Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Δελτίο τύπου γραφείου αξιωματικής αντιπολίτευσης της Περιφέρειας

Ο Γιώργος Δακής, Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε στον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη το παρακάτω έγγραφο:  


«κ. Περιφερειάρχη,
Στη δημόσια συζήτηση των τελευταίων ημερών σχετικά με την παράτυπη ματαίωση των δύο διαγωνισμών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς που ήταν σε εξέλιξη για το πολυμηχάνημα και τους τηλεμετρικούς σταθμούς της λίμνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με επίσημο δελτίο τύπου θέτει αναπόδεικτα  ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας. 
Ζητήματα ιδιαίτερα σημαντικά για το δημόσιο βίο, που, όταν  τίθενται επίσημα, θίγουν υπολήψεις και αποσαθρώνουν την υπηρεσιακή  λειτουργία  της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής, αμφισβητώντας ταυτόχρονα τους Τεχνικούς Συμβούλους των συγκεκριμένων έργων: ΑΝΚΟ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος.
Για ποιο λόγο άραγε και με ποια σκοπιμότητα γίνεται προσπάθεια να απαξιωθεί τόσος κόπος και τόση εργασία μεγάλου αριθμού στελεχών, με ορατό κίνδυνο να χαθούν για την τοπική κοινωνία δράσεις ενταγμένες στο « Έργο Σημαία » διάσωσης και αναβάθμισης της λίμνης της Καστοριάς, που αποτέλεσε κεντρικό πυρήνα του σχεδιασμού ανάπτυξης και αειφορίας της Δυτικής Μακεδονίας. 
Δημόσιοι ισχυρισμοί τέτοιας μορφής επιβάλλεται να γίνονται τεκμηριωμένα, άλλως δημόσια να ανακαλούνται. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρόκειται για παραπληροφόρηση και συκοφαντία. 
Η δημοκρατική λειτουργία επιτάσσει την άμεση παρέμβαση σας για τη διαφύλαξη του κύρους της Περιφέρειας.  
Με τιμή
Γεώργιος  Κ.  Δακής
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου