Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Αμύνταιο


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε με την οικογένειά του το Αμύνταιο για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή ο Υφυπουργός είχε συνάντηση και εκτενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, ο οποίος του εξέθεσε τα βασικότερα προβλήματα της περιοχής και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπισή τους. Μάλιστα ζήτησε την αρωγή και στήριξη του κ. Υφυπουργού, καθώς τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι χρονίζοντα και τα αιτήματά μας είναι απολύτως δίκαια.
Συγκεκριμένα τα βασικότερα προβλήματα που τέθηκαν ήταν η επαναφορά των δρομολογίων των επιβατικών αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η προετοιμασία της μεταλιγνιτικής περιόδου και η ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης.
Για θέμα του τραίνου ο κ. Γεωργιάδης είχε άμεση επικοινωνία με τον σημερινό Υπουργό Μεταφορών, κ. Μάκη Βορίδη και ορίστηκε ημερομηνία συνάντησης για να εκτεθούν στον Υπουργό τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την επαναφορά των δρομολογίων. Αντίστοιχα υπήρξε επικοινωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την πραγματοποίηση συνάντησης με αντικείμενο συζήτησης την πρόταση του Δημάρχου Αμυνταίου για εφαρμογή ειδικού αναπτυξιακού νόμου μόνο για την περιοχή μας με αποκλειστικό σκοπό την προετοιμασία για τη μεταλιγνιτική περίοδο. Τέλος, ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την υποστήριξη του αιτήματος του Δήμου Αμυνταίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου