Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Η κούρσα της αγοράς!

Η καθημερινή προσπάθεια των επιχειρηματιών στην αγορά δεν είναι απλά ένας αγώνας ταχύτητας, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Είναι ένας μαραθώνιος, ανάλογος με αυτούς που διεξάγονται στον αθλητισμό, καθώς διαρκεί πολλά χρόνια.
Στην κούρσα της αγοράς, όπως ακριβώς συμβαίνει στον αθλητισμό, κατά τη διάρκειά της συμβαίνουν συνεχείς ανακατατάξεις, με τους επιχειρηματίες, ανάλογα με τις επιδόσεις τους, να αλλάζουν συνεχώς θέσεις.
Άλλοτε μπαίνει ο ένας μπροστά, άλλοτε μπαίνει ο άλλος και στο τέλος ο καθένας αποχωρεί, όποτε αυτός επιθυμεί, με την κούρσα να συνεχίζεται με άλλους δρομείς, παλαιούς ή νεοεισερχόμενους.
Παρότι η διαδικασία που περιγράψαμε παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τις κούρσες στον αθλητισμό, εν τούτοις έχει και πολλές διαφορές. Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι στον αθλητισμό υπάρχει ταυτόχρονη εκκίνηση για όλους και τερματισμός για όλους. Στην κούρσα της αγοράς, ο κάθε επιχειρηματίας μπαίνει με την επιχείρησή του στην αγορά όποτε θέλει αυτός και βγαίνει όποτε θέλει αυτός.
Τι ακριβώς κάνουν οι επιχειρήσεις στην κούρσα της αγοράς;

Στην κούρσα της αγοράς, οι επιχειρήσεις, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, προσπαθούν να αποσπάσουν για λογαριασμό τους, όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από τον τζίρο της αγοράς. Έτσι λοιπόν υπάρχει έντονος και συνεχής ανταγωνισμός για το ποιος θα αγωνισθεί καλύτερα, ποιος θα βρεθεί επικεφαλής και θα κερδίζει περισσότερα.
Όπως στον αθλητισμό κερδίζει ο πιο ικανός και ο πιο καλά προετοιμασμένος αθλητής, έτσι και στην αγορά κερδίζει περισσότερα ο πιο ικανός, αυτός που έχει γνώσεις, αυτός που έχει δεξιότητες, αυτός που έχει εμπειρίες, αυτός που ξέρει να επενδύει και να διαχειρίζεται καλά τα χρήματά του. Δηλαδή, αυτός που κάνει καλές επιλογές και αντέχει και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον ανταγωνισμό.
Επειδή η αγορά είναι μια διαρκής εξέλιξη, είτε είστε παλαιοί, είτε νέοι, είτε υποψήφιοι επιχειρηματίες, φροντίστε πάντα να αποκτάτε γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες και να ενισχύετε την επιχειρηματική σας ικανότητα, ώστε να είστε πιο παραγωγικοί, πιο αποδοτικοί και κυρίως πιο αποτελεσματικοί.
Περισσότερα άρθρα για την επαγγελματική επιτυχία σας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.expertsacademy.gr
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας,
  Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
& Επαγγελματικής Επιτυχίας
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου