Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Έρευνα για το θάνατο της 32χρονης εγκύου


Έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της 32χρονη έγκυος από τη Φλώρινα έχουν ξεκινήσει οι αρµόδιες αρχές. Η άτυχη γυναίκα, 34 εβδοµάδων έγκυος στο τρίτο της παιδί, µεταφέρθηκε από τον σύζυγό της το βράδυ της Μεγάλης παρασκευής στο "Μποδοσάκειο" Νοσοκοµείο Πτολεμαΐδας µε αιµορραγία και σπασµούς. Ωστόσο, το νοσοκοµείο δεν εφηµέρευε, οπότε
αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο "Μαµάτσειο" Νοσοκοµείο Κοζάνης.
 Η 32χρονη µπήκε στο χειρουργείο και ξεκίνησε ο τοκετός µε "καισαρική" τοµή, όµως στην πορεία η γυναίκα παρουσίασε ακατάσχετη αιµορραγία. Oι γιατροί κατάφεραν να φέρουν στον κόσµο το βρέφος σε καλή κατάσταση, το οποίο διακοµίστηκε στη Μ.Ε.Θ νεογνών στο "Iπποκράτειο" Θεσσαλονίκης. Επειτα από έξι ώρες χειρουργείο η κατάσταση της γυναίκας σταθεροποιήθηκε και µεταφέρθηκε στη µονάδα αυξηµένης φροντίδας, όµως κατέληξε λίγο αργότερα. 
Οι έρευνες θα εξετάσουν εάν ήταν ολέθρια η καθυστέρηση λόγω της εκ περιτροπής εφηµερίας στα δύο νοσοκοµεία και αν θα µπορούσε να αποφευχθεί το µοιραίο σε περίπτωση που λειτουργούσε η Μ.Ε.Θ του "Μαµάτσειου", η οποία παραµένει κλειστή λόγω έλλειψης γιατρών.
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου