Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΚΚΕ Φλώρινας: Καμιά αναμονή - καμιά συναίνεση


Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΕΕ - κεφαλαίου, υπό τον Λ. Παπαδήμο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Ως συνεχιστής της προηγούμενης μονοκομματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε, από την πρώτη στιγμή και σε όλους τους τόνους, ότι 

τα άγρια αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα θα ενταθούν. Όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τα μέτρα που ψηφίστηκαν μέχρι σήμερα, αλλά υποσχέθηκε την «ταχεία εφαρμογή» τους. Νέο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, «υπόσχονται» στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, βίαιη μείωση των μισθών και χιλιάδες απολύσεις, παραπέρα σφαγή των ασφαλιστικών ταμείων με το «κούρεμα», που σημαίνει κι άλλη δραστική μείωση συντάξεων, νέες περικοπές σε άλλες παροχές.
Αντίστοιχη, όμως, επίθεση δέχονται και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Στο όνομα του «υγιούς ανταγωνισμού» και της «βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», η «νέα» κυβέρνηση των μονοπωλίων, δηλώνει έτοιμη να σφαγιάσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση. Οι «διαρθρωτικές αλλαγές» στην αγορά εργασίας, θα επιταχύνουν την πολιτική μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης. Προώθηση των επιχειρησιακών συμβάσεων, κατάργηση των κλαδικών, παραπέρα μείωση των μισθών είναι το «μέλλον» των εργαζομένων. Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η επιστροφή στην «πλήρη απασχόληση» δε θα γίνει «χωρίς κόστος προσαρμογής και θυσίες». «Κόστος», που θα επωμιστούν εξολοκλήρου οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να δουλεύουν - όσοι δουλεύουν - με μισθούς Βουλγαρίας. Ενώ η δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας, δεν είναι τίποτα άλλο από ενίσχυση των «προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης». Δηλαδή, την ώρα που η ανεργία έχει εκτιναχθεί, – σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Αύγουστο, οι άνεργοι ξεπέρασαν τους 900.000, – η κυβέρνηση Παπαδήμου, δίνει ζεστό χρήμα στους εργοδότες.
Η ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο. Τα χαράτσια όχι μόνο δε θα σταματήσουν, αλλά θα επιβληθούν και νέα. Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε Παιδεία και Υγεία θα ενταθούν. Και για να τα πετύχουν όλα αυτά, θέλουν «κοινωνική συνοχή», δηλαδή πλήρη ενσωμάτωση του λαού στα σχέδιά τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο λαός, – οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία, οι εργαζόμενες γυναίκες, – δεν πρέπει να δώσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο χρόνου στη «νέα» κυβέρνηση. Δεν είναι «νέα», αλλά συνέχεια της προηγούμενης, και δηλώνει έτοιμη να ρίξει τη χαριστική βολή στα λαϊκά δικαιώματα, αν ο λαός δεν αντιδράσει μαζικά και οργανωμένα.
Στους τόπους δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά και πολυκατοικία, σε κάθε χωριό, παντού, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Τα πλατιά λαϊκά στρώματα καλούνται σήμερα, πριν είναι αργά, να οργανώσουν την πάλη τους, δίχως καμιά καθυστέρηση, ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Καμιά αναμονή, σε μια κυβέρνηση που θέλει να πτωχεύσει το λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία, – οι μεγαλοβιομήχανοι και οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι. Καμιά συναίνεση στο σφαγιασμό. Καμιά υποταγή. Ταξικός αγώνας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του «μαύρου μετώπου»!    
Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Φλώρινας

4 σχόλια:

  1. H nomarxiaki epitropi kke stin florina den exei onomateponymo poioi kribonte piso apo afta ta deltia tipou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμ ώστε ποιοι "συμμορίτες" κρύβονται πίσω απ' αυτή την "ανθελληνική" ανακοίνωση και υπονομεύουν το "Έθνος"; ποια συνωμοσία και ποια γιάφκα κρύβεται πίσω απ' αυτό ερωτώ; χαχαχα γεια σου Φλώρινα με τα κατάλοιπα των γερμανοτσολιάδων. Επίσης, εσύ από πάνω αν μένεις στη Φλώρινα και ρωτάς αυτό το πράγμα πρέπει να ζεις σε παράλληλο σύμπαν. Όλοι ξέρουν ποιοι ειναι και ποτέ δεν κρύφτηκαν. Αλλά μάλλον δεν κοιτάς απ' το παράθυρο της καφετέριας όταν περνάει το ΠΑΜΕ τον πεζόδρομο σε κάθε απεργία ούτε θες ν' ακούσεις το "εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι..." Σκυμμένος θα μου πεις, ας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. esi poy den exeis skimeno onomateponimo den exei i organosi stin florina? ti FOBASTE AFOU DEN SKIBIS TO KEFALI? OLOI SAS ISTE ARISTEROI ME DEXIES TZEPES EISTE ...PIO INE TO ONOMA KAI ASE TIS THEORIES THRAZIDILE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τι είμαστε το ξέρει η κοινωνία γκεμπελίσκε της δεκάρας. Δεν χρειάζεται να παριστάνεις τον stand by χαφιέ. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου είναι ευχή για τον επαγγελματικό τομέα ιδιαίτερα σε τέτοιους καιρούς, αλλά εσύ δείχνεις κι αξιοζήλευτο μεράκι. Συγχαρητήρια, αξίζεις προαγωγή. Το χούι σας στο ρουφιανιλίκι θα βγει τελευταίο και χιλιοτιμημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή