Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία: Τότε και Τώρα

Η συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Florine@ και οι φοιτητικοί σύλλογοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων Φλώρινας (Δημοτικής και Νηπιαγωγών) συνδιοργανώνουν την εκδήλωση:
«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία: Τότε και Τώρα»

Το ποδόμακτρο

Το ποδόμακτρο της Τραπέζης της Ελλάδος
Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Η αρχαία ελληνική λέξη «μάκτρον» σημαίνει οτιδήποτε χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε κάτι. Η λόγια καθαρευουσιάνικη σύνθετη λέξη «ποδόμακτρο» σημαίνει το πατάκι που είναι στις εξώπορτες των σπιτιών για να καθαρίζουν τις σόλες των παπουτσιών. Σημαίνει όμως και την

Τα Πολιτικά Παιδία Παίζει

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Οι αποφάσεις για τα σημαντικά παγκόσμια θέματα λαμβάνονται από τα διεθνή κέντρα εξουσίας πολύ νωρίτερα από την εκτέλεσή τους από τα θεσμικά όργανα. Ετσι η απόφαση ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και εισέρχεται σε μία άλλη φάση περίπου κατά τα μέσα του 2014 έχει ληφθεί. Οι αλλοδαπές δυνάμεις ελέγχου, γνωστές ως Τρόικα που αποτελούν και

«Μνηστήρες υπάρχουν…νύφες δεν έχουν!»

Όλα δείχνουν ότι οι Δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου 2014, μέχρι σήμερα δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα  όχι μόνο για τους υποψήφιους Δήμαρχους αλλά και για τους Δημοτικούς Σύμβουλους.
Τι να κάνω τον γαμπρό όταν δεν έχει νύφη, μόνος δεν πάει στην εκκλησία!
Λίγα ονόματα «έπεσαν στο τραπέζι» ως μνηστήρες του ύπατου αξιώματος, κάποιοι από αυτούς ήταν

Πόσο χαμηλά θα πέσει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες στη Δυτική Μακεδονία?

Ὁ Κύριος ζητεῖ ἄμεση ἀνταπόκρισι

Σάββατο Θ΄ ἑβδομάδος  Λουκᾶ, Λκ 9,57-62
Στὴν περικοπή μας ἔχουμε τρεῖς περιπτώσεις ποὺ ἐννοιολογικὰ εἶναι μεταξύ τους συγγενεῖς. Ἀπὸ τὸν εὐαγγελιστὴ Λουκᾶ καταγράφονται καὶ οἱ τρεῖς, ἡ μία μετὰ τὴν ἄλλη, ἀλλ᾿ εἶναι μεταξύ τους ἀνεξάρτητες. Ὁ εὐαγγελιστής, καθὼς καταγράφει τὴν

Ρεσιτάλ πιάνου

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ», Γονέων και Φίλων του Ωδείου Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης σας καλεί στο Ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστών, Κοντυλένιας Βλαχοδημήτρη και Γιάννη Γούτμαν που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16  Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύλληψη 23χρονου στη Φλώρινα για παράνομη εργασία

Την 13-11-2013 το πρωί, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα έναν 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Μαυροβουνίου, για παράνομη εργασία.
Συγκεκριμένα, ο 23χρονος κατελήφθη στην Δημοτική Αγορά Φλώρινας

Μεταφορά Αγροτικού Ιατρείου Φιλώτα

Ξεκίνησε η μεταφορά του Αγροτικού Ιατρείου Φιλώτα, που από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργεί στο Κοινοτικό Κατάστημα Φιλώτα στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Ο νέος χώρος του ιατρείου διαθέτει κλιματιζόμενη αίθουσα υποδοχής των πολιτών και έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα για τη νέα του χρήση.
Εκτός από τις υπηρεσίες του αγροτικού

Ευχαριστήριο του "Αριτοτέλη"

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Μαρία Παπαγεωργίου -Θεοδώρου, για την ευγενική προσφορά της, που εκφράστηκε με τη δωρεά σειράς κουρτινών για τις Αίθουσες του Συλλόγου μας (Διοικητικού Συμβουλίου, Φουαγιέ, Αίθουσας Χορού, Κλιμακοστασίου). 
Η δωρεά αυτή καταδεικνύει, εκτός από

Συνάντηση εργασίας της Γενικής Γραμματέα για την πορεία των έργων στην Εγνατία και θέματα πολιτικής προστασίας


Η πορεία των τεχνικών έργων στην Εγνατία οδό και η σύνδεσή της με τα διευρωπαϊκά δίκτυα μέσω των κάθετων αξόνων καθώς και η προετοιμασία για ενδεχόμενα προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα ενόψει του Χειμώνα