Φέτος συμπληρώνονται 38 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ελληνικός λαός, με μπροστάρη τη νεολαία, έσπασε τον γύψο, που οι δικτάτορες έβαλαν στην Ελλάδα, τον Απρίλη του 67’.
Το κυρίαρχο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά και η απαίτηση για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ συμπύκνωσαν τις διεκδικήσεις και τα οράματα του ελληνικού λαού. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου έγιναν οι συνεχιστές της διαρκούς θυσίας του ελληνικού λαού στο βωμό του αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η εξέγερση σηματοδότησε την «αρχή του τέλους» της χούντας των συνταγματαρχών και αναμφισβήτητα υπήρξε η πιο φωτεινή πράξη αντίστασης σε μια σκοτεινή επταετία για τον τόπο.
Η 17η Νοέμβρη του 1973 δεν αποτελεί απλώς ένα χρονικό ορόσημο, αλλά πολύ περισσότερο ένα διαχρονικό σύμβολο διεκδικήσεων του νεολαιίστικου και του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο. Οι αγώνες της δεκαετίας του ’60 ενάντια στο κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς αλλά και η άνοιξη της Πράγας και ο γαλλικός Μάης του ’68 είναι οι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας μαζικών διεκδικήσεων των λαών για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Σήμερα, τα μηνύματα εκείνων των εξεγέρσεων είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Σήμερα οφείλουμε να διατρανώσουμε τη διαφοροποίησή μας στους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και τους πολιτικούς τους ομοϊδεάτες. Οι πολιτικές τους απέτυχαν και οδήγησαν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και ισχυρών, επιτείνοντας την ύπαρξη ενός κόσμου με διαφορετικές ταχύτητες και διαφορετικές αφετηρίες.
Στον αντίποδα λοιπόν των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων και επιλογών, προβάλλει η ανάγκη δημιουργίας ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος ιδίως της νέας γενιάς και αφύπνισης των νεανικών συνειδήσεων, η ανάγκη να αγωνιστούμε για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, για αυτοδιάθεση των λαών, εκδημοκρατισμό και ειρηνική συνύπαρξη. Η ανάγκη να αγωνιστούμε για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών για έναν κόσμο με ισότητα ευκαιριών και κοινωνική αλληλεγγύη
Μπράβο σας. Τρέξετε τώρα να χειροκροτήσετε τους επενίτες και χουντικούς υπουργούς σας, του ΛΑΟΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίεργο σου φαίνεται; Εδώ χειροκροτούσαν τον "λεφτά υπάρχουν" όταν τους έλεγε πόσο διεφθαρμένος είναι ο λαός που κυβερνά, πώς το όραμά του είναι να εξασφαλίσει "έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια", πόσο πολύ χρειαζόμαστε "παγκόσμια διακυβέρνηση" και άλλα τέτοια "σοσιαλιστικά"...
ΑπάντησηΔιαγραφήAξιοι Αξιοι... Νεολαίοι σοσιαλ(η)στές.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Θα μας πάρουν με τις πέτρες" που λέει και ο γιός του Ανδρέα.
ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ. ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΤΟΤΕ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαλαιολιθικοί άνθρωποι.. φτάνει με το Πολυτεχνείο. Έχει καταντήσει αηδία και το Πολυτεχνείο.. και τα παιδιά του που όταν πλούτισαν, έφεραν την χώρα σ΄αυτό το χάλι. Πηγαίνετε να πηδήξετε από κανά γκρεμό όλοι όσοι πιστεύετε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και στα άλλα κόμματα. Οπισθοδρομικοί, καταστροφικοί, ανίδεοι "άνθρωποι".
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη σημαία την έχουν ακόμη για να θυμίζουν σε όλους μας ότι χειρότεροι κι από τους χουντικούς είναι αυτοί που καπηλεύονται τους λαϊκούς αγώνες, αυτοί που στο όνομα των πραγματικών αγωνιστών κατασπάραξαν τον πλούτο του ελληνικού λαού, αυτοί που αφού έκαναν περιουσίες οι ίδιοι στείλαν στο λαό το λογαριασμό, παραδίνοντάς τον στους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η χρηση α' πλη8υντικου (οφειλουμε,να διατρανωσουμε ,να αγωνιστουμε,) καθως και η φρασεις σχετικα με αφυπνιση νεανικων συνειδήσεων και γενικο καλο. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΓΥΡΩ ΣΑΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, και μετα πειτε μας κατα ποσο ειναι εφικτες αυτες οι προσπαθειες τη στιγμη που και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εχουν φριντισει πολυ καλα για την κατασταση που περναμε και για τις συνεπειες αυτης στο μελλον μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή