Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Απόψε βρέχει αστέρια…


Όπως κάθε νέο έτος, το 2012 ξεκινάει με μία βροχή διαττόντων αστέρων, τους Τεταρτίδες (Quadrantids), που κορυφώνονται τη νύχτα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου και τα χαράματα της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου.

Ο βαρύς χειμώνας κάποτε στη Φλώρινα


Οι παλιοί Φλωρινιώτες δεν ήταν πλούσιοι ούτε φτωχοί, ήταν νοικοκύρηδες, οι οποίοι με λίγα χρήματα μπορούσαν να οργανώσουν την ζωή τους τον χειμώνα, έτσι που να μη τους λείπει τίποτε. Αυτάρκης τότε η περιοχή και πολύ λίγο εξαρτημένη από εισαγόμενα προϊόντα, και κάθε νοικοκύρης κατάφερνε να γεμίσει την αποθήκη του με τα απαραίτητα τοπικά προϊόντα, για να βγάλει τον μακρύ χειμώνα της Φλώρινας.
Μικρά τα σπίτια τότε, παρόλα αυτά όμως υπήρχε χώρος για τα καυσόξυλα, που 

Τηλέφωνα επικοινωνίας της Π.Ε. Φλώρινας για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία


Ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες της Φλώρινας, από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ανακοινώνονται τα τηλέφωνα επικοινωνίας για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος προκύψει:

Στην κατάψυξη και στη ρύπανση


Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου  σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με το θερμόμετρο να δείχνει τις πρώτες πρωινές ώρες τους -13 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα, τους -14,4 στην Πτολεμαΐδα, τους -10 στα Γρεβενά τους -5 στην Καστοριά και στο -1 στην Κοζάνη.

Οι πέντε πληγές που βύθισαν στα χρέη τη ΔΕΗ


Επενδύσεις σε νέες σύγχρονες μονάδες που δεν έγιναν, κακοδιαχείριση επί δεκαετίες και ανορθολογική κατανομή προσωπικού έφεραν το μπλακάουτ στη ΔΕΗ. Επικαλούμενη κίνδυνο για τη βιωσιμότητά της, η επιχείρηση πίεσε και πέτυχε αυξήσεις 12,2% μεσοσταθμικά στα τιμολόγια της. Η νέα αύξηση ανακοινώθηκε για... ευνόητους λόγους μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να μειωθούν οι αντιδράσεις από τους καταναλωτές.

Τα ποσά που παίρνουν οι δήμοι του Νομού για επισκευή και συντήρηση σχολείων


Με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Π.Κουκουλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η κατανομή μέρους των πιστώσεων της ΣΑΤΑ έτους 2011, ύψους 10.794.900,00 € που αφορά στην επισκευή και τη συντήρηση σχολικών κτιρίων, στους ΟΤΑ της χώρας. 

Παρέμβαση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για τη μη ομαλή τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με λιγνίτη!


Την παρέμβαση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης προκάλεσαν οι καταγγελίες του Σπάρτακου, σχετικά με τη δυσλειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης, λόγω έλλειψης καυσίμου. Ο «Σπάρτακος» κατήγγειλε πως ο πιο σύγχρονος σταθμός δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού δεν έχει καύσιμο για να τον τροφοδοτήσει.

Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Αμύνταιο


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε με την οικογένειά του το Αμύνταιο για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Παράταση για το επενδυτικό σχέδιο αύξησης της αξίας γεωργικών προϊόντων


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη παρατείνεται έως την 23η Ιανουαρίου 2012 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στα