Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δακρύζουμε στα λιβάδια του νου και της καρδιάς μας για την απώλεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Αν η παιδεία είναι πολιτισμός κι αν ο κινηματογράφος είναι κορυφαία έκφραση πολιτιστικής δημιουργίας, τότε η παιδεία μας δικαιολογημένα πενθεί έναν από τους στυλοβάτες του σύγχρονου πολιτισμού, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Από τα πρώτα του σχολικά βήματα 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου για το θάνατο του Θ.Αγγελόπουλου


Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πληροφορήθηκε τον απροσδόκητο θάνατο του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, Επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του 

Π.Ε. Φλώρινας: Ένα αντίο στο μεγάλο σκηνοθέτη


Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον απροσδόκητο και άδικο χαμό του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, του ανθρώπου που έκανε γνωστή τη Φλώρινα σε όλο τον κόσμο μέσα από 

Στις 9 θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία στην Πρέσπα


Στις 9 το πρωί θα ανοίξουν αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Πρεσπών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Νέο αίμα- Νέα μετάλλια για τη Γυμναστική Ένωση Φλώρινας


Χρυσός πανελληνιονίκης ο Μιχάλης Σιάλτσης
Χρυσό ομαδικό στα αγόρια
Ασημένιο ομαδικό στα κορίτσια
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων, συμμετείχε η Γυμναστική Ένωση Φλώρινας, με οκταμελή αποστολή αθλητών – δύο προπονητών και γονέων, στο Ολυμπιακό στάδιο Αθηνών στις 21/22-1-2012.

Υπενθυμίσεις προς τους οδηγούς για την κακοκαιρία


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή  την επικείμενη κακοκαιρία, που  σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να εκδηλωθεί στην περιοχή μας, θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει στους οδηγούς που κινούνται στους

Ο Ευ.Στάιος για το θάνατο του Αγγελόπουλου

Έφυγε χτες από τη ζωή ένας μεγάλος σκηνοθέτης ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Βραβευμένος με το «χρυσό φοίνικα» το 1998 στο φεστιβάλ των Κανών για την ταινία «Μια αιωνιότητα και  μια μέρα».

Η νέα διοίκηση του «Σπάρτακου»


Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Σπάρτακος», καθώς και η εκτελεστική του επιτροπή,  μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της κεντρικής διοίκησης και των οργάνων  του Σωματείου.

Η Φλώρινα του Θόδωρου Αγγελόπουλου (Φωτορεπορτάζ)


Στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη δημοσιεύουμε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα ταινιών του στη Φλώρινα, που τόσο αγάπησε… 


Η αναφορά του φύλακα για το επεισόδιο λαθροθηρίας στην Πρέσπα


Επεισόδιο με παράνομους κυνηγούς αγριογούρουνων μέσα στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Δείτε την αναφορά του φύλακα:

Τα πεζοδρόμια για ποιους είναι τελικά…?


Μια απλή αναζήτηση στην ιστοσελίδα της «Βικιπαίδεια» με λέξη κλειδί τη λέξη «πεζοδρόμιο» εμφανίζει το εξής αποτέλεσμα:
Ως πεζοδρόμιο ορίζεται ο χώρος στις πόλεις που προορίζεται για να περπατάνε οι πεζοί. Για αυτό τον λόγο και ονομάζεται πεζοδρόμιο.
Και για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν εξηγεί παρακάτω αναλυτικά:

Ξυπνητήρια...

Για ανακρίβειες κατηγορεί την ΕΛΜΕ Φλώρινας ο Ι.Βοσκόπουλος


Για ανακρίβειες κατηγορεί με την παρακάτω επιστολή την ΕΛΜΕ Φλώρινας ο Ι.Βοσκόπουλος, απαντώντας στην επιστολή της, που είχε ως θέμα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων. 

Εταιρία Προστασίας Πρεσπών προς Λαθρογουρουνοζαρκαδοκυνηγούς!

Επιστροφή στη φύση… για τον Μικρό Τζον και τον Νικήτα


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επιστρέφει στη φύση δυο ορφανά αρκουδάκια, μετά από περίθαλψη 9 μηνών και σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα.
Ο μικρός Τζον και ο Νικήτας βρέθηκαν ορφανοί και δεν διδάχθηκαν τα μυστικά της φύσης από τη μητέρα 

Απάντηση του προέδρου της ΔΕΤΕΠΑ για χρέος 1,8 εκατ. € προς τη ΔΕΗ


Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές παρελθόντων ετών της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου προς 

Επερώτηση Κωνσταντινίδη για τις ζημίες των κτηνοτρόφων στην Π.Ε.Φλώρινας


Επίκαιρη ερώτηση για τις ζημίες των κτηνοτρόφων στην Π.Ε.Φλώρινας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατέθεσε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Εφ. "ΗΧΩ" - Πρωτοσέλιδο

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για την AGROTICA


Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι τοπικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, τη μεταποίηση, την τυποποίηση και τον τουρισμό, για δωρεάν συμμετοχή στην έκθεση Agrotica, μέσω του περιπτέρου του Δήμου Αμυνταίου (Περίπτερο 7, stand 54).

Ετήσιος χορός και κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας


"Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας (ετήσιος χορός - κοπή βασιλόπιτας) το περασμένο Σάββατο 21/1 στο κέντρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ στην Α.Καλλινίκη χαρίζοντας μια βραδιά με πολύ κέφι και χορό αλλά και όσους δεν κατάφεραν τελικά να έρθουν για την 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, στις 3.30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας


Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 2 μ.μ. στην αίθουσα του Κοβεντάρειου Ιδρύματος, Οδός Χ. Μούκα (κέντρο-πεζόδρομος) στην Κοζάνη το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας με θέματα: