Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η "Στέγη" απαντά στον Κ.Φωτιάδη



Από τη Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή - απάντηση σε προγενέστερο δημοσίευμα, καθώς επίσης και την αίτηση του κ.Κ.Φωτιάδη προς το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για τη διοργάνωση της έκθεσης:

"Η γκλίτσα του τσομπάνη", Εφ. "ΗΧΩ"

Αντικομμουνισμός από την έδρα: Από τον Γκαίμπελς στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων!


Για την εκδήλωση του Παιδαγωγικού Φλώρινας
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο  που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει την επίθεση της στα λαϊκά στρώματα με βάση και τις αποφάσεις της τελευταίας συνόδου ΕΕ.  Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» προβλέπει μειώσεις μισθών, νέες ανατροπές στην Ασφάλιση, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, νέες φοροαπαλλαγές

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας



Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.
Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του Ο.Η.Ε για θέματα Υγείας.
Η φετινή 7η Απριλίου (2011), Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είναι αφιερωμένη σε ένα ζήτημα

Εθελοντική αιμοδοσία ΣΗΜΕΡΑ στο Αμύνταιο



Από την Αρχιερατική Επιτροπεία Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου, από 9:00 έως 13:30, θα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλώρινας για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.
Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια η Εκκλησία Αμυνταίου διατηρεί Τράπεζα Αίματος, που ενισχύεται από εθελοντές αιμοδότες της πόλης και των περιχώρων και εξυπηρετεί τις προκύπτουσες ανάγκες της περιοχής. 

Ο "Οικονομικός Δολοφόνος" εξομολογείται στο Αμύνταιο


Δημόσιο: ανοιχτό και το απόγευμα!



Ανοιχτά και το απόγευμα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη  και μέχρι τις 8 το βράδυ για δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΕΠ, πολεοδομίες, εφορίες, δημοτολόγια, ληξιαρχεία, οικονομικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, ασφαλιστικά Ταμεία στις πρωτεύουσες των νομών, υπηρεσίες Μεταναστών στις επτά αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.

Σύλληψη για κλοπή


Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου συνελήφθη στο Φιλώτα, κατά τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης 5 Απριλίου, ένας ημεδαπός, για κλοπή που διέπραξε λίγη ώρα νωρίτερα στο ίδιο Δ.Δ. του Δήμου Αμυνταίου.
Συγκεκριμένα ο συλληφθείς παραβίασε με κατσαβίδι την κεντρική είσοδο οικίας στο Δ.Δ. και αφαίρεσε το

Δεντροφύτευση από τους μαθητές στον Αγ.Παντελεήμονα


Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου, πραγματοποίησαν δεντροφύτευση στο χώρο δίπλα από τις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Παντελεήμονα. Στο χώρο της δεντροφύτευσης, μαζί με τους μαθητές και τους παιδαγωγούς τους,

Πως να αγοράσουμε ασφαλή παιδικά παιχνίδια


Ενόψει του Πάσχα και των αυξημένων αγορών που θα γίνουν σε παιχνίδια το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) υπενθυμίζει ότι για τα παιδικά παιχνίδια υπάρχει τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η νομοθεσία καθορίζει, για το σύνολο των παιδικών παιχνιδιών, τις βασικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας, που πρέπει αυτά να πληρούν, για να μπορούν να

"Ηχωβολές", Εφ. "ΗΧΩ"


Δημόσια Διαβούλευση για το Νέο Κανονισμό Αδειών Παραγωγής Ενέργειας


Με τη σημερινή ανάρτηση προς δημόσια διαβούλευση του νέου Κανονισμού Αδειών Παραγωγής από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, η  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ολοκληρώνει πλέον το βασικό ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία έκδοσης άδειας παραγωγής. Ο νέος Κανονισμός