Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μήνυμα-απάτη στο διαδίκτυο με αποστολέα το ΙΚΑ


Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σχετικά με υπόθεση διακίνησης, μέσω διαδικτύου, απατηλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  
Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται από χθες (5-3-2012) στο διαδίκτυο, 

Έφτασαν οι πρώτοι Αργυροπελεκάνοι στην Πρέσπα!


Με καθυστέρηση ενός μήνα, λόγω καιρού, καταφτάνουν σιγά-σιγά στη χιονισμένη Πρέσπα και φέρνουν την άνοιξη.
Η Πρέσπα κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης αποικίας Αργυροπελεκάνων στον κόσμο. Το μέγεθος του συνολικού πληθυσμού 

Β.Τσέπας εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος


Επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε ο Υπουργός Π.Ε.Κ.Α. κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την περασμένη Παρασκευή στην Πρέσπα, πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα,  και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού δρυμού, ενώ μίλησε και με τους εργαζόμενους.
Στο δελτίο τύπου που ακολούθησε της επίσκεψης, αναφέρεται: «Για την προστασία 

Ο Γ.Λιάνης για την ασφάλεια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων


Από το πολιτικό γραφείου του Γ.Λιάνη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων κατά την ενημέρωση του Υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου σχετικά με την ασφάλεια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων:

Όπου η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται...


Όπως είναι γνωστό ιστορικά, το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης ανακοίνωσε την πτώχευση της Ελλάδας, λόγω υπέρογκου εξωτερικού χρέους. Προσπαθώντας να διευθετήσει τις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους (τους κατόχους δλδ του ελληνικού χρέους) βρήκε μεγάλη αντίσταση
 ...αυτοί (οι Άγγλοι ομολογιούχοι) τον απέρριψαν, με την αιτιολογία ότι η Ελλάδα ήταν σε θέση να προσφέρει καλύτερες 

Το ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας είναι ήδη στο όριο....


Πρόταση ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά 50% καταθέτουν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι πρυτάνεις επικαλούμενοι την οικονομική στενότητα που υπάρχει, λόγω κρίσης λένε πως είναι αδύνατον να 

Ιδρύθηκε η Δημοκρατική Αριστερά Φλώρινας


Το απόγευμα της Κυριακής 4 Μαρτίου, συνήλθε η Ιδρυτική Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς Φλώρινας, παρουσία και της Ντόρας Τσικαρδάνη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
Στη συνέλευση των ιδρυτικών μελών 

1η Έκθεση Αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών


Στα πλαίσια  των  εκδηλώσεων του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας εγκαινιάζεται η δεύτερη περίοδος της έκθεσης των αποφοίτων του Τμήματος, την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στο κτίριο Εξάρχου.

Επερώτηση Κωνσταντινίδη για το διαχρονικό πρόβλημα υδροδότησης της Κέλλης


Επίκαιρη ερώτηση για «Το διαχρονικό πρόβλημα της υδροδότησης της τοπικής κοινότητας Κέλλης του Δ.Αμυνταίου», υπέβαλε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης καθώς και οι απαντήσεις των Υπουργείων έχουν ως εξής:

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


155 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών της Νέας Υόρκης. Τιμούμε τις γυναίκες που αγωνίστηκαν, με τους δικούς μας  αγώνες

Η «ιπτάμενη τέφρα» υλικό κατασκευής έργων οδοποιίας


Προοπτικές απασχόλησης για το εργατικό δυναμικό των νέων μονάδων της ΔΕΗ
Η τέφρα από την επεξεργασία του λιγνίτη, γύρω από τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της Δυτικής Μακεδονίας, μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη για έργα οδοποιίας και προκάτ κατασκευές, αν αναμειχθεί με τσιμέντο.
Η «ιπτάμενη τέφρα», όπως 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τον "Έλεγχο Δομικής Τρωτότητας αυθαίρετων κατασκευών"


Το Τ.Ε.Ε./τμήμα Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα 

Πρωτιές για τον Α.Ο.Φ. στους Πανελλήνιους Αγώνες Χιονοδρομίας


Μέσα σε ένα εντυπωσιακά  πανέμορφο τοπίο που θύμιζε Άλπεις, πραγματοποιήθηκαν στο ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ οι Πανελλήνιοι Αγώνες Χιονοδρομίας στις 3-4/3/2012 με διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας και τον τοπικό σύλλογο ΣΧΟ Τρικάλων.
Παρών στους αγώνες ήταν και ο 

Μηνιαία αποτελέσματα στον τομέα της οδική ασφάλεια της Περιφέρειας


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα 

Ψήφισμα Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας


«Mε το άρθρο 137 του Νόμου που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταργήθηκε η εκχώρηση της αρμοδιότητας των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) στις Αιρετές Περιφέρειες που προέβλεπε ο Νόμος 3852/2010 «Καλλικράτης».
Η χωρίς ενημέρωση και εν κρυπτώ ενσωμάτωση της συγκεκριμένης διάταξης δυστυχώς αποδεικνύουν ότι το κεντρικό κράτος εξακολουθεί και παραμένει θιασώτης του 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη, 6 Μαρτίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: