Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Στρουθοκαμηλίζουν» στον ΟΞΙΦ


Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Φλώρινα, τόσο σε οικονομικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα,  αυτή τη φορά στον τομέα του αθλητισμού με το ντοπάρισμα αθλητή του ΟΞΙΦ στους Πανελλήνιους αγώνες  ξιφασκίας.
Για το περιστατικό ο ΟΞΙΦ προχώρησε (καθυστερημένα) στην έκδοση ανακοίνωσης την οποία και δημοσιεύουμε.

«Αγανακτισµένοι» – βουλευτές: 1-0


Όταν η έκφραση της αγανάκτησης υπερβαίνει τα όρια

Καθώς ο βουλευτής εξέρχεται και διασχίζει δίκην Μωυσέως τα διαχωριζόµενα κύµατα του παραληρούντος πλήθους, οι θαυμαστές τον ραίνουν εκ δεξιών µε ροδοπέταλα ενώ οι πολιτικοί αντίπαλοι τον γιουχάρουν εξ ευωνύµων: αυτά σε µια ιδεώδη κοινωνία όπου ούτε γάτα ούτε ζηµιά. Στη σηµερινή Ελλάδα

Εκπαιδευτικό φίλμ:"Το ταξίδι της Ηλεκτρικής Ενέργειας"

Περί προνομίων

Δικτυώνοντας την Τέχνη με την πόλη – 2η μέρα


Η 09/06 ήταν η δεύτερη μέρα των δράσεων του δικτύου η οποία δεν επιφυλάσσει μόνο εκπλήξεις για τους κατοίκους της πόλης αλλά και για όλη την κοινότητα της "Καλών Τεχνών".Το "ταξίδι" έργο της Μακρή Γιώτας και της Ξενάκη Δήμητρας στο προαύλιο της Μητρόπολης, ήταν μια εξαίρετη συνεργασία ανάμεσα σε δύο γυναίκες που θα μιλούσαν για τρεις γενιές γυναικών απο τα Άλωνα.Οι αφηγήσεις της γιαγιάς , της κόρης και της εγγονής, συνθέτουν την ιστορία μιας ολόκληρης οικογένειας, κλεισμένη μέσα σε ενα μπαούλο...

Βράβευση Σχολείων Φλώρινας για τις Εργασίες για το Περιβάλλον


Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 έγινε η απονομή από μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας των βραβείων στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και του 7ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας, για τις εργασίες που υπέβαλαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 στα πλαίσια του Διαγωνισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

"Μεταξύ Αστείου & Σοβαρού", Εφ. "ΕΘΝΟΣ"

Drosοpigi Race 2011


Ένα τριήμερο, 2 αγώνες και περισσότερα από 150km ορεινών διαδρομών περιμένουν τους αθλητές και τους φυσιολάτρες στη Δροσοπηγή Φλώρινας στις 11,12 και 13 Ιουνίου.
Με το λιώσιμο και των τελευταίων όγκων χιονιού (τελευταία έντονη χιονόπτωση στις 12/4/2011) και παρά τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου μήνα οι διοργανωτές του Drosopigi Race 2011 κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις εργασίες στη διαδρομή του αγώνα Mountain Running, η οποία  κατά το 99% του μήκους της είναι Race Ready! (απομένει μόνο η τοποθέτηση της αγωνιστικής σήμανσης).

Χορός, Τραγούδι, Θέατρο από το ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας


Με την ευκαιρία της λήξης του εκπαιδευτικού έτους 2010-11 το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες Φλώρινας, σε συνεργασία με το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φλώρινας πραγματοποίησαν εκδήλωση κατά την οποία παρουσίασαν τις ικανότητές τους σε κάθε έκφανση του πολιτιστικού τομέα: στο τραγούδι, το θέατρο, την ρυθμική γυμναστική, τους παραδοσιακούς χορούς.

Εφ. "ΕΘΝΟΣ"

Λειτουργία ΑΤΜ στο Δήμο Πρεσπών.

Ο Δήμος Πρεσπών  ενημερώνει τους δημότες αλλά και κάθε επισκέπτη της περιοχής πως, εδώ και μια εβδομάδα τοποθετήθηκε και λειτουργεί στον προθάλαμο του Δημαρχείου στο Λαιμό, Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης Χρημάτων (Α.Τ.Μ.) με σκοπό την εξυπηρέτησή τους.

Έναρξη καταβολής οικογενειακών επιδομάτων 2011


Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2011.
Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:

Transnatura από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών


Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP), μία ανεξάρτητη, τοπική Μ.Κ.Ο με έδρα στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και την πΓΔΜ,  διοργανώνει μία συνάντηση νέων με τίτλο "Lights on Prespa" από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2011, στο πλαίσιο της δράσης Transnatura.

Νέα Διοικούσα στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε Δυτ. Μακεδονίας


Την Τετάρτη 8 Ιουνίου συγκροτήθηκε σε σώμα η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που προήλθε από τις εκλογές της 10ης Απριλίου.
Η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής είναι:

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας


Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, στις 10 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Δημαρχείο Περάσματος) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Λήψη Μέτρων Πολιτικής Προστασίας για Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών».