Μια απλή αναζήτηση στην ιστοσελίδα της «Βικιπαίδεια» με λέξη κλειδί τη λέξη «πεζοδρόμιο» εμφανίζει το εξής αποτέλεσμα:
Ως πεζοδρόμιο ορίζεται ο χώρος στις πόλεις που προορίζεται για να περπατάνε οι πεζοί. Για αυτό τον λόγο και ονομάζεται πεζοδρόμιο.
Και για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν εξηγεί παρακάτω αναλυτικά:
Σε αρκετές πόλεις του κόσμου, το πεζοδρόμιο είναι υπερυψωμένο, ενώ σε κάποιες περιοχές απλώς οριοθετείται με διαγράμμιση. Στο πεζοδρόμιο μπορεί να βρίσκονται φυτεμένα δένδρα ή άλλα φυτά. Πάνω στα πεζοδρόμια βρίσκονται επίσης οι σημάνσεις για τα αυτοκίνητα. Επειδή το πεζοδρόμιο είναι συνήθως υπερυψωμένο, δημιουργεί προβλήματα σε ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας που μεταχειρίζονται αναπηρικό καροτσάκι, αλλά και σε γονείς με καρότσι για τη μεταφορά του μωρού τους. Για το λόγο αυτό, στις γωνίες του δρόμου συνήθως δημιουργείται κατά την κατασκευή του πεζοδρομίου μια κλίση, ώστε να μην υπάρχει σκαλοπάτι, αλλά μια ομαλή μετάβαση από το δρόμο στο πεζοδρόμιο.
Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/Πεζοδρόμιο
Για να είναι πιο ακριβής και πλήρης η περιγραφή της έννοιας του «πεζορδομίου» θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει να εξηγήσουμε και να προτείνουμε στη «Βικιπαίδεια» να αναφέρει ξεχωριστά και την περίπτωση της όμορφης πόλης μας, όπου η παραπάνω ειδική κατασκευή στις γωνίες του δρόμου, μόνο για τα ΑΜΕΑ και τους γονείς με τα καρότσια δεν προορίζεται καθώς αποτελεί την καλύτερη ράμπα για να σκαρφαλώσει κανείς με το αμάξι του στο πεζοδρόμιο. Φυσικά δε θα πρέπει να παραλείψουμε να επισυνάψουμε και τις αντίστοιχες ενδεικτικές φωτογραφίες για να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη και κατανοητή η περίπτωση μας.
Κ.Σ.
(Ημερομηνίας λήψης φωτογραφιών Τρίτη 24/01/2012. Διάρκεια φωτογράφησης μόνο 5 λεπτά)
τα καμαρια του Δημου τι κανουνε
ΑπάντησηΔιαγραφή