Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αίτημα για αποθείωση του Α.Η.Σ. Αμυνταίου – Φιλώτα


Αίτημα του Δήμου Αμυνταίου προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. θα καταθέσει ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ.Μ.Ιωσηφίδης, προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία μονάδας αποθείωσης του Α.Η.Σ. Αμυνταίου – Φιλώτα. Το πρόβλημα της ρύπανσης που δημιουργείται στην ατμόσφαιρα από τη λειτουργία του εργοστασίου είναι τεράστιο, καθώς πρόκειται για την πιο
ρυπογόνο μονάδα παραγωγής ενέργειας της χώρας. Καθημερινά υπάρχουν περιβαλλοντικά επεισόδια αφού οι τιμές των ρύπων στην ατμόσφαιρα πολύ συχνά υπερβαίνουν τις επιτρεπόμενες.
Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Αμυνταίου προκάλεσε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε την έγκριση του σώματος, προκειμένου να θέσει επιτακτικά το αίτημα της δημιουργίας μονάδας αποθείωσης στη διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Αμυνταίου είναι ότι πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε άμεσα, καθώς το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή είναι τεράστιο. Είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία. Απαιτείται συναίνεση και συλλογική προσπάθεια για να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
Η ΔΕΗ είναι ένας σημαντικός κοινωνικός εταίρος για την περιοχή. Θέλουμε να γίνει αξιόπιστος και με θετική συνεισφορά κοινωνικός εταίρος. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη δίνη της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα και σίγουρα επηρεάζει και τη ΔΕΗ. Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν σημάδια διάθεσης της εταιρίας για συνεργασία με την τοπική κοινωνία και το Δήμο Αμυνταίου. Η υλοποίηση των προτάσεών μας θα φέρει καθαρότερο περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας και καλύτερο κοινωνικό και επενδυτικό περιβάλλον για τη Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου