Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αγανάκτηση στο "Φιλυριακό"!


Ήταν 2003 όταν ο Φιλυριακός έπαιξε για τελευταία φορά στο Γήπεδο Αμμοχωρίου. Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 ο Φιλυριακός αγωνίστηκε ξανά στο ίδιο γήπεδο και όχι στο Π.Α.Κ αφού το τελευταίο ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο από τις χιονοπτώσεις των 2 τελευταίων μηνών. Ο αγώνας με τις Πιερίδες Μούσες δεν είχε την 

κατάληξη που θα ήθελε ο Φιλυριακός. Οι αποφάσεις του διαιτητή Μαρόπουλου Ν και του ενός επόπτη ξεσήκωσαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Φιλυριακού. Φάουλ που δεν δόθηκαν υπέρ του Φιλυριακού ή δόθηκαν ανάποδα, πλάγια άουτ που δόθηκαν ανάποδα, χέρια παικτριών της φιλοξενούμενης ομάδας που δεν σφυρίχτηκαν ποτέ είναι η εικόνα του αγώνα σε επίπεδο διαιτητικών αποφάσεων. Αποκορύφωμα ήταν στο 73΄ η απόφαση του διαιτητή Μαρόπουλου Ν να δώσει φάουλ εις βάρος του Φιλυριακού ενώ αντίθετα η φάση ήταν ξεκάθαρα υπέρ της Φλωρινιώτικης ομάδας. Απ’ αυτό το φάουλ προήλθε το γκολ. Μετά την εκτέλεση η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επιστροφή της το σώμα της γκολκίπερ του Φιλυριακού και κατέληξε στα δίχτυα.
Το αποτέλεσμα αδικεί τον Φιλυριακό καθώς είχε πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ όπως τονίστηκε οι αποφάσεις διαιτητή και του ενός επόπτη προκάλεσαν την αγανάκτηση σε παίκτριες και πάγκο. Στο πρώτο μέρος ο Φιλυριακός είχε 4-5 πολύ καλές στιγμές. Η μια ήταν σε εκτέλεση κόρνερ όπου επικράτησε σύγχυση και η μπάλα σε σουτ να βρίσκει τα σώματα των αμυνομένων της ομάδας της Κατερίνης. Η δεύτερη είναι σε κεφαλιά της Πέικου. Ένα καλό σουτ της Λυπίτκα πέρασε άουτ, ενώ η Μάινου είχε δύο καλές φάσεις. Πρώτα με ένα φάουλ και ύστερα σε φάση τετατέτ όταν τελευταία στιγμή πρόλαβε και έδιωξε αμυντικός σε κόρνερ. Επίσης, σε αντεπίθεση του Φιλυριακού αντίπαλη παίκτρια έκανε κοντρόλ με το χέρι και ο διαιτητής δεν σφύριξε τίποτα. Ο Φιλυριακός κινδύνευσε σε 2 στιγμές από επιθέσεις των Πιερίδων Μουσών αλλά Σιώμου και Βασιλείου έκαναν σωτήριες αποκρούσεις.
Στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκαν οι καλές φάσεις για τον Φιλυριακό. Δύο πολύ καλά σουτ από την Κάτη και τη Λυπίτκα απείλησαν την εστία των φιλοξενούμενων αλλά πέρασαν άουτ. Επίσης, σε συρτή σέντρα της Μάινου η Τσιλοφύτη τσίμπησε τη μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά πρόλαβε και έδιωξε αμυντικός των Μουσών. Στο 73΄ ήρθε το γκολ για τις Πιερίδες Μούσες ενώ λίγα λεπτά μετά η φιλοξενούμενη ομάδα θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 αλλά η επιθετικός της έχασε σε άδειο τέρμα το γκολ. Νωρίτερα η Μπασούρη και η Σιώμου έκαναν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε δύο αντίστοιχες φάσεις στην άμυνα του Φιλυριακού.
Επόμενη αναμέτρηση εντός έδρας του Φιλυριακού με τα Μετέωρα το Σάββατο 24 Μαρτίου.
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δ.): Σιώμου, Βασιλείου, Ζήκου, Πάντου, Κάτη, Μπασούρη, Πέικου, Λυπίτκα, Τσιλοφύτη, Παπά (68΄ Καρατζά), Μάινου.
ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ (Δαυϊδόπουλος Α.): Τσιώλη, Καπέτα, Σαββίδου, Παπάζογλου, Σκαμπαρδώνη, Φίλιου (61΄ Κόλτση), Τσακυρίδου, Μιχαηλίδου Μ. (78΄ Μιχαηλίδου Ε.), Ασσιχίδου, Τζουμέρκα (71΄ Πεσερίδου), Τσινιάρου.
Διαιτητικό τρίο: Μαρόπουλος Ν. Ιωαννίδης Β., Σύκος Α. (ΣΔΠ Κοζάνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου