Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πλαστογραφίες και υπεξαίρεση στην Εργατική Εστία Φλώρινας



Σε κοινή Συνέντευξη Τύπου προχώρησαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Στέφανος Μπίρος και ο Πρόεδρος των Επαγγελματο-βιοτεχνών Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, για να εξηγήσουν τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες βδομάδες και οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο του

Περιφερειακού Γραφείου Φλώρινας του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του Στ.Μπίρου αποκαλύφθηκε υπόθεση πλαστογράφησης υπογραφών του ιδίου και του Σ.Σαπαλίδη εκ μέρους της διαχειρίστρια του Γραφείου της Εργατικής Εστίας με σκοπό την υπεξαίρεση χρηματικού ποσού που έφτασε στο ύψος των 61.200 €.  Η όλη υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία ξενοδόχου για καθυστερημένη καταβολή οφειλών. Στον έλεγχο που ακολούθησε εκ μέρους του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι η υπόλογος του Γραφείου είχε πλαστογραφήσει τις υπογραφές (Στ.Μπίρου, Σ.Σαπαλίδη) μεγάλου αριθμού επιταγών, γεγονός που φέρεται να ομολόγησε και η ίδια. Με απόφαση της Προέδρου του Ο.Ε.Ε. στην υπάλληλο ήδη επιβλήθηκε η ποινή της δυνητικής αργίας για ένα έτος και θα ακολουθήσει η ποινική της δίωξη μετά από μηνύσεις που θα υποβάλουν, όπως δήλωσαν, ο Στ.Μπίρος, ο Σ.Σαπαλίδης, αλλά και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Εκ μέρους του Ο.Ε.Ε. καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία του Γραφείου της Φλώρινας. 

4 σχόλια:

  1. edo mas leipoun ekatommiria kai eseis milate gia psixoula?einai dinaton o enas na katigorei ton allon?oloi einai katharoi kai o kosmakis tin plironei.pote den tha mathoume tin alitheia oute apo autous pou bgainoun gia na akoustoun ta onomata tous giati mallon psaxnoun tropo na problithoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, ξέρεις τι γράφεις ή βρίσκεσαι στον κόσμο σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον είναι στον κόσμο του.....τον πείραξε που το ποσό που υπεξέρεσε η μαντάμ ήταν μικρό.1000 άτομα να κλέψουν από 60.000 πάμε για πλάκα στα 60.000.000 ευρω.Τέσπα αλλού είναι το θέμα....πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει πριν να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mallon eseis eiste ston kosmo sas.exoume dimokratia kai mporo na leo eleuthera tin gnomi mou kai se opoion arese.se opoion den arese as min milaei.ego eipa oti alloi pou kleboun perissotera lefta ti kaname tipota.mprosta se auta pou exoume akousei auta ta lefta einai tipota.afou den tous elegxoun kalakanoun kai kleboun.den iparxei kratos

    ΑπάντησηΔιαγραφή