Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Βιβλία δώρισε στην Πρέσπα το Γαλλικό Ινστιτούτο

Με στόχο τη δημιουργία μιας γέφυρας πολιτισμού ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο πραγματοποίησε δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Λαιμού στην Πρέσπα, που λειτουργεί με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών.

Ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Julien CHIAPPONE-LUCCHESI, έφερε ο ίδιος τα γαλλικά βιβλία στη βιβλιοθήκη του Λαιμού τονίζοντας ότι, η δωρεά αυτή έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τη διάθεση των παιδιών να έρθουν σε επαφή με τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό, αλλά και να κινήσει το ενδιαφέρον γενικότερα για τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα στις δυο χώρες.
«Η Πρέσπα, αποτελώντας έναν ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό, είναι ήδη γνωστή στη Γαλλία, υπάρχουν όμως δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στις δυο χώρες» είπε ο κ. CHIAPPONE-LUCCHESI, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία Γάλλων μόνιμων κατοίκων στην περιοχή, οι οποίοι μάλιστα έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία.
Η διευθύντρια του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών κα Gabriela Scheiner ευχαρίστησε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο για την προσφορά του και δήλωσε πως είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής: «To Πολιτιστικό Τρίγωνο σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών αποφάσισαν να λειτουργήσουν τη Βιβλιοθήκη, η οποία ήταν κλειστή για περίπου 20 χρόνια. Στόχος είναι να αποτελέσει ένα χώρο συνάντησης, έκφρασης και δημιουργίας για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και για τους επισκέπτες. Η βιβλιοθήκη ανήκει σε όλους, στα παιδιά, στους νέους, αλλά και στους μεγαλύτερους». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου