Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας είναι ήδη στο όριο....


Πρόταση ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά 50% καταθέτουν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι πρυτάνεις επικαλούμενοι την οικονομική στενότητα που υπάρχει, λόγω κρίσης λένε πως είναι αδύνατον να 

απορροφήσουν περισσότερους φοιτητές και προειδοποιούν ότι εάν δεν εισακουστούν, θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών.
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, όπως και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στέλνουν τις προτάσεις τους για τον αριθμό των εισακτέων που θα δεχτούν την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας μιλώντας στον «Π.Λ.» επεσήμανε ότι το ίδρυμα είναι ήδη στα όρια του στον αριθμό που μπορεί να δεχτεί, με βάση τα περυσινά επίπεδα, λέγοντας πως ένας αριθμός πολύ κατώτερος από τους 3.000 εισακτέους θα επηρεάσει το ίδρυμα. Το θέμα θα συζητηθεί, περαιτέρω, στη συνάντηση των προέδρων όλης της χώρας στον Πειραιά, που θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.
Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης σχολίασε πως, η πρόταση για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων είναι κατά βάση πρόταση των Πρυτάνεων, οι οποίοι συνεδρίασαν στα Ιωάννινα. Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε πως δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα προς το παρόν, σημείωσε πως σαφώς έχουν οικονομική στενότητα τα ιδρύματα, αλλά ήδη έχουν υποστεί μειώσεις στον πληθυσμό των φοιτητών τους, όπως και το ΤΕΙ Κοζάνης. Σχολίασε πως η μείωση του αριθμού των εισακτέων κατά 50% είναι πολύ μεγάλη, αφού ήδη έχουν υποστεί μια πρώτη μείωση, ενώ συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Κοζάνης δέχθηκε περί τους 2.500 εισακτέους από τους 4.000.
«Πλέον σαν ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είμαστε στο όριο, των φοιτητών που πρέπει και δεχόμαστε να παίρνουμε, ώστε να το εκπαιδεύουμε και σωστά. Μάλιστα, προσέθεσε, πως οι 6.000 θέσεις είναι πάρα πολλές (που είχε δώσει παλαιότερα στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας το Υπουργείο), αλλά από την άλλη πλευρά, οι 2.000 θέσεις σπουδαστών είναι πολύ λίγες, λέγοντας πως γύρω στους 3.000 φοιτητές θα είναι ικανοποιητικός. Ο αριθμός αυτός επιτρέπει την ακαδημαϊκή εκπαίδευση των φοιτητών και δεν επιβαρύνει σημαντικά, από οικονομικής άποψης, το ΤΕΙ» σημείωσε ο ίδιος. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΤΕΙ για την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο, με έγγραφό του, από το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε περί τους 3.500 φοιτητές (όσους και πέρυσι δηλαδή, αυξημένος ο αριθμός κατά περίπου 10%).
Πηγή: prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου