Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η "Στέγη" απαντά στον Κ.Φωτιάδη



Από τη Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή - απάντηση σε προγενέστερο δημοσίευμα, καθώς επίσης και την αίτηση του κ.Κ.Φωτιάδη προς το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για τη διοργάνωση της έκθεσης:



Προς:        κ.κ. τον Πρόεδρο και τα μέλη
Διοικούσας Επιτροπής
του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
 Πάρκο Αγίου Δημητρίου
50100  Κοζάνη

                                                        Τον Κοσμήτορα
Και τα μέλη της Γεν. Συνέλευσης
της Παιδαγωγικής Σχολής
του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
                                        3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης
                                                                        Ενταύθα
                                                                        Τ.Θ. 21

Φλώρινα 28 Μαρτίου 2011
        Αξιότιμες κυρίες/Αξιότιμοι κύριοι,
τα όσα ακολουθούν, προκλήθηκαν από τη δημοσίευση στον τοπικό τύπο της Φλώρινας, κειμένου που υπογράφεται από συνάδερφό σας καθηγητή και επισυνάπτεται στην παρούσα.  Ο τίτλος του κειμένου: «Η Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας τροχοπέδη για την εικαστική – μορφωτική λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας» προδιαθέτει με σαφήνεια για τα όσα εγκαλούμαστε και ρητά κατηγορούμαστε. Τα όσα έπονται του τίτλου όμως, καταγράφουν με τη σκληρότητα του γραπτού λόγου το περιεχόμενο των καταγγελλόμενων, το ύφος και τη λογική τους, το διαφαινόμενο ήθος τους, εν κατακλείδι την αλήθεια τους. Η απάντηση αυτή υπαγορεύεται αποκλειστικά και μόνον από την αναφορά και την εμπλοκή του Πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
·                                             Είναι γεγονός ότι δεχθήκαμε αίτηση του καταγγέλλοντος να φιλοξενήσουμε έκθεση στους χώρους του Μουσείου με email στις 27 Σεπτεμβρίου 2010. Η αναφερόμενη αίτηση, που σας επισυνάπτουμε, δεν μνημονεύει με οποιονδήποτε τρόπο το Πανεπιστήμιο γενικά, την Παιδαγωγική Σχολή ειδικά ή κάποιο μεμονωμένο τμήμα. Συζητήθηκε δε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία επιφυλαχτήκαμε να ενημερωθούμε πλήρως για την προτεινόμενη έκθεση λόγω της ασάφειας της αίτησης και κατόπιν να αποφασίσουμε για τις δυνατότητες φιλοξενίας της στο Μουσείο.
·                                             Πρέπει να σημειωθεί, πως αποκρύπτεται η προγενέστερη αλλά και μεταγενέστερη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, προφορική επικοινωνία του καταγγέλλοντος αλλά και συνεργάτη του με μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, κατά την οποία ενημερώθηκε εγκαίρως για τον εκθεσιακό προγραμματισμό του Μουσείου που δεν επέτρεπε την υιοθέτηση του αιτήματος μέχρι και τον Ιούνιο του 2011.   
·                                             Τρίτο και καταληκτικό γεγονός αποτελεί η δημοσίευση επιστολής του καταγγέλλοντος στο τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Η ενήλικη, εκούσια ή ακούσια άγνοια των καταστατικών διατάξεων και του σώματος των αποφάσεων που ορίζουν το πλαίσιο και το περιεχόμενο λειτουργίας του συλλόγου μας, κατ’επέκταση και του Μουσείου δεν θα προσδιόριζε απαραίτητα αυτόν τον τρόπο της απάντησης. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν πως δεν απαντούμε σε ύβρεις, αστειότητες, αήθης επιθέσεις. Για έναν απλό λόγο: Η λειτουργία μας ελέγχεται καταστατικά και πολύ περισσότερο ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε την προστασία του νόμου σε ποινικό και αστικό επίπεδο.
Η επιστολή που σας απευθύνουμε είναι πριν από όλα αντίστοιχη της βούλησης της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας να συνδράμει και να υποστηρίξει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Βούληση ξεκάθαρη και έμπρακτη, αυταπόδεικτα και ενδεικτικά αποτυπωμένη στο μακρύ κατάλογο των ανάλογων διοργανώσεων μας, στη συμμετοχή μας στη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας ίδρυσης του τμήματος Εικαστικών Τεχνών, στον καταστατικό ορισμό του Πανεπιστημίου ως αποδέκτη του συνόλου των περιουσιακών μας στοιχείων σε περίπτωση διάλυσης του συλλόγου.
Η θέση μας αυτή,  ο έλεγχος της μορφής και του περιεχομένου της αίτησης που δεχτήκαμε και υπεύθυνα -παρόλα αυτά- συζητήσαμε, τα καταγγέλλοντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, μας υποχρεώνουν δημόσια να απευθυνθούμε σε σας θέτοντας τα ερωτήματα που ακολουθούν:
1.     Είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με το επισυναπτόμενο αντίγραφο της αίτησης ότι ο αιτών που είναι και διοργανωτής της προτεινόμενης έκθεσης, λειτουργεί ως ιδιώτης. Πουθενά δεν υπάρχει μνεία της σχέσης της πρότασης με το Πανεπιστήμιο.  Οι αδυναμίες του εγγράφου είναι προφανείς και θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να γνωρίσουμε  την αντιμετώπιση που θα επιφύλασσε το Πανεπιστήμιο και τα όργανά του σε ένα τέτοιο έγγραφο. Άρα για ευνόητους λόγους, ενημερώστε μας υπεύθυνα αν η εν λόγω αίτηση ήταν σε γνώση σας, προϊόν απόφασης των αρμοδίων οργάνων του Πανεπιστημίου και η συγκεκριμένη διοργάνωση μέρος του σχεδιαζόμενου εορτασμού της Παιδαγωγικής Σχολής.
2.     Επειδή στα όσα καταγράφονται στο δημοσίευμα είναι συγκεκριμένη η εμπλοκή του Πανεπιστημίου κατά τον καταγγέλλοντα, ενημερώστε μας υπεύθυνα αν η επισυναπτόμενη δημοσίευση ήταν σε γνώση σας, προϊόν απόφασης και εντολής των οργάνων του Πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα αν το ύφος, το ήθος, ο τρόπος και η πρακτική του δημοσιεύματος συνάδει της λειτουργίας του Πανεπιστημίου και υιοθετείται από τη θεσμική σας λειτουργία.
Εν αναμονή της όποιας δημόσιας απάντησης θεωρήσετε προσήκουσα και αντίστοιχη του θεσμικού σας ρόλου, επιφυλασσόμαστε ρητά κάθε νομίμου δικαιώματος προστασίας της τιμής και αξιοπρέπειάς μας και σας δηλώνουμε γραπτώς για δεύτερη φορά σε αυτό το κείμενο τη στήριξη μας με λόγια και έργα της παρουσίας και δράσης του Πανεπιστημίου στην πόλη μας.
Η επιστολή αυτή αποτελεί  την υπ’ αριθμ. 6/2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Φιλοτέχνων, σχετικά με το τρίτο κατά σειρά θέμα συζήτησης της ημερήσιας διάταξης και καταγράφεται στο υπ’ αριθμ. 3/2011 πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 28 Μαρτίου 2011 στο κτήριο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην οδό Φουλεδάκη 8 στις 7 μ.μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο Πρόεδρος                                     Η Γ. Γραμματέας
        Ανδρέας Ν. Τσώκας                               Ρήνα Θ. Μηλώση






13 σχόλια:

  1. Σήμερα ευαρεστήθηκαν να απαντήσουν οι κύριοι του Μουσείου? και με το κουραστικό τους υφάκι καρφώνουν τον Φωτιάδη στον Πρόεδρο της Διοικούσας για να τον επιπλήξει για ανάρμοστη συμπεριφορά?
    τι στυλάκι και αυτο ρε συ Τσώκα? σαν Σαρτζετάκης μου κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AYTO ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ "ΕΝΕΡΓΕ ΠΟΛΙΤΗ"??...ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΧΕΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 28 Μαρτίου δόθηκε η απάντηση της Στέγης, ενεργήσου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σας "ενεργήσω" ..με χαρά καλέ μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ?
    ΠΕΣΤΟ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ....ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑ!! ΤΕΛΟΣ...ΚΑΙ ΣΠΑΣΕ...ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΒΟΣΚΟ, ΣΤΟΝ ΗΛΙΑΔΗ, ΣΤΟΝ Φ.Σ.Φ,.....ΣΤΑ ΤΖΕΝΕΜΙΑ
    (ΑΪΝΤΕ ΜΕ ΠΡΗΞΑΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mbravo energeia o energos!!! Zito oi ENERGOI me ta Diexoda tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρα της Θεματικής της έκθεσης, του ποιος είναι ο Κύριος Φωτιάδης και ο Πρόεδρος του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, από πού κατάγονται και ποια η “Ιστορία τους” και η προσφορά τους στη Φλώρινα και τον πολιτισμό της, καλό είναι να κοιτάξει κανείς και τα αντικειμενικά κριτήρια για την επιλογή της έκθεσης αλλά και των χαρακτηριστικών της.
    1. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει παρουσιαστεί ήδη στη Φλώρινα δύο φορές στο χώρο του Πανεπιστημίου αρχές τις χρονιάς 2009.
    2. Πουθενά στη σχετική σελίδα της έκθεσης δεν αναφέρεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (http://www.pontos-genoktonia.gr/).
    3. Πουθενά στην επιστολή –αίτηση του Κύριου Φωτιάδη δεν αναφέρεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παρά μόνο ως “σφραγίδα” της ιδιότητας του ίδιου.
    4. Όποιος έχει συντάξει έκθεση –αίτηση για να φιλοξενηθούν έργα του γνωρίζει ότι η αίτηση η οποία παρουσιάζεται στο άρθρο είναι τουλάχιστον ανεπαρκής από μόνη της, με χρήση πρώτου πρόσωπου (κάτι που δεν δηλώνει ιδιότητα οργανισμού) και πραγματικά ελάχιστα στοιχεία για την ίδια την έκθεση.
    Γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη έκθεση έχει προβληθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο και δεν θέλω για κανέναν λόγω να υποτιμήσω την αξία της. Αμφιβάλλω ωστόσο αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την προβολή της στα αρμόδια μουσεία όπως σε αυτό της Μόσχας πχ ήταν οι ίδιες όπως στη περίπτωση που συζητάμε (ΜΣΤ Φλώρινας).
    Μας διαφεύγει κάτι σημαντικό όμως… Χρόνο με χρόνο τα μέλη και οι οργανώσεις της Σχολής (Καθηγητές, φοιτητές, παρατάξεις) έρχονται όλο και περισσότερο σε σύγκρουση με τοπικούς παράγοντες αλλά και την ίδια την κοινωνία της Φλώρινας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι 10 χρόνια πριν η Παιδαγωγική Σχολή θεωρούνταν πρότυπη όχι μόνο στη Φλώρινα αλλά και γενικότερα στη περιοχή της Βαλκανικής, με 10αδες το χρόνο διεθνή συνέδρια, ημερίδες, κ.α. Πλέον, η σχολή αυτή αρκείται σε 4-5 ημερίδες το χρόνο, ενώ “σνομπάρεται” ανοιχτά από πολλούς του ελληνικού και όχι μόνο ακαδημαϊκού χώρου. Την κατάντια της Σχολής εξάλλου μπορεί εύκολα να συνειδητοποιήσει κανείς απλός κάνοντας μια επίσκεψη στο χώρο της. Λογικό επομένως και μετά από όλα αυτά, να χρησιμοποιείται εύκολα και χωρίς πολλά ως ταμπέλα και ετικέτα προώθησης προσωπικών κυρίως συμφερόντων και δυστυχώς μόνο για αυτό.
    Καλό θα ήταν λοιπόν να σκεφτούμε αν τελικά αγαπάμε τόσο πολύ τη Σχολή και τη σχέση της με τη Φλώρινα, το κάθε μέλος της να ασχοληθεί και λίγο με την ίδια τη Σχολή και να συμβάλει στη αναδιοργάνωση και ενεργοποίηση της. Στον ίδιο της το χώρο παρακαλώ και όχι κάπου αλλού. Εκτός βέβαια, κι αν ντρέπεται για αυτήν και αισθάνεται και λίγο συνυπεύθυνος για την κατάντια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΦΙΛΕ. ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΥΚΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΩΜΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΕΙ; ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΡΕΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ; ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΣΟ ΜΙΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ; ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΙΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ. ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ; ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΦΙΛΕ! ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΙΑΔΗς; ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΑΑ ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ "ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ" ΒΟΛΕΨΑΝ ΤΑ "ΠΤΩΧΑ" ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩς ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ...... ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. na apantisi to panepistimio!!!!!!! na apantisi edo kai tora kai na mhn kalipsoun to Fotiadi. na ton anagasoun se dimosia sygnomi pros to mousio kai pros ton zografo. oute mexri tis patouses toy den ftanoun!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε βρε, κάτι θιγμένοι Φλωρινιώτες... Ακούς εκεί να τολμούν κάποιοι ξένοι, να έρχονται στον τόπο μας και να έχουν και απαιτήσεις οι αχάριστοι. Για την ουσία θα πείτε τίποτα;

    Έπειτα, κύριοι του blog, πού το είδατε ότι η Στέγη απαντά στο Φωτιάδη; Η Στέγη απαξιώνοντας να απαντήσει σε ...χαμηλού επιπέδου κείμενα (έχουμε και μια ποιότητα, πώς να το κάνουμε...) μάλλον "καρφώνει" το Φωτιάδη στο υπόλοιπο Πανεπιστήμιο, θέλοντας να τον εκθέσει. Επί της ουσίας πάντως, δε λέει επίσης τίποτε...

    Γι' αυτό άλλωστε και οι έξαλλες κραυγές που ζητούν άμεση τοποθέτηση του Πανεπιστημίου. "Να απαντήσει το Πανεπιστήμιο εδώ και τώρα" απαιτεί ο θιγμένος Φλωρινιώτης, αλλά λησμόνησε ότι το "εδώ και τώρα" πέθανε από την εποχή του Αντρέα, απλώς του έκανε τώρα την κηδεία ο εκλεκτός (των Αμερικανών) υιός του. Αν είναι δυνατόν! Το Πανεπιστήμιο θα πιάσει από το αυτί το Φωτιάδη και θα του μάθει να σέβεται τους εκλεκτούς της πόλης των καλλιτεχνών... Λες και πρόκειται για μπράβους της ασφάλειας κάποιας άλλης εποχής (με την οποία οι δημοκράτες της Στέγης δεν έχουν καμία σχέση, βεβαίως-βεβαίως) που συμμορφώνουν τους παρεκτρεπόμενους. Ντροπή και μόνο που κάποιοι σκέφτηκαν να λειτουργήσουν έτσι...
    Και για να το κάνω πιο ενδιαφέρον: αφού πρόκειται για προσωπική παρεκτροπή του Φωτιάδη, γιατί τέτοιος καημός λυτοί και δεμένοι να στηρίξουν την τρωθείσα τιμή της Στέγης; Ένας μεμονωμένος καθηγητής είναι (και μάλιστα "ξένος") γιατί τελοσπάντων ζορίζεστε, εσείς που, σαν προοδευτικοί που είστε, θέλετε να ακούγονται όλες οι φωνές, και οι πλέον "αιρετικές", εσείς που κόπτεστε για τα πανεπιστημιακά άσυλα και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες;
    Μήπως (λέω, μήπως) ενοχληθήκατε επειδή διαπιστώσατε ότι δεν είναι ένας μεμονωμένος, ξένος, ιδιόρρθυμος καθηγητής που σας καταγγέλλει, αλλά μία φωνή με την οποία οι πλείστοι των Φλωρινιωτών συμφωνούν; Μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΠΤΟΜΕΘΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΝΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ; ΚΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για ποιον μεμονωμένο καθηγητή λες ρε φίλε; Ολόκληρο πανεπιστήμιο πάνω από το όνομά του δεν το βλέπεις; όλοι δουλεύουμε κάπου, μα δεν χρησιμοποιούμε το όνομα της εργασίας μας στις προσωπικές μας υποθέσεις. γι αυτό, ναι, να απαντήσει το πανεπιστήμιο, εδώ και τώρα!!!!!! να ξεκαθαρίσει το πράγμα, είναι το μαγαζάκι του και βάζει πάνω από το όνομά του την φίρμα του; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σ' αυτόν που με "καταγγέλλει" ότι δεν είμαι Φλωρινιώτης απλώς ...περαστικά. Στον επόμενο δεν έχω τίποτε να πω, γιατί δεν κατάλαβε (ας προσπαθήσει και εδώ είμαστε...). Τα περί "ευεργετηθέντων" δείχνουν στ' αλήθεια πώς σκέφτονται μερικοί "καλλιεργημένοι φιλότεχνοι". Μήπως κύριοι κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια; Ή μήπως το κριτήριό σας είναι ποιος έχει καλό ήθος και ποιος όχι; Εάν θέλετε να κρίνουμε απόψεις κάντε το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Εάν θέλετε να κρίνετε την ποιότητα των ανθρώπων, λυπάμαι αλλά η ιερά εξέταση μας τελείωσε... Κρίμα στον "προοδευτισμό" και την "καλλιέργειά" σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή