Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μήλο της έριδος το Φεστιβάλ Βεγορίτιδας


Η επικοινωνιακή διαχείριση και προβολή του 1ου Φεστιβάλ Βεγορίτιδας φαίνεται ότι υπήρξε σημείο τριβής μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδη και του Ανεξάρτητου βουλευτή Γ.Λιάνη. Εμφανής ήταν η προσπάθεια το τελευταίο χρονικό διάστημα από πλευράς Γ.Λιάνη, ώστε να φανεί ο ίδιος (και τα «Πρέσπεια») ως οι βασικοί οργανωτές του Φεστιβάλ Βεγορίτιδας. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο ανεξάρτητος βουλευτής ζήτησε να ανέβει στην εξέδρα της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης για να χαιρετήσει το κοινό και να διαβάσει ένα κείμενό του. Αυτό δεν έγινε δεκτό από την πλευρά των οργανωτών, καταλήγοντας σε μια «μέση λύση», αφού το κείμενο τελικά διάβασε η υπάλληλος του Δήμου Ε.Γεωργιάδου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η χαρακτηριστική φράση του Μ.Ιωσηφίδη που κλείνοντας το χαιρετισμό του είπε: «αυτό το μικρόφωνο δεν είναι ούτε για δημάρχους ούτε για πολιτικούς, ανήκει στους καλλιτέχνες και σε όλους εσάς που ήρθατε να τους απολαύσετε».
Από την πλευρά του ο Δήμος Αμυνταίου με Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε σήμερα το πρωί, αναφέρει ότι το «1ο Φεστιβάλ Βεγορίτιδας, διοργανώθηκε στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011"» και αμέσως μετά συνεχίζει αναφέροντας ότι «στην εκδήλωση, εκτός από το Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη, συμμετείχαν οι Βουλευτές του Νομού Φλώρινας, κ. Γιώργος Λιάνης και Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής…»
Επί της ουσίας τώρα, ήταν μια υπέροχη βραδιά που απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο 1ο Φεστιβάλ Βεγορίτιδας. Τις προηγούμενες ημέρες άλλωστε έγινε μία τιτάνια προσπάθεια για τη διαμόρφωση του χώρου της παραλίας από μηχανήματα του Ελληνικού Στρατού, του Δήμου Αμυνταίου και τους εθελοντές του Αγ.Παντελεήμονα με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας Κλήμη Μπούκτση, έτσι ώστε να υποδεχθεί το κοινό του Φεστιβάλ Βεγορίτιδας, αλλά και να υπάρξει κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου για την υποδοχή επισκεπτών. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. 
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από το Δήμαρχο Αμυνταίου ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο και αθλητής του «Φιλίππου Αμυνταίου», Ηλίας Ηλιάδης και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.
Στη συνέχεια η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και «Η Ορχήστρα του Δρόμου», μαζί με το ολόγιομο φεγγάρι και τα κύματα της λίμνης ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό στους δρόμους της μουσικής.

31 σχόλια:

  1. Σήκωσε τον εναν χτύπα το άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά η ομορφιά της βραδιάς ήταν απερίγραπτη! Μακάρι να μπορούσα να σας το μεταδώσω, αλλά δυστυχώς κάποιες στιγμές αν δεν τις ζήσεις δεν μπορείς να τις νιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:43 μ.μ.

    η αλήθεια είναι ότι ο Λιάνης απείλησε με αποχώρηση από την εκδήλωση αν δεν μιλούσε και έτσι ανάγκασε τον Ιωσηφίδη να βάλει μιά υπάλληλο να διαβάσει το κείμενο....πάντως το "σημείο τριβής" είναι χάιδεμα μπροστά στον καυγά που στήθηκε στα παρασκήνια της εκδήλωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον Ιωσηφίδη που δεν άφησε την εκδήλωση να γίνει πασαρέλα πολιτικών.
    Ο κόσμος πήγε να ακούσει μουσική και όχι τα ίδια και τα ίδια.
    Η βραδιά ήταν πραγματικά μαγική... και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να ορθώσει το ανάστημα του στον Λιάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στο Δήμαρχο! Κε Λιάνη, επιτέλους να καταλάβετε ότι πέρασε ο καιρός που καπηλευόσασταν ο,τι καλό συνέβαινε στη Φλώρινα. Μπορούν και άλλοι, καλύτερα ενδεχομένως από εσάς. Και μάλιστα χωρίς αλόγιστες δαπάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν σ'αρέσει μπαρμαΓιώργη ξαναπέρνα από το Πάτελε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παλιός Αμυντιώτης και πάλι12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:13 μ.μ.

    Λιάνη μην κλαις!! αυτά έσπειρες,αυτά θερίζεις!! άλλωστε οι "δικοί σου" είναι τώρα οι άνθρωποι του Ιωσηφίδη!! αυτός είναι η εξουσία,εσύ τους είσαι ΒΑΡΙΔΙΟ...ΚΑΡΑΒΑΡΙΔΙΟ!! χθες σου το έδωσαν να το καταλάβεις ΚΑΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρκετά με την αυτοκρατορία Λιανη!!! Η Φλώρινα μπορεί και χωρίς εσένα. Μην χώνεις τη μουσούδα σου παντού.
    Δεν γουστάρουμε ομιλίες πολιτικάντηδων κάτω από το φεγγαρόφωτο!
    Δε μας άγγιξε η παρουσία σου χθες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απ΄ ότι μαθαίνω η υπέροχη βραδιά στον Άγιο Παντελεήμονα στοίχισε ελάχιστα στον δήμο (περίπου 5000 ευρώ) και συγκέντρωσε διπλάσιο κόσμο από τα Πρέσπεια...
    Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Πατελιώτες απέδειξαν πως με λίγο χρήμα και πολλή εθελοντική εργασία (ο πρόεδρος της κοινότητας και κάποιοι χωριανοί δούλευαν επί έναν μήνα για τη διαμόρφωση του χώρου) μπορείς να καταφέρεις μια αξιοπρεπή και ποιοτική εκδήλωση που συγκέντρωσε περί τους 3000 επισκέπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΛΙΑΝΗ?
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ?
    ΘΙΑΣΟΣ ΘΑ ΓιΝΕΙΣ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος είπε...
    Οι Πατελιώτες απέδειξαν πως με λίγο χρήμα και πολλή εθελοντική εργασία (ο πρόεδρος της κοινότητας και κάποιοι χωριανοί δούλευαν επί έναν μήνα για τη διαμόρφωση του χώρου) μπορείς να καταφέρεις μια αξιοπρεπή και ποιοτική εκδήλωση που συγκέντρωσε περί τους 3000 επισκέπτες.

    12 Σεπτεμβρίου 2011 1:48 μ.μ.

    Τον χώρο αυτόν Πατελιώτες, κρατήστε τον ως κόρη οφθαλμού. Θα σας χρειαστεί στο μέλλον. Με το να προσκαλείται διάφορα μουσικά σχήματα. (πάντοτε υπό το "παν"σεληνόφως). και μάλιστα μουσικούς με εθελοντική δράση, για να μην κοστίζει και πολλά. (όπως Μητσιά, Σαββίνα Γιαννάτου, 3 λαλούν, κλπ). Η εποχή της μίζας επιτέλους τελειώνει. Ας δούμε τον άνθρωπο ως άνθρωπο.

    Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λιάση για σένα τα λένε κούκλε μου. ο Μάκαρος βέβαια δεν είναι παιδάκι,ούτε και γιουσουφάκι και έτσι η ισορροπία σου θα είναι σκέτο ακροβατικό χαχαχαχα (αν σου πάγωσε το χαμόγελο sorry)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο Σουμπάσης σε κλειστό δείπνο με τον Πρωθυπουργό και ο Λιάνης να μαλώνει με τον Μακίτα για να ανέβει στην εξέδρα να πει δυό λόγια και να μην τον αφήνουν!¨Ακου να δείς γυρίσματα που κάνει η π@@@@@@ η ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπραβο Δήμαρχε. Εχεις αυτα τα καρυδια που καποιοι στη φλωρινα τους ειναι ευθραστα. Ο αποστατη- λιποτακτης θελει και λογο!!!για την υστεροφημια του.Καλα το ευτελισες.Οπου να πηγαινει αυτο του χρειάζεται. Ειναι ενας βασικος συντελεστης της χρεωκοπιας της χωρας. Ο πλεον αλλαζονας και σπαταλος που υπηρξε υπουργος.Ο Θοδωρης στα σαλονια και ο Γιωργης στα αλώνια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. να μην εκπλαγείτε αν την επόμενη φορά ο Λιάνης υποστηρίζει Θεοδωρίδη. Τον έχει πονέσει χοντρά αυτή η ιστορία και δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι, γιατί δεν το άντεξε το στραπάτσο και μάλιστα στην έδρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταιγισμός αρνητικών σχολιών για το Λιάνη.Η αγανάκτηση για τον άνευ προηγουμένου καιροσκοπισμό του έχει πνίξει τους πάντες.Ο Λιάνης όμως είχε δώσει παρόμοια δείγματα γραφής από παλιά.Κι όμως θριάμβευε πανηγυρικά στις εκλογές όπου η αφέλεια των ψηφοφόρων σε κάνει να σιχαίνεσαι τη δημοκρατία.Πάντα δεν το παιζε δίπορτο με τους φιλοσκοπιανούς αυτονομιστές;Δεν το παιζε όπου τον βόλευε φίλος του Καντιώτη και την ίδια στιγμή τον σχολίαζε αρνητικά στους ΙΟΥΣ,όνομα και πράγμα,της Ελευθεροτυπίας;Κατόρθωνε ο πανέξυπνος δημαγωγός,κατά τα πρότυπα του αποθανόντος αρχηγού του,να αποκοιμίζει τους ντόπιους με τις θολοκουλτουριάρικες εκδηλώσεις των Πρεσπών που ΔΗΘΕΝ αναβάθμισαν την περιοχή!Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα!Για να τον πάρουμε όμως με τις πέτρες δεν είναι ποτέ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε ο Λιάνης και το σακάκι του να βάλει υποψήφιο θα βγει, τι λετε τώρα; όλοι εναντίον του αλλά στο τέλος αυτόν θα ψηφίσουν ή όποιον τους πει αυτός. Είναι πολύ μεγάλος πολιτικος ο Λιάνης για να τον ανταγωνιστεί ο καθε χωριάτης δημαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φίλε του Γιώργου, είσαι μεγάλο κομματόσκυλο!!! Θα μπορούσες άνετα να παρουσιάζεις το κεντρικό δελτίο του MEGA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο 7:12 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ "ΟΙ ΦΙΛΟΙ" ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ...ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΙΩΣΗΦΙΔΗ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΚΟΣΤΙΣΕ 5000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ:
    37500 ΕΥΡΩ
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ...ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ...
    ΕΝΑΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο Μακίτας να μας πεί πόσο κόστισε το χθεσινό πανηγύρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τόσο κόσμο δεν έχω δει ποτέ στην περιοχή. Ούτε στο πανηγύρι του Αγίου Παντελήμονα δεν είχε τόσο κόσμο.
    Ήρθε κόσμος από όλες τις γύρω περιοχές από Κοζάνη μέχρι Γιαννιτσά.
    Η εκδήλωση ήταν σκέτη διαφήμιση για τον Δήμο Αμυνταίου και αφήστε τις μιζέριες και τις κλάψες. Η οικονομία είναι ψυχολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τετοια νοοτροπια εχουν μερικοι (βλεπε το παραπανω σχολιο )γι΄ αυτο φτασαμε στα σημερινα μας χαλια
    Εδω σε λιγο δε θα εχουμε να φαμε και οι αχρηστοι που μας κυβερνανε(και οι τοπικοι αναξιοι "αρχοντες")κανουν φιεστες και πανηγυρια με τα λεφτα μας για δικη τους προβολη
    ...τρωνε τα λεφτα,κανουν το
    'κομματι" τους και εμεις τους λεμε μπραβο...έλεος ας ξυπνησουμε επιτελους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στην εκδήλωση συνεισέφεραν 5000 ευρώ ο δήμος αμυνταίου και 5000 ο οργανισμός πρεσπείων.
    Αν στοίχιζε 37500 όπως λέει ο φίλος 10:40 θα έφερναν όχι μόνο τον Ρουβά (όπως ο ίδιος αναφέρει) αλλά και τον Ψινάκη με τους μυκονιάτες φίλους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ο Σταθίκας πότε θα πάρει θέση για το θέμα? ποτέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε 1:25, ο Σταθίκας ήταν ο μόνος που απόλαυσε την βραδιά. Γαληνεμένος από το φεγγαρόφωτο και τις γλυκιές μελωδίες.
    Πρέπει να περνάει πολύ καλά στον κόσμο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αγαπητε-η 1:21 πως ξερεις για τα 5οοο+5000?
    ετσι σου ειπαν απο το δημο?
    οτι εδωσαν μονο 5000?
    μηπως να ξαναρωτουσες?
    η αμοιβη της Ρεμπουτσικα μηπως ξερεις ποια ηταν και ποιος της τα εδωσε?
    καλο θα ηταν να το ψαξεις το θεμα και θα δεις οτι εχω δικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Βρε παιδιά, ποιά είναι αυτή η Ρεμπούτσικα; Η αυριανή υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη θέση του Λιάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή