Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Υπαναχώρησε η Δ.Μπάστα για τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογράψει την ένταξη των έργων του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΣΠΑ η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.

Η κ. Γεωργακοπούλου τόνισε πως η προηγούμενη απόφαση για αναστολή της ένταξης ήταν για καθαρά τυπικούς λόγους, καθώς αναμένονταν η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την αναγκαιότητα των έργων, μια απάντηση, που όπως ανέφερε στάλθηκε σήμερα και δίνει το «πράσινο» φως για την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ.
Σε ότι αφορά το ζήτημα που προέκυψε μετά την προηγούμενη απόφαση αυτή, τόνισε ότι θα έπρεπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, πριν φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο να επικοινωνήσει μαζί της, για να του δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.
Μάλιστα η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι παρόμοια ενέργεια έκανε και για την ένταξη αντίστοιχων έργων στο ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο της Ηπείρου, επισημαίνοντας ότι δεν κάνει καμία διάκριση.
Επίσης η κ. Γεωργακοπούλου τόνισε ότι ο κ. Δακής έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα αυτό, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για την αναστολή δεν ήταν πολιτική.
Πηγή: ΕΡΑ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου