάγγας είτε σ' αρέσει είτε όχι. Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως όλα τα Τμήματα θα έπρεπε να μείνουν στην πόλη και να υπάγονται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Η κατάργησή του και η ένταξη των Τμημάτων του στο Α.Π.Θ. και στο ΠΑ.ΜΑΚ. μόνο πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί και (ίσως) αντιεθνικές. Η κατάργηση του Πανεπιστημίου σήμερα θα σημαίνει και την κατάργηση των τμημάτων αύριο.

      Διαγραφή
    5. μπραβο παιδι μου,
      που να καταλαβει ο γκαου την προσπαθεια σου, τους κοπους σου, το διαβασμα σου(αυτα για αυτον ειναι αγνωστε λεξεις), και τολμα να σε συγκρινει με καποιον που χωρις κοπο αλλα με τροπο(ειναι γνωστος...)εγινε φοιτητης και καποια στιγμη θα διδαξει τα παιδια μας...θεε μου με τι γνωσεις...το 80% περνα αφου εφαγε πορτα στις πραγματικες σχολες ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με μεσο ορο 5.αξιοι!!!

      Διαγραφή
    6. Είστε όλοι για..Ο άλλος βγάζει κόμπλεξ για την Καλών Τεχνών, μας λέει αγράμματους και μιλάει για βαθμούς..Έχει ιδέα ότι οι πρώτοι της σχολής έχουν μέγιστο βαθμό 7,5 - 8; Το 5 είναι η βάση βλαμμένε, αλλά όχι στα 20..Και τι σε κάνει να νομίζεις ότι επειδή έγινες παπαγαλάκι για τις πανελλαδικές είσαι ανώτερος απο μας; Και εμείς λιώναμε στο σχέδιο όλη μέρα για 2 χρόνια..Τι ίδιο πράγμα είναι..

      Διαγραφή
    7. αν είναι δυνατόν!!!πόσο ανίδεοι,άχρηστοι και κωλόβλαχοι είστε με τέτοια πιστεύω!απορώ αν εσείς έχετε τελειώσει δημοτικό!προφανώς τις λέξεις παιδεία,πολιτισμός,κουλτούρα,τέχνη πρέπει να μη τις έχετε ακούσει ποτέ!εσύ που έγραψες το αρχικό σχόλιο πήγαινε σε παρακαλώ και ρώτα τους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ των βαλκανικών αν ήξεραν τι διδάσκουν και μετά μίλα.ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ!όποιος φοίτησε εκεί δεν έχει δουλειά γτ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο!ενημερώσου πριν ανοίξεις το στόμα σου και πετάξεις τέτοια κοτρόνα!ρεζίλι γίνεσαι μόνο που σκέφτηκες κάτι τέτοιο,πόσο μάλλον που το δημοσίευσες κιόλας!σε πληροφορώ οι καθηγητές της καλών τεχνών της Φλώρινας είναι με κάτι πτυχιάρες που δεν έχεις ακούσει καν και το μάθημα των περισσότερων ΑΨΟΓΟ!απολίτιστοι όλοι σας!στη βαλκανικών εσύ που σχολίασες εκτός ότι καθόσουν όλη μέρα τι άλλο έκανες?ξέρεις?έχω τρομερή περιέργεια!επίσης τα 17000 μόρια καλύτερα να μη τα αναφέρεις καν γτ ΕΣΥ δε θα μάθεις ποτέ να κρίνεις ένα σχέδιο και θα το κοιτάς σαν χάνος.ΕΝΑΣ φοιτητής της καλών τεχνών εκτός από τη κρίση του στο σχέδιο και το ταλέντο έχει ΚΑΙ τη δυνατότητα να διαβάσει και να προκόψει σε άλλους τομείς!ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ Η ΣΧΟΛΗ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ,ΙΣΤΡΟΡΙΕΣ ΚΛΠ?ΕΛΕΟΣ ΑΣΧΕΤΕ.ΠΑΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.ένα ποσοστό φοιτητών φυσικά και δε θα ήταν άριστοι μαθητές στα σχολεία αφού το μυαλό τους το είχαν στα καλλιτεχνικά!όπως και ένας φιλόλογος προφανώς δε ξέρει να σχεδιάζει ούτε ένα σπιτάκι σε μια λευκή κόλλα!από εκεί και πέρα έχουμε άριστους φοιτητές σε θεωρητικά και απίστευτα ταλαντούχους!να προσθέσω ακόμα ότι φοιτητές της Φλώρινας συμμετέχουν σε οτιδήποτε με αποτέλεσμα να γνωστοποιήσουν τη πόλη που μένεις και τη σχολή που ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ δε στηρίζεις!ξεφτίλα!πήγαινε να βγάλεις τις αγελάδες σου για βοσκή και άσε το ίντερνετ.δε σε θέλει.αυτά.τα φιλιά μου στους στενόμυαλους που συμφωνούν μαζί σας.

      Διαγραφή
    8. Άγνωστε με κάλυψες εντελώς. Ευχαριστώ. Γλύτωσα χρόνο και εγκεφαλικά κύτταρα.

      Α.Ξ.

      Διαγραφή
  9. Ο άλλος βρήκε εδώ πέρα αφορμή να βγάλει το κόμπλεξ του για την Καλών Τεχνών. Άλλο είναι το θέμα μας, άλλος έπρεπε να ναι ο θυμός μας. Αλλά ξέχασα, στη Φλώρινα δεν υπάρχει καν σαν ιδέα η "συλλογική διεκδίκηση" , υπάρχουν και είναι υπεράνω όλων τα κόμπλεξ του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ..ΑΥΤΟΣ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ..ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΜΊΑ ΏΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ..ΤΩΡΑ ΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΙ ΜΠΑΛΚΑΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΡΗΣΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΤΙΣΑΝ..

      Διαγραφή
    2. ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΙΜΟΥ.ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΑΠΑΓΓΕΛΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ?ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ,ΚΑΙ ΟΡΙΑΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΙΧΕΣ ΚΑΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕ?

      Διαγραφή
  10. ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ , ΠΟΥΛΗΣΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Μ@@@@@@@@Σ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέλω να ρωτήσω τον Νέο Φλωρινιώτη πόσο Νέος είναι, αφού η νοοτροπία του συνάδει με αυτήν των φασισταριών του περασμένων δεκαετιών. Και αλήθεια θεωρείς ότι δεν είσαι Βαλκάνιος ως Φλωρινιώτης ; Τότε τι είναι ; Άρειος Ευρο-πέος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς ΝΕΟ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ

    Το πανεπιστήμιο δεν είναι ένα ακόμα κέντρο σπουδών που οδηγεί αποκλειστικά σε εξειδικευμένη επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι ένα δημιουργικό κύτταρο της κοινωνίας και βοηθά στην πνευματική ανύψωσή της. Δείτε πόσοι κάτοικοι των νομών της Φλώρινας και της Καστοριάς μετέχουν στα μεταπτυχιακά προγράμμματα σπουδών του πανεπιστημίου και πόσοι συνεργάζονται με αυτό σε πολιτιστικό επίπεδο. Το πανεπιστήμιο βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν πνευματικοί άνθρωποι και πολίτες.

    Από το επίπεδο της γλώσσας και του ύφους φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο νέος Φλωρινιώτης ούτε έχει έρθει στο πανεπιστήμιο, ούτε ενδιαφέρεται για την προσωπική βελτίωσή του.

    Και φυσικά δεν έχει καν το θάρρος να γράψει την άποψή του με ονοματεπώνυμο.

    Βλάσης Βλασίδης
    Καθηγητής ΤΒΣ/ΠΔΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φοιτητης καλων τεχνων.σας ευχαριστουμε για την αγαπη σας.η παναγια μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 55 ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ
    ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ
    ΟΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Κ ΤΗΣ ΘΕΣΣΝΙΚΗΣ

    ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ 10ριά ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΡΚΟΥΔΕΣ
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το επιπεδο σας φαινεται ξεκαθαρα απο την γνωμη σας για την καλων τεχνων και μονο ανοητη μπορω να την χαρακτηρισω! εννοειται πως ουτε η βαλκανικων σπουδων θα επρεπε να φυγει ουτε καμια αλλη σχολη απο τον τοπο της,ειναι ολες σημαντικες για την αναπτυξη του καθε τοπου και ολα δρουν αλληλενδετα μεταξυ τους!! το επιπεδο ολων εσας που συγκρινετε πανεπιστημιο οπως ειναι η καλων τεχνων με πανεπιστημιο βαλκανικων σπουδων δεν θα το σχολιασω απλα και μονο γιατι θα ριξω το επιπεδο της συζητησης και δεν αποσκοπω σε αυτο..απλα θα ηθελα να πω στον αποφοιτο των βαλκανικων οτι και εμεις μορφομενοι ανθρωποι ειμαστε και το να μου περιφανευεσαι τα 17.000 μορια εμενα προσωπικα δεν μου κανεις κατι..και αλλα παιδια βγαζανε το ιδιο και παραπανω απο σενα και επιλεξαν μια σχολη που ποιει τις τεχνες... ανθρωποι χωρις παιδεια και μορφωση που προσπαθουν να αποβαλουν τους κομπλεξισμους τους πισω απο την ανωνυμοτητα!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ! .. αυτο εχω να πω εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαχαχαχαχα μπραβο ρε Λουκά ! Μετά από τόση παπαριά που διάβασα από πάνω το 'φερες στα ίσια του το θέμα , έσκασα στα γέλια ! (φοιτητρια καλων τεχνων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συγχαρητήρια σε ολους σας! με κανετε υπερηφανη που σπουδαζω στη Φλωρινα ! ευχαριστω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είστε όλοι για τον @@@@@@@@@. Ο άλλος βγάζει κόμπλεξ για την Καλών Τεχνών, μας λέει αγράμματους και μιλάει για βαθμούς..Έχει ιδέα ότι οι πρώτοι της σχολής έχουν μέγιστο βαθμό 7,5 - 8; Το 5 είναι η βάση βλαμμένε, αλλά όχι στα 20..Και τι σε κάνει να νομίζεις ότι επειδή έγινες παπαγαλάκι για τις πανελλαδικές είσαι ανώτερος απο μας; Και εμείς λιώναμε στο σχέδιο 2 χρόνια..Τι ίδιο πράγμα είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αναρωτιέται κανείς για τις ψυχικές διαδρομές ενός ανθρώπου που αισθάνεται ντροπή (πολλαπλώς) και τη διακηρύσσει δημοσίως επειδή ένα Τμήμα εντάσσεται σε μια Σχολή Διεθνών Σπουδών, ενώ ένα άλλο αναβαθμιζόμενο επίσης παραμένει στη πόλη του (αναφέρομαι στο σχόλιο του ανωτέρω ανωνύμου στις 31/12, 7:02).

    Προς τούτο (για την ντροπή που νοιώθει και επιδεικνύει τριγύρω του) επικαλείται την υποτιθέμενη ακαδημαϊκή ανεπάρκεια των φοιτητών του ΤΕΕΤ και μάλιστα με ψευδή στοιχεία, ότι δήθεν εισάγονται με βάση το 5 (στα πόσα δεν το διευκρινίζει, αλλά τι να κάνουμε, μάλλον θα ήθελε ένα Τμήμα με ψευδείς και μεροληπτικές βαθμολογήσεις) ενώ παράλληλα νοιώθει μια απέχθεια για τους φοιτητές του ΤΕΕΤ ονομάζοντάς τους «κουλτουριάρηδες».

    Θα πρότεινα «να μην τους χαιρόσαστε», αυτό δεν κάνετε ήδη άλλωστε; Τι ακριβώς σας θίγουν οι φοιτητές του ΤΕΕΤ; Την ομοιομορφία των ανθρώπων γύρω σας; Τα ακαδημαϊκά σας στάνταρντς; Γιατί αυτή η εχθρότητα έναντι ανθρώπων που δεν σας μοιάζουν; Ποια πολιτιστική νοηματοδότηση σας οδηγεί σε τέτοια στάση; Προφανώς και η ζωή σας έχει αδικήσει, μην αισθάνεστε όμως μόνος, το ίδιο συμβαίνει και με τους φοιτητές του ΤΕΕΤ στην πόλη σας, όταν νοιώθουν το βαρύ σας χνώτο απέναντί τους. Τώρα αν σ’ αυτή την «κόλαση» που τοποθετείστε μιας και η ζωή τα φέρνει έτσι, νοιώσετε και τους φοιτητές συνδαιτυμόνες σας, ίσως ανακαλύψετε ότι τους μοιάζετε σ’ ακριβώς αυτό, δεν θέλουν την μιζέρια σας, κι ευχαρίστως θα σας παρατούσαν για να μη σας νοιώθουν δίπλα τους. Να μια αρχή για κάτι κοινό. Με τη μόνη διαφορά ότι η εχθρότητα εκκινεί από σας…

    Να σας υπενθυμίσω ότι σεις κάνατε τα αδύνατα δυνατά (με ποιες υπόγειες διαδρομές και άνομες διαβουλεύσεις το κάνατε, ρωτήστε τους συμπατριώτες σας να σας πουν, αν δεν το γνωρίζετε ήδη…) για να έρθει το νέο ΤΕΕΤ στην πόλη σας. Και γνωρίζετε πολύ καλά πόσες άλλες πόλεις διεκδικούσαν Τμήμα Καλών Τεχνών στον τόπο τους. Και τώρα σας πέφτουμε κουλτουριάδες και του 5; Τι ακριβώς σας χαλάει το γλύκισμα της αυταρκούς ησυχίας σας; Η ύπαρξή μας σ’ αυτό τον κόσμο και σ’ αυτό το τόπο προφανώς. Ξεκινήστε την εξόντωσή μας τότε. Αυτό δεν κάνετε ήδη φραστικώς; Πού θα σας οδηγήσει παρόμοια στάση; Ήδη είστε μόνος, επιθυμείτε να μείνετε πιο μόνος; Κανένα πρόβλημα. Δικαίωμά σας. Να γνωρίζουμε όμως κι εμείς οι φοιτητές του ΤΕΕΤ με τι έχουμε να κάνουμε απέναντί μας, όταν τρέχουμε να οργανώσουμε τις «κουλτουριάρικες» εκδηλώσεις μας στο τόπο σας. Δεν τις θέλετε; Ε, λοιπόν ούτε κι εμείς. Δεν θέλετε τα λεφτά μας για τα νοίκια που σας πληρώνουμε; Εμείς να δεις… Δεν θέλετε να μας εκμεταλλεύεστε σαν ξένους στα παρακμιακά διασκεδαστήρια μαγαζιά σας; Εμείς να δεις… Η μόνη υποβάθμιση στο τόπο σας είναι η νοοτροπία σας. Κι έπειτα τι σας κρατά να την αναβαθμίσετε εσείς; Γιατί δεν το κάνετε; Α, ναι το ξέχασα, δεν έχει μίζα σήμερα. Μήπως σας στέγνωσε το "σάλιο" της παρακρατικής μηχανής που υπηρετείτε; Τι να κάνουμε τώρα; Μην ανησυχείτε όμως. Οι «κουλτουριάρηδες» δεν θα σας στοχο-ποιήσουν, όπως εσείς αυτούς. Αρκετός είναι ο κολασμός που βυθίζεστε και βυθίζετε και τους ανθρώπους γύρω σας. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος… Σιγά να μην αλλάξει τώρα…

    Ακρίτας Καλοτεχνίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ,
      για την ταμπακιερα κανενας λογος...σε παραπεμπω στα αποτελεσματα εισαγωγης(τρομαρα το αξιοκρατικο συστημα)του 2011 οπου με Αριστα το 10 απο τους 140 περιπου εισακτεους το 80% περασε με 5 εως 5,2). Να μην μιλησουμε για την διαδικασια...μαλλον το μεροληπτικη βαθμολογια σας εκφραζει πληρως...αυτοι που αξιζουν πραγματικα οπως γνωριζεις καλυτερα φευγουν μολις βγουν τα αποτελεσματα απο τα τμήματα ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (τα πραγματικα) και δω μας μενουν τα κατακαθια...
      Οσο για τις "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ" σας εκδηλωσεις με εκφραστη το Αυτονομο σας Καφενείο να μας λειπουν...να τις κρατηστε για την αφεντια σας, δεν τις εχουμε αναγκη...
      Οσο για το γλυκισμα της ησυχίας μας πραγματικα μας χαλατε...(σας παραπεμπω στο βιβλιο συμβαντων της αστυνομιας οπου θα βρειτε τους ομοιους σας...)
      Ενας φλωρινιωτης φοιτητης(με εξετασεις Πανελλαδικες) του Παιδαγωγικου

      Διαγραφή
    2. Προφανώς οι επιδόσεις σας στις πανελ. Εξετάσεις, αγαπητέ παιδαγωγέ, δεν σας έχουν εκπαιδεύσει επαρκώς στην κριτική ικανότητα κατανόησης της θέσης του άλλου (και πότε το κατάφερε αυτό η παπαγαλία θα μου πείτε -συμφωνώ), αλλά ούτε σας ανέπτυξε κάποιου είδους συναισθηματική ευφυΐα στο να νοιώθετε τις επιπτώσεις της εχθρότητάς σας στον ψυχισμό των συνομιλητών σας (να το κοιτάξετε αυτό, υποτίθεται πώς εκπαιδεύεστε να διδάξετε σε παιδιά…).
      Κατ’ αρχήν ποιος σας είπε ότι διαφωνώ με την «ταμπακιέρα», όπως λέτε (μα τι ωραία λέξη-εικόνα χρησιμοποιείτε για το επίμαχο θέμα, προδίδετε όμως την ένταξή σας, με τον «ξύλινο» λόγο χώρων πολιτικών που εξακολουθούν να μας-σας ταλαιπωρούν-καταστρέφουν. Δικαιώμά σας. Γιατί όμως θα πρέπει όλοι να ακολουθούν τις δικές σας πεποιθήσεις ; πώς είστε τόσο σίγουρος για την ορθότητά τους; ). Έπειτα, εξακολουθείτε να τρομάζετε και να μοιράζετε την φοβική σας συνείδηση δημοσίως («τρομάρα») στοχο-ποιώντας μας για τις βαθμολογίες μας. Ναι, δεν είμαστε όλοι ταλεντάρες, έχουμε όμως τις προοπτικές να γίνουμε καλύτεροι από τους καλύτερους, γι’ αυτό και σπουδάζουμε στην Καλών Τεχνών (διάγνωση ταλέντου είναι οι εξετάσεις μας -έχετε ποτέ σας υποστεί το στρες παρόμοιων εξετάσεων; Μια και δύο και τρεις φορές; Αναρωτιέμαι…). Σας ευχαριστώ για τα ποσοστά του 2011, ομολογώ ότι δεν τα γνώριζα (απορώ πώς γίνεται αυτό, να τα γνωρίζετε εσείς, κι όχι εγώ, τι να υποθέσω;). Πώς όμως σας διαφεύγουν τα ποσοστά φοιτητών που επιλέγουν να σπουδάσουν Καλές Τέχνες στη Φλώρινα, όντες ήδη πτυχιούχοι ενός και δυο Τμημάτων με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από το Παιδαγωγικό, προφανώς και το γνωρίζετε, γιατί το αποσιωπείτε δεν καταλαβαίνω). Έπειτα νοιώθετε προφανώς «κατώτερος» των συμφοιτητών σας που σπουδάζουν στα «κέντρα», αλλιώς δεν εξηγείται γιατί εσείς Φλωρινιώτης και φοιτητής της Φλώρινας, διατείνεστε πως οι καλοί φεύγουν μόλις βγουν τα αποτελέσματα (πώς είστε τόσο σίγουρος γι’ αυτό; Το έχετε υποστεί κι εσείς με τα Παιδαγωγικά Τμήματα;) των πραγματικών Καλών Τεχνών. Γιατί αποκλείετε το γεγονός ότι σε αρκετούς από μας μπορεί να’ναι όνειρο ζωής να σπουδάσουμε και να ζήσουμε κάπου μακριά από το κέντρο; Δικαίωμά σας να διακατέχεστε από συμπλέγματα κατωτερότητας (που τα παρουσιάζετε ως ανωτερότητας…), δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όλους γύρω σας. Κι έπειτα τι σας κάνει να θεωρείτε ότι αυτοί οι άλλοι που φεύγουν θα θέλαν να μείνουν και να σπουδάσουν πέντε χρόνια μαζί σας στον τόπο σας, έχοντας εισπράξει την εχθρότητα που επιδεικνύεται ακόμη μια φορά εδώ; Με ονομάζετε «κατακάθι» και θέλετε να μείνω και να αγαπήσω τον τόπο σας κι εσάς; Πολύ προβληματική βρίσκω την αντίληψή σας για τον κόσμο γύρω σας. Αλλά όχι δεν θα μπούμε στο τριπάκι της ξενοφοβίας σας κρατώντας για την αφεντιά μας τις νησίδες ελευθερίας και αποδοχής που δημιουργούμε. Είστε πάντα καλοδεχούμενος. Αν δεν θέλετε βέβαια κανείς δεν σας υποχρεώνει. Δεν είμαστε τόσο μαζοχιστές όσο νομίζουν οι νευρώσεις σας…
      Έπειτα με «παραπέμπετε στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας». Μήπως είστε αστυνομικός; Πώς έχετε πρόσβαση σε τέτοια στοιχεία; Και αν δεν είστε, πώς η τοπική αστυνομία διαδίδει τέτοια στοιχεία και τα γνωρίζετε κι εσείς ; Εντάξει, το εμπεδώσαμε ότι είμαστε ανεπιθύμητοι, αλλά δεν περιμέναμε και «κυνήγι μαγισσών» με παρακρατικές διασυνδέσεις. Είμαστε ένα πολύ ενδιαφέρον παρεάκι εδώ στη Φλώρινα…Το μέλλον διαγράφετε λαμπρό. Μάλιστα. Σας ευχαριστώ πάντως για την ειλικρίνειά σας. Είναι άλλωστε το μόνο ευγενές στοιχείο που εισπράττω από την συνομιλία μας!

      Ακρίτας Καλοτεχνίτης

      Διαγραφή
    3. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
      ΠΕΣ ΤΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ καλλιτεχνες ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ...Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ...ΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ

      Διαγραφή
    4. ατερμονος μονολογος του τιποτα...ποσες φορες θεε μου τον εχω ακουσει απο σας...
      ευγενης ειμαι μονο με τους ευγενεις...
      μηπως τα αποτελεσματα των εξετασεων σας κρυβουν κατι και δεν πρεπει να δημοσιοποιουνται...(μην φοβασαι υπαρχουν αγαπητε στην ιστοσελιδα του τμηματος σας...)
      κατωτερος δεν νιωθω αλλωστε το τμημα μου με αξιολογικα κριτηρια ειναι το πρωτο απο τα αντιστοιχα Παιδαγωγικα (για περισσοτερες πληροφοριες: Μπαμπινιώτης). Ασυνομικος δεν ειμαι ουτε εχω προσβαση(μην ανησυχεις) απλα δεν ειμαι ο μονος που "αντιδρα" στην παρουσια σας...και δεν θα ειχα κανενα λογο να το κανω αν δεν με οδηγούσε στην σταση αυτη το συναφι σου... που δεν σεβεται την πολη που το φιλοξενει και με τις δηθεν νησιδες ελευθεριας(κλαϊν μαϊν)προκαλει...με αποτελεσμα να γινεται ανεπιθυμητο...
      προοπτικες βελτιωσης...τρεμε Φασιανε

      Διαγραφή
    5. Ορίστε η λίστα των επιτυχόντων στο ΤΕΕΤ του '11.
      http://www.eetf.uowm.gr/docs/2011/epityxontes_2011.pdf Μήπως θέλεις και τους βαθμούς επιτυχόντων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (των πραγματικών καλών τεχνών, όπως λες). Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τα σχόλια σου "παιδαγωγέ" για τα πεντάρια εκεί! Που μπλεξαμε Θεέ μου!

      Διαγραφή
  20. Οσοι εκφέρονται και τάσσονται υπέρ της μιας ή άλλης σχολής είναι αμόρφωτοι. Η παιδεία δε γνωρίζει εμπάθειες. Επίσης η απόφαση να κλείσει η σχολή δεν είναι ούτε σωστή ούτε λάθος, είναι αυτή που είναι. Σημασία οι εναπομείναντες να συνεχίσουν σωστά τη λειτουργία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχεις δώσει εξετάσεις σε Σχέδιο και ξέρεις βρε παιδαγωγέ ; Και μου κάνει απίστευτη εντύπωση η υπεροψία σου, τη στιγμή που η σχολή σου είναι μία από τις σχολές που κατά παράδοση δέχονται τα σνομπ σχόλια άλλων πχ Πολυτεχνιτών,Θετικοεπιστημόνων και άλλων. Τα ανεκδοτάκια για τη δύσκολη ύλη σας, τα "κουκλοθέατρα" και και και δεν τα έχεις ακούσει ποτέ ; Δεν σε έθιξαν ; Εγώ προσωπικά τα κατακρίνω σε κάθε περίπτωση, έχω την Παιδεία , βλέπεις , να κατανοώ την αναγκαιότητα όλων των γνώσεων καθώς και της ανομοιογένειας σε χώρους κατεξοχήν πνευματικούς. Για το λόγο αυτό, ίσως και εσύ θα έπρεπε να κατανοήσεις την αναγκαιότητα των Τεχνών στις ζωές μας παρά να παίρνεις το ύφος ενός wannabe γιάπη που αναπαράγει χωριάτικες και μίζερες απόψεις.Η αναγκαιότητα των Τεχνών φαίνεται ήδη από την αυγή της ιστορίας του είδους. Ανάγκη για έκφραση τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό. Μάλλον δεν θα έμαθες ποτέ ,παρά τις πανελλήνιες που παινεύεσαι πως έδωσες, την επίδραση καλλιτεχνών σε κοινωνικά και πολιτικά κινήματα και επαναστάσεις. Μάλλον για σένα κάποιοι στίχοι του Ελύτη ή ακόμα ακόμα σχέδια του Banksy υπολείπονται σε ομορφιά από μία εξίσωση του Euler. Aυτό,πάντως, δείχνει άγνοια σε όλους τους τομείς.

    Από εκεί και πέρα, καλοί και κακοί φοιτητές υπάρχουν σε όλες τις σχολές.Προβλήματα αναξιοκρατίας,επίσης(να ναι καλά οι μη αυτόνομες παρατάξεις , τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ). Και στη δικιά σου σχολή πχ. Δεν είναι δυνατό να καταδικάζουμε το έργο μιας σχολής επειδή κάποιος φοιτητής της κάποτε μας χάλασε τη ζαχαρένια. Εξορθολόγισε λίγο τα επιχειρήματά σου.

    Και επειδή βλέπω πως είναι τέτοια η ποιότητα της κουβέντας που η αξιολόγηση όσων λέμε δεν γίνεται συναρτήσει της λογικής που τα διέπει αλλά των μορίων του πομπού στις πανελλήνιες (!) και για να προλάβω ορισμένους, 19590 τα δικά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πανελληνιες(!)αγαπητε προφανως περασες και δεν αγγιξες...οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια(ζητω συγγνωμη απο την κυρια αλεπου για τον παραλληλισμο...)

      Διαγραφή
  22. Τρεις σπανοί ήρθαν απ' την Πόλη,
    πέντε τρίχες είχαν όλοι.
    Ήρθε κι ένας Τηνιακός,
    πέντε τρίχες μοναχός.
    Οι σπανοί όταν τον είδαν
    πήγαν και τον συνεπήραν:
    "Βρε, καλώς τον Πολυγένη
    κι από πούθε κατεβαίνει;"
    "Απ' την Πόλη κατεβαίνω
    και στη Βενετιά πηγαίνω.
    Πάω ν' αγοράσω χτένια
    γιατί μ' έφαγαν τα γένια."

    Δ.Μ. (απόφοιτος ΤΕΕΤ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. φουμαρα και απαντηση...τιποτα
    με θαμπωσες "καλλιτεχνη"... κανεις δεν αμφισβητει την ΤΕΧΝΗ αλλα αυτη δεν εχει καμια σχεση μαζι σας...
    φυσικα οι μη αυτονομες πολιτικες παραταξεις ειναι για πεταμα, και μια και μιλας για λογικη, θεωρεις οτι οι ενεργειες των ομοιων σου κινουνται στα πλαισια της λογικης...αυτονομο καφενειο κτλ...(ξαπλα αγκαλια με τα σκυλια και αναρχια του κ...., θανατος στο συστημα, και ξυσου...)
    οσο και αν αποφευγεις την ταμπακιερα η αξιοκρατια ειτε το θες ειτε οχι διασφαλιζεται απο ενα συστημα εξετασεων (πανελλαδικων) και μη μου λες αν εχω δωσει σχεδιο...σας βλεπω στις εξετασεις σας ποσο αδιαβλητες και αξιοκρατικες ειναι...αλλωστε οι ιδιοι οι διδασκοντες σας παραπονιονται για το low level σας...(για αυτο αλλωστε κινειστε γυρω απο 5)
    και να το δεχτω γουσταρετε την τεχνη με γεια σας με χαρα σας...μπειτε οπως θελετε βγειτε οπως θελετε έλα ομως που θελετε και επιδιωκετε με το τελος των επιπονων! σπουδων σας να μπειτε και στην εκπαίδευση και να διδαξετε θεε μου...
    η τεχνη μπορει να ειναι δικαιωμα και προνομιο σας (των λιγων εκλεκτων...)αλλα η εκπαιδευση δεν ειναι δικο σας ζητημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οj naj kraj .....λένε στην γείτονα Χώρα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι αγαπητε ΑΝΩΝΥΜΕ φοιτητη του παιδαγωγικου! εχεις το μυαλο να δωσεις πανελληνιες και να πενευτεις για τν σχολη που καταφερες με την αξια σου να μπεισ(και καλα κανεις) αλλα με την φραση ''η τεχνη μπορει να ειναι δικαιωμα και προνομιο σας (των λιγων εκλεκτων...)αλλα η εκπαιδευση δεν ειναι δικο σας ζητημα.'' εχασες το παιχνιδι! εκαστος στο ειδος του και πατε ολοι σας να συγκρινετε εντελως ανομοια πραγματα..και ναι ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ! οχι τα μαθηματικα την φυσικη και ολα τα παρεμφερει αλλα μπορει να διδαξει την παιδεια της τεχνης σε ενα παιδι..να του ανοιξει τους οριζοντες και σε αλλο ενα ακομη επιπεδο περα απ αυτο που θα του προσφερετε εσεις και απορω που δεν ειχες την αγωγη και την ορθη μορφοση να σκεθτεις απο μονος σου κατι το τοσο αυτονοητο! δεν θα κατακριναμε ποτε την δουλεια σας γιατι δεν εχουμε ιδεα απ αυτην ομως ετσι ακριβως θα επρεπε και εσυ να σεβεσαι την δικη μας δουλεια! οπως προαναφερθηκε ΝΑΙ παντου υπαρχουν μαθητες που δεν ειναι παντα τοσο καλοι σ αυτο που κανουν κ εμεις δν αποτελουμε εξερεση..οπως ουτε και εσεις..με το μισος και την απεχθεια που βγαινει προς τα εξω για τους φοιτητες συγκεκριμενα του τεετ εγω προσωπικα δεν την καταλαβα ποτε.. ολοι ειμαστε ιδιοι και διαφορετικοι ταυτοχρονα! εκαστος στο ειδος του.. και οπως λεει η λαικη παροιμια μην κρινεις για να μην κριθεις! δεν ηρθα ποτε στην σχολη σου να σου υποδειξω το επιπεδο σου η την αποδοση σου στο αντικειμενο σου γιατι σαφως ΔΕΝ ΞΕΡΩ! ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ''ΕΝ ΟΙΚΩ''! και τελος αν θελετε να λεγεστε σωστοι παιδαγωγοι αρχιστε πρωτα με το να 'παιδαγωγισετε' τους εαυτους σας, τα παθη σας και την οργη σας πριν μπειτε στα σχολεια!με τετοιο χαρακτηρα και τετοια μυαλα θα καταστρεψετε τις επομενες γενιες και ειναι κριμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχεσαι στα λόγια μου αγαπητή Μάρα. Η επιτυχία στις πανελλήνιες είναι το πρώτο στάδιο για να αποδείξει κανείς -έστω τα βασικά- της μόρφωσης και της αξίας του. Ασφαλώς και τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν και για την Τέχνη, από απόφοιτους της Καλών Τεχνών αλλά που συγχρόνως θα ξέρουν και κάποια βασικά στοιχεία παιδαγωγικής και ορθογραφίας... Μέτρα πόσα ορθογραφικά λάθη έχεις στο κείμενό σου!!!! Επίσης δεν έχεις τονίσει ούτε μία λέξη!!! Εσύ (που μάλλον δεν ξέρεις ορθογραφία) θα μπορέσεις να διδάξεις το παιδί μου? Ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω!!!

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ- ΦΥΤΡΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ...)ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ(μορφοση,σκεθτεις,τα παρεμφερει,εξερεση...

      Διαγραφή
    3. γηα σου ΜΑΡΑ,
      μπραβω σου, νωμηζο οτη τω κημαινω σου πρεπη να το δηδασκεσται στη σχωλη σας καθε πρωη κατη σαν breakfast!!! αλλα λιπιθιται τα καημενα τα πεδακια στα σχολεια αν θελουν μπωρουν να βγαλουν και μονα τους τα ματηα τους χωρις τη βοηθηα σας...
      (νομιζω οτη μπορης να δηαβασεις το κημενο αν εχει και κανενα σωστο ορθογραφικα σου ζητω ταπηνα ΣΥΓΓΝΩΜΗ

      Διαγραφή
    4. Να, λοιπόν, γιατί ο σοφός λαός μας λέει: "Μικρό χωριό, κακό χωριό"...(και νομίζω διαβάζεται το κείμενο, δίχως συγγνώμες)

      Διαγραφή
  26. δεν ειπα ποτε οτι θα τα διδαξω ορθογραφια και συνατκτικο! αν ειναι δυνατον κ ολας! και ναι εννοειται πως απο βιασυνη και λογω των γκρικλις θα κανω πολλα λαθη δεν μιλησα για την τελειοτητα μου η οποιουδηποτε αλλου! μιλησα για εντελως διαφορετικα πραγματα! παιδια..συγκεντρωθειτε λιγο και δειτε την ουσια των πραγματων! μιλαω για το δασος και εσεις κοιτατε το δεντρο!ελεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΕΟΣ ΜΑΡΑ,
      ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ...ΦΘΗΝΩΠΩΡΗΝΟ ΤΩΠΕΙΟ...ΑΣΤΟ...ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΒΙΤΣΙΑ...

      Διαγραφή
    2. Μεγάλε μ’ αρέσεις για τις αυταπάτες σου! Λες να ‘ρθει κείνος ο καιρός που θα διοριστούμε; Μάλλον δεν ζούμε στην ίδια χώρα! Αλλά τώρα που το σκέφτομαι μέχρι τότε θα μάθουμε κι ορθογραφία :))) Ούτως ή άλλως με ΑΣΕΠ δίνουμε κι άλλοι θα κρίνουν αν είμαστε ορθογράφοι κι ικανοί να διδάξουμε, οπότε τι σε κόφτει εσένα; Και μη τα μπερδεύουμε, εσύ (μόνο)στο Δημοτικό εμείς (και) Γυμνάσιο-Λύκειο, οπότε έχουμε μια ευκαιρία να ανταλλάσσουμε μαθήματα εικαστικών με ορθογραφίας με τους μαθητές…μη τα περιμένουν κι όλα στο πιάτο, η τέχνη κοστίζει (με η χωρίς βίτσια)!

      Διαγραφή
  27. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ...ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ..ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ..ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΛΕΣ ΕΝΝΟΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΕΔΩ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΒΑΘΜΟΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ..ΤΩΡΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΔΩ...ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΠΑΛΙ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ειμαι φοιτητρια του τμηματος νηπιαγωγων. αρχικα ντρεπομαι που υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι στην πολη που ζω. τι προσπαθουμε να δειξουμε ποιος εχει πιο πολλες γνωσεις? ετσι σας εμαθαν στο σχολειο σας? αρχικα συγκρινεται δυο ανομοια παραγματα.. δεν μπορεις να συγκρινεις μια σχολη που η προσβαση της εξαρταται καθαρα απο το ταλεντο και μια σχολη που εξεταζεται με βαση την 'παπαγαλια'. τι ειδος διακριση ει ναι αυτη αναμεσα στις σχολες? ολες οι σχολες παραγουν γνωση..και ειναι υποχρεωση μας να τις τιμουμε και οχι να τις υπομονευουμε. σταματηστε να κατακρινεται την καλων τεχνων..χρειαζομαστε αυτα τα παιδια τουλαχιστον για να μας θυμιζουν και τι γινεται στον εξω κοσμο.. ολες οι σχολες προσφερουν στην πολη σας.. δεν πρεπει να συγκρινετε την παιδεια αναμεσα στις σχολες. ειναι ντροπη. ειναι ενα ειδος ρατσισμου.. αλλα εσεις αυτο εχετε μαθει να κανετε. μαθετε να σεβεστε τους αλλους.
    (Υπάρχει πρώτα η πανανθρώπινη ταυτότητα και μετά έρχεται η εθνική ταυτότητα. [...] Είσαι άνθρωπος; Γιατί αν είσαι ρατσιστής, έχεις χάσει την πρώτη ταυτότητά σου, την ανθρώπινη!"
    -Ελένη Γλυκάτζη Αρβελέρ- )
    για να μιλησω γενικα θα επρεπε να ντρεπεστε.. δεν θελω να σας πληγωσω ολους εσας τους φλωρινιωτες αλλα ΣΥΝΤΗΡΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. αυτοι συντηρουν την πολη σας και την οικονομια της. αν δεν υπαρχουν οι φοιτητες η φλωρινα θα εξαφανιστει απο τον χαρτη σας. πραγματικα λυπαμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. και οσο εμεις ανταλασσουμε πυρα ....
    http://www.dailymotion.com/video/xxahiq_yyy-yyyy-yyyyyyy_news?start=49

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. απ 'οσα ειπα καταπιαστηκατε αποτα ορθογραφικα ..στο βροντο οσα σας προανεφερα.. η μηπως δεν ειχατε κατι παραπανω να πειτε? απορω με το επιπεδο μερικων ανθρωπων..μπορει να μην ξερω να γραψω ορθογραφημενα το καθε τι..ομως ξερω να ξεχωριζω τους κομπλεξικους και στενομυαλους ανθρωπους καλη ωρα! λυπαμαι που μια συμφοιτητρια σας σας εβαλε στην θεση σας.. εκει ανηκετε!ντροπη σας μορφωμενα παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου Μαρα,
      ποσο δικιο εχεις τελικα και συ και οι "δικοι" σου εντοπισες πολυ σωστα τη διαφορα μορφωμενος και αμορφωτος...μπραβο ειναι μια προοδος...καληνυχτα και ονειρα καλλιτεχνικα...

      οταν ξυπνησετε ολοι σας απαντηστε και αφηστε τα περι τεχνης ακριβης...που δεν εχει αναγκη απο γραμματικη και συντακτικο...απο μορφωση και αλλες παπαρολογιες

      Διαγραφή
  31. οι αγαπητοι φλωρινιωτες καλα θα κανουν να περασουν μια βολτα εξω απο το πανεπιστημιο για να καταλαβουν τι πρεσβευουν τα καλοπαιδα της καλλιτεχνικης υποκουλτουρας, το τμημα εφαρμοσμενων που τοσο πολυ θελουν να μεινει στην πολη μας...υπαρχει ενα πανο βρωμιας που υποστηριζει τα καλοπαιδα με τα καλασνικοφ...περαστε μια βολτα και μετα σκεφτειτε...για ποιους αγωνιζεστε να τους κρατειστε στην πολη μας...αει στο δ@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ημουνα φοιτητης το 2005 στη Φλωρινα , ηρθα περυσι μετα απο 8 χρονια και αυτο που αντικρυσα με τις σχολές κλείσμενες ηταν αισχος. Ο μισος πεζοδρομος ήταν κλειστος!!!!! μαγαζια αδεια, αυτο αρκει νομιζω για να εκτιμησετε την καποτε παρουσια τοων φοιτητων και οχι να τους βρίζετε ασύστολα οπως κανατε πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή