Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Β.Τσέπας εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος


Επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε ο Υπουργός Π.Ε.Κ.Α. κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την περασμένη Παρασκευή στην Πρέσπα, πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα,  και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού δρυμού, ενώ μίλησε και με τους εργαζόμενους.
Στο δελτίο τύπου που ακολούθησε της επίσκεψης, αναφέρεται: «Για την προστασία 

και ανάδειξη του Πάρκου έχουν δουλέψει ενεργά, και σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και τους ΟΤΑ της περιοχής».
Ο κ. Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι, ο Δήμος Πρεσπών πάντα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής και αποτελεί βασικό πυρήνα για το συντονισμό των δράσεων που την αφορούν.
Ο Δήμος είναι αρωγός, με όποια μέσα διαθέτει, των συνεργασιών και των δράσεων και σε όλες τις περιπτώσεις που έχει ζητηθεί, ανταποκρίθηκε θετικά σε οποιοδήποτε αίτημα.
Ο κ. Υπουργός όμως, αγνόησε την ύπαρξη του Δήμου, επισκεπτόμενος μόνο το Φορέα Διαχείρισης και μην ενημερώνοντας καν το Δήμο, για την παρουσία του στην περιοχή.
Επιπλέον, ο κ. Υπουργός, επέλεξε για την επίσκεψή του μια ιδιαίτερη στιγμή: την ώρα που στη Φλώρινα, σύσσωμος ο νομός, διαμαρτύρονταν για την ενεργειακή του φτώχεια, για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, για την πορεία των έργων της ΔΕΗ.
Είναι μάλλον ειρωνεία, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να πραγματοποιεί «ταξιδάκια αναψυχής» την ώρα που «ο κόσμος καίγεται» εξαιτίας της συμπεριφοράς του ίδιου και της κυβέρνησής του.
Είναι ειρωνεία να πραγματοποιεί συναντήσεις όπου «ευλογεί τα γένια του», όταν οι αποφάσεις του, έχουν βουλιάξει μια ολόκληρη περιοχή στη φτώχεια και την ανεργία.
Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να προγραμματίσει μια άλλη επίσκεψη στην περιοχή και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της για να αποκτήσει μια συνολική εικόνα.
Ο κ. Υπουργός, απέφυγε οποιαδήποτε επαφή, με οποιονδήποτε και προτίμησε να κινηθεί με απόλυτη μυστικότητα.
Ο Δήμος Πρεσπών κ. Υπουργέ, δεν είναι διακοσμητικός στην περιοχή. Έχει σημαντικό ρόλο και ευθύνες, έχει στόχους και παλεύει καθημερινά με προβλήματα και δυσκολίες. Έχει καταφέρει αρκετά και παλεύει για ακόμα περισσότερα, γιατί η Πρέσπα είναι το σπίτι μας, το σπίτι των παιδιών μας. Πρώτα εμάς ενδιαφέρει η ανάπτυξη της περιοχής και πρώτοι εμείς ενδιαφερόμαστε για την προβολή της.
Ο σχεδιασμός που γίνεται στα γραφεία των Αθηνών, συχνά απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, καθώς η καθημερινότητα της Πρέσπας είναι διαφορετική.
Ο Δήμος Πρεσπών εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής και εκφράζει τις επιθυμίες τους.
Αν εσείς κύριε Υπουργέ, δεν το γνωρίζεται αυτό ή επιμένετε να το αγνοείτε, λυπούμαστε, γιατί δείχνει το σεβασμό που τρέφετε για τους θεσμούς και τους εκπροσώπους τους.

9 σχόλια:

  1. Καλά βρε Τσέπα, πες απλά ότι θες να σε αφήσουν να κυνηγάς ανενόχλητος, όποτε θέλεις και όπου θέλεις; Τα υπόλοιπα τι σημασία έχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΠΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ (ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε πρόσεξε μήπως ο υπουργός έχει βάλει στο μάτι κάποια οικόπεξα της περιοχής σου και τα προορίζει για ξεπούλημα (στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και του Εθνικού δρυμού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί στη Πρέσπα αρκετοί είστε για ''αυγά'', και μεγάλος Υπουργός βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tην βλέπω όλη την Πρέσπα να την πουλάμε στα ΑΛΜΠΑΝΙΑ ή σε τίποτα ΡΕΣΕΝΙΩΤΕΣ!
    Αλήθεια έχουμα καθαρίσει με τους Τίτλους Ιδιοκτησίας στη περιοχή σε σχέση με τα "Αλβανά" ή ακόμη είναι σε εκκρεμότητα;
    Για να το ψάξουμε λίγο έτσι για μη χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας!
    Δεν έρχεται για πλάκα ο Σούρδος!

    θα σφαχτούμε άγρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ρε ομορφόπαιδα αρπάζεστε με ότι λέει ο Τσέπας; Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, είναι υπερβολικός ή μήπως δεν λέει τα πράγματα ως έχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χαρα τα είπε ο Τσέπας. Τουλαχιστο τολμάει να μιλήσει σε αντίθεση με κάποιους yesman.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από όπου πέρασε ο υπουργός, άφησε κτήμα για ξεπούλημα. Τι άραγε σκαρφίστηκε για την περιοχή μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά τα λέει και φωνάζει ο κ. δήμαρχος……αλλά μήπως είναι αργά???
    Μήπως είναι και αυτός στο ΔΣ του Φορέα????? Και μάλιστα αντιπρόεδρος !!!!!
    Γιατί τον παρέκαμψαν έτσι??? Μήπως κάποτε τους χαϊδεύατε κ.δήμαρχε αποσκοπώντας και εσείς κάπου ???
    Μήπως μαζέψατε κάθε ξένο πικραμένο ‘’οικολόγο’’ που αγαπάει τη ΠΡΕΣΠΑ πιο πολύ από τους οικείους της???? Και όλοι αυτοί μαζί το παίζουν σωτήρες της περιοχής εξυπηρετώντας συμφέροντα δικά τους και οικιών τους (βαρβάτες ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις )…Δεν μας έχουν πει όμως τη επαγγέλλονται γιατί στον Φορέα είναι ΧΩΡΙΣ μισθό πως ζουν? Γιατί ξέρουμε ότι δεν κυνηγαν !!!!!τουλάχιστον όχι θηράματα….
    Η μήπως η ΠΡΕΣΠΑ δεν υπήρχε πριν από τους οικολόγους σωτήρες????
    Για πείτε μας κ.δημαρχε πόσοι από αυτούς είναι από την περιοχή της Πρέσπας η έστω της Φλώρινας???
    Όσο εύκολα μαζεύτηκαν και κάνουν κουμάντο στην περιοχή σας παίρνοντας αποφάσεις που μάλλον αγνοείτε έτσι εύκολα παρέκαμψαν και εσάς ….έπρεπε να το περιμένετε…. Εσείς τους δώσατε το δικαίωμα…
    Έτσι εύκολα στα πλαίσια προστασίας του εθνικού δρυμού θα σας ξεπουλήσουν και δεν θα το πάρετε χαμπάρι…..
    Μήπως τα έχουν εκτιμήσει τα οικοπεδακια ?????
    Και εσείς ντόπιοι ξυπνήστε!!!!!! Μη τρώγεστε μεταξύ σας ….
    Αν δεν μπορεί να κάνει κάτι ο δήμαρχος κάντε το εσείς ….βοηθήστε την περιοχή σας γιατί αυτοί θα σας πουλήσουν και θα φυγουν….θα πάνε στα σπίτια τους….
    Στείλτε τους σπίτι από τώρα……

    ΑπάντησηΔιαγραφή