Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η απάντηση του «Πολίτη» στο Στ.Κωνσταντινίδη


Η απάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη σε δημοσίευμα του «Πολίτη» το οποίο αφορούσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να εξισώσει τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, μόνο έκπληξη μας προκάλεσε, έκπληξη τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για το ύφος της επιστολής.

Ο Στ.Κωνσταντινίδης απαντά στην Εφ. "ΠΟΛΙΤΗΣ"


                                                                                               Φλώρινα 26/05/2011
                                                              
                                                                                       ΠΡΟΣ
                                                                        Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Κεκλεισμένων των θυρών η σύσκεψη για την Αχλάδα



Πολλά ερωτηματικά και αλγεινή εντύπωση δημιούργησε η απόφαση των εκπροσώπων της ΔΕΗ και θεσμικών πολιτικών παραγόντων της περιοχής να συζητήσουν το θέμα της μετεγκατάστασης της Αχλάδας κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς

Παραίτηση-βόμβα του Προέδρου της Ε.Α.Σ. Γρ.Σαπουντζή


Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας υπέβαλε αιφνιδιαστικά

Σύγκρουση Γ.Δακή με Δ.Μπάστα για το Πανεπιστήμιο


Πολιτικό πρόβλημα δημιουργείται ύστερα από την αναστολή χρηματοδότησης της πρότασης για προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ύψους 3.830.000 ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ..

Φωτορεπορτάζ από την Transnatura

Έφιππη πορεία σε ορεινά μονοπάτια

Φωτογραφίες: Στέλιος Γαβριηλίδης

Λαϊκή Συνέλευση για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων


Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 29 Μαΐου. Στη λαϊκή συνέλευση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ.Μ.Ιωσηφίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων, στελέχη του Δήμου Αμυνταίου και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

1.687.500 € στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για μεταφορά μαθητών


1.687.500 € στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά μαθητών, ανακοινώνει με απόφασή του (25/05) το Υπουργείο Εσωτερικών.
Tο ποσό θα αποδοθεί με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Κάθετοι άξονες της Εγνατίας προς υλοποίηση


Στους κάθετους άξονες της Εγνατίας οδού επικεντρώνεται η προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της «Εγνατία Οδός ΑΕ», προκειμένου να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης πενταετίας στο σύνολό τους. Συνολικά οι κάθετοι άξονες είναι εννέα, πλην όμως οι πέντε είναι οι

Αποτελέσματα εκλογών συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Φλώρινας

Ο Β.Τσέπας για το αρδευτικό Πρεσπών


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -Πέμπτη 26 Μαΐου-, ολοκληρώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, η διαδικασία ένταξης του έργου «Μελέτη αρδευτικού δικτύου Πρεσπών», στο μέτρο 125 του Π.Α.Α., που αποσκοπεί στη «Βελτίωση και ανάπτυξη της υποδομής, η οποία σχετίζεται με την ανάπτυξη και προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας».

Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού


Όσοι δεν παρέλαβαν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του έτους 2011, μπορούνε να προσέρχονται στο εργατικό κέντρο Φλώρινας, από Δευτέρα 30 Μαΐου (9:00 έως 14:00) για να δηλώσουν τα στοιχεία τους, έτσι ώστε να τους αποσταλούν τα δελτία που δικαιούνται από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Αίτημα για αποθείωση του Α.Η.Σ. Αμυνταίου – Φιλώτα


Αίτημα του Δήμου Αμυνταίου προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. θα καταθέσει ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ.Μ.Ιωσηφίδης, προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία μονάδας αποθείωσης του Α.Η.Σ. Αμυνταίου – Φιλώτα. Το πρόβλημα της ρύπανσης που δημιουργείται στην ατμόσφαιρα από τη λειτουργία του εργοστασίου είναι τεράστιο, καθώς πρόκειται για την πιο