Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο Β.Τσέπας για το αρδευτικό Πρεσπών


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -Πέμπτη 26 Μαΐου-, ολοκληρώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, η διαδικασία ένταξης του έργου «Μελέτη αρδευτικού δικτύου Πρεσπών», στο μέτρο 125 του Π.Α.Α., που αποσκοπεί στη «Βελτίωση και ανάπτυξη της υποδομής, η οποία σχετίζεται με την ανάπτυξη και προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας».

     Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Πρεσπών Β.Τσέπας δήλωσε για την διαδικασία ένταξης: «Η χρηματοδότηση του έργου αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε ο υπουργός Κ.Σκανδαλίδης κατά την επίσκεψή του στον Δήμο μας. Το αίτημα όλων των φορέων του Δήμου μας για την υποστήριξη της ανάπτυξης μιας από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας ήταν καθολικό..
Η μελέτη στοχεύει στην μετατροπή του υπάρχοντος ανοικτού δικτύου άρδευσης, ανατολικά της Μικρής Πρέσπας –έκτασης 16.500 στρεμμάτων- σε κλειστό αρδευτικό δίκτυο (στάγδην άρδευση) και έχει προϋπολογισμό 1.150.000 ευρώ.
Με την ολοκλήρωσή του, το έργο θα έχει συμβάλλει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας της ευρύτερης περιοχής, οδηγώντας σε: κάλυψη των αναγκών άρδευσης της περιοχής, την μείωση του κόστους παραγωγής με αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών μας και τέλος την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου